ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ Π. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” με τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Αυτή τη φορά η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής της παράταξης, κα Μαριάννα Ζούρου σχολιάζει την απάντηση που έδωσε προσφάτως ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, κ. Ηλίας Μπάρμπας σχετικά με τη λειτουργία του ΚΑΠΗ του Παλαιού Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:
“Δεν είναι στις προθέσεις μας η δημόσια αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, ωστόσο η απάντησή του προς την Παράταξή μας για τα όσα είχαμε αναφέρει για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ του Παλιού Ηρακλείου, μας υποχρεώνει να επανέλθουμε και να του επισημάνουμε τα εξής.

Αναφέρθηκε ο κ. Μπάρμπας σχετικά με το ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του Β΄ ΚΑΠΗ, ότι αυτό οφείλεται «σε μικροκομματικές και αντιπολιτευτικές τακτικές περασμένων δεκαετιών.» Είναι προφανές ότι διαστρεβλώνει και παρερμηνεύει την αγωνία και το ενδιαφέρον [όπως και ο ίδιος παραδέχεται] της κ. Ζούρου για την λειτουργία του ΚΑΠΗ.
Δεν γνωρίζουμε πως αντιλαμβάνονται οι διοικούντες και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Μπάρμπας τον ρόλο της Αντιπολίτευσης. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος μας, ως αντιπολίτευση, είναι να ελέγχουμε την Δημοτική Αρχή για τα πιθανά λάθη και παραλείψεις της και να συμβάλουμε στην καλύτερη λειτουργία της πόλης με τις προτάσεις μας. Τον συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο οφείλουν οι διοικούντες να τον σέβονται, να τον αξιοποιούν και να τον προστατεύουν. Η παρουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης υποχρεώνει την εκάστοτε Δημοτική Αρχή να τοποθετείται σε μια δημιουργική εγρήγορση για το καλό του τόπου και των Δημοτών.
Μίλησε επίσης ο κ. Μπάρμπας «για κοντόφθαλμες κριτικές» και» μη παραγωγικές παρεμβάσεις», ενώ συγχρόνως προσβλέπει και στην συνεργασία μας με προτάσεις για την λειτουργία των προνοιακών δομών. Επειδή προφανώς γρήγορα ξεχνά, του υπενθυμίζουμε την πρόταση της κ. Ζούρου, εκ μέρους της Παράταξης Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη, για την παραμονή των Δημοτικών Ιατρείων στην Περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου, όταν εκείνος και η Δημοτική Αρχή σκόπευε να τα καταργήσει και με αυτό τον τρόπο θα υποχρέωναν τους δημότες να μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν, στα Δημοτικά Ιατρεία, στον χώρο του Ηλεκτρικού Σταθμού του Ηρακλείου. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί με την παρέμβασή μας αυτή πείσθηκε η Διοίκηση και συνεχίζεται η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων στο Παλαιό Ηράκλειο, Περιοχή στην οποία πρωτοιδρύθηκαν τα Δημοτικά Ιατρεία και η ανάγκη για Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι αναγκαία στην παραμελημένη αυτή Περιοχή. Τέλος, υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά στους «κρατούντες» ότι η παράταξή μας θα συνεχίζει να λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας”.

Από το www.xtypos.gr