ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στο βωμό των συγχωνεύσεων των υπηρεσιών του ΙΚΑ θυσιάζονται και τα παραρτήματα που βρίσκονται στο Ηράκλειο Αττικής. Ήδη οι διοικητικές υπηρεσίες, που στεγάζονται στην οδό Κουντουριώτου, θα μεταφερθούν στο παλαιό κτίριο του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα, και τα ιατρεία του ΙΚΑ οδεύουν προς κλείσιμο-μεταφορά στο κτίριο της οδού Αλέκου Παναγούλη, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ. 

Τον κίνδυνο να κλείσει η τοπική υγειονομική μονάδα επέστησε με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής προς τη Δημοτική Αρχή ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Τσεκούρας. Το αίτημα του ήταν να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο πως χρειάζεται να παραμείνουν τα ιατρεία στο Ηράκλειο, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Τσεκούρας, εξυπηρετούν και όμορες περιοχές όπως ένα μεγάλο μέρος της Μεταμόρφωσης. 

Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, θύμισε πως έχει ζητήσει με παλαιότερη επιστολή του να παραμείνουν τα ιατρεία ως αυτόνομη μονάδα, ενώ έχει ζητήσει και συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για το θέμα αυτό. Παρέμβαση υπέρ της αναγκαιότητας της παραμονής της τοπικής μονάδας υγείας στο Ηράκλειο έκανε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλίας Μπάρμπας, ο οποίος αποκάλυψε πως μαζί με τον κ. Τσεκούρα επεξεργάζονται την κατάθεση κειμένου ψηφίσματος. Μάλιστα ο κ. Μπάρμπας κατέθεσε πρόταση να στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες στο ισόγειο του κτιρίου των δημοτικών ιατρείων επί της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Από το www.xtypos.gr