Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης αμιαντούχων δαπέδων σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα το έργο αυτό, που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, προέβλεπε την αποξήλωση και αντικατάσταση αμιαντούχων δαπέδων σχολείων της πόλης με σκοπό την διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των δασκάλων.

Όπως είναι γνωστό επιδημιολογικές μελέτες των προηγούμενων ετών έδειξαν ότι ο αμίαντος είναι ένα επικίνδυνο υλικό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση με νομοθεσία της το 2005 απαγορεύει την χρήση όλων των ειδών αμιάντου και συνιστά την σταδιακή απομάκρυνση του ήδη εγκαταστημένου αμιάντου σε κτήρια ή άλλες κατασκευές. 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της Πολιτείας για την μείωση του κινδύνου που σχετίζεται με τον αμίαντο και τις επιπτώσεις του στην δημόσια υγεία, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) χρηματοδότησε μια σειρά έργων που αφορούσαν στην αντικατάσταση αμιαντούχων δαπέδων σε σχολεία. Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορούσε το Δήμο Ηρακλείου ανήλθε σε 577.000,00 ευρώ και αντικαταστάθηκαν δάπεδα συνολικής έκτασης 3.200 μέτρων στα ακόλουθα σχολεία : 3ο Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο, 3ο Γυμνάσιο, 2ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

2 σχόλια:

 1. Ο δήμος έκανε το έργο αυτό ή ΟΣΚ; Και αυτοί καμαρώνουν "κατόπιν ενεργειών μου" ως μαυρογιαλούροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ συγνώμη ο βλασοπουλος το ΕΚΑΝΕ
  ΜΠΡΑΒΟ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ (και βλαντη.)
  ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ (τους)

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή