2η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!

Πρωταθλητές Αττικής για 2η συνεχόμενη φορά αναδείχτηκαν οι παμπαίδες της “Σκακιστικής Επικοινωνίας” Ηρακλείου Αττικής η οποία επικράτησε στον τελικό με 4½-1½ τον ΣΜΣ Ελευσίνας και κατέκτησε το πρωτάθλημα Αττικής στην κατηγορία κάτω των 12 ετών πιστοποιώντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα και φέτος στην Αττική.

Αυτή ήταν άλλη μία μεγάλη επιτυχία για τους μικρούς σκακιστές της “Σκακιστικής Επικοινωνίας” Ηρακλείου Αττικής, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κατακτήσει 6 κύπελλα σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις τις Αττικής και έχουν βοηθήσει την ομάδα να ανέβει δύο κατηγορίες και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη β' Εθνική.

Η πορεία προς το τρόπαιοΤο ταξίδι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ξεκίνησε 4 Νοεμβρίου 2012, όταν και άρχισε η προκριματική φάση. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 28 σύλλογοι απ' όλη την Αττική και ύστερα από 5 γύρους, οι 8 πρώτες ομάδες συνέχισαν στο final 8. Στην προκριματική φάση η ομάδα της “Επικοινωνίας” στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίστηκε με απουσίες, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση τερματίζοντας στη 6η θέση με 3 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς και 20 πόντους.

Στο final 8, το οποίο διεξήχθη στην Γλυφάδα το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου, η “Σκακιστική Επικοινωνία” συμμετείχε χωρίς απουσίες και στα προημιτελικά δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει την ομάδα του Ζήνωνα Γλυφάδας, η οποία είχε τερματίσει στην 3η θέση στα προκριματικά, με 5½-½. Την επόμενη μέρα στα ημιτελικά αντιμετώπισε την ομάδα της Αίγλης Παπάγου, η οποία είχε τερματίσει στη 2η θέση και ήταν η ομάδα από την οποία είχε χάσει ο ηρακλειώτικος σύλλογος στην προκριματική φάση. 

Το τελικό σκορ ήταν 3-3 και χρειάστηκε αγώνας μπαράζ για να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό. Στο μπαράζ η ηρακλειώτικη ομάδα επικράτησε με 5-1. Στο τελικό η “Επικοινωνία” βρέθηκε αντιμέτωπη με την καλύτερη ομάδα της προκριματικής φάση, τον ΣΜΣ Ελευσίνας, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε 7 νίκες σε 7 αγώνες. Τελικά, η περσινή πρωταθλήτρια Αττικής, Σκακιστική Επικοινωνία, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και με σκορ 4½-1½ κέρδισε τον ΣΜΣ Ελευσίνα και κατέκτησε το 2ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 12 ετών.

Η σύνθεση
Με την “Σκακιστική Επικοινωνία” Ηρακλείου στο final 8 αγωνίστηκαν οι: (φωτο καθιστοί) Νίκος Καρούσος-Θεοδωράκης 10 χρονών, Αναστάσης Καρούσος-Θεοδωράκης 12, Σμαράγδα Κυριαζή 11, (όρθιοι) Χρήστος Αλεξιάδης 12, Φραγκίσκος Στεργιώτης 11 και Μαρίνος Πετρογιαννόπουλος 12.



Από το www.xtypos.gr