3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ...

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινε μια συζήτηση σχετικά με το κόστος των εκδηλώσεων στο κτήμα ΦΙΞ.

Υποτίθεται ότι ο Ν. Μπάμπαλος έχει ζητήσει λογιστικά στοιχεία για τα έσοδα και τα έξοδα των εκδηλώσεων, που ολοκληρώθηκαν την 1η Οκτωβρίου, έχουν περάσει 3 μήνες και ακόμα δεν έχει κατατεθεί.

Ακούστηκε ότι το κόστος των εκδηλώσεων ήταν περίπου 30.000 ευρώ, όταν η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της προβολής του φεστιβάλ (ακόμα και με ντουντούκα), τόνιζε ότι ο δήμος δεν θα πληρώσει ούτε 1 ευρώ για την διοργάνωση. Τι έγινε άραγε και από το 0 ευρώ τελικά ο δήμος πλήρωσε 30.000?

Οι εκδηλώσεις είναι πολύ καλές και πρέπει να γίνονται, είμαι υπέρ να γίνονται τακτικότερα, αλλά ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι αμετάκλητος με γνώμονα τα λιγότερα δυνατά έξοδα για τον δήμο, ώστε ο δήμος να έχει την δυνατότητα να κάνει περισσότερες διοργανώσεις, εξασφαλίζοντας θεματική ποικιλία.

Η περίπτωση με το φεστιβάλ μπύρας, είναι μια πολύ καλή σκέψη, αφορά συγκεκριμένες μέρες του χρόνου, έχει απήχηση διότι γίνεται σε έναν χώρο που οι δημότες δεν έχουν πρόσβαση παρότι τους ανήκει, αλλά φοβάμαι ότι το νόημα αυτής της διοργάνωσης έχει περισσότερο πολιτικό στόχο παρά πολιτιστικό. Εφόσον υπάρχει η υποψία ότι τελικά πρόκειται για άρτο και θέαμα, τότε είναι πολύ λογικό να ξεφύγει ο προϋπολογισμός και όσο χρειαστεί, για να καλύψει ψηφοθηρικές ανάγκες.

Το συγκεκριμένο θέμα με το φεστιβάλ μπύρας 2012 επιβαρύνεται από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έσπευσε να το παρουσιάσει ως δωρεάν διοργάνωση στους δημότες, κάτι που αυτόματα αποδεικνύει, ότι από την αρχή είχε πρόθεση να το εκμεταλλευτεί πολιτικά.


Τελικά τι πήγε στραβά και μπήκε μέσα ο δήμος 30.000 ευρώ?
Διέθεσε άραγε ο Π. Βλασσόπουλος 30.000 ευρώ για τις προεκλογικές του φιέστες?
Από το πως πλάσαρε την εκδήλωση η δημοτική αρχή, μας δίνει το δικαίωμα να επικεντρωθούμε στον υπόγειο στόχο και όχι στο θετικό αποτέλεσμα που είχε. Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη της δημοτικής αρχής στερούνται φαντασίας, διορατικότητας και είναι βέβαιο ότι δεν έχουν την απαιτούμενη οξυδέρκεια.

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πρέπει να απολογηθούν για κάτι που δε θα συζητούσε κανείς σήμερα, αν οι ίδιοι δεν κυκλοφορούσαν με την ντουντούκα να φωνάζουν ότι η διοργάνωση δε θα επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο και τους Ηρακλειώτες.

Όπως ανάφερα και σε προηγούμενη ανάρτηση, το επόμενο θέμα θα είναι το Χριστουγεννιάτικο τοπίο που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία, από το οποίο ο δήμος θα περιμένει να εισπράξει περίπου 6.000 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου, με έναν πρόχειρο υπολογισμό σας λέω ότι πιθανότατα να μπει μέσα 15.000 ευρώ.