Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ... ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕ?

Την αντίθεσή του με την προοπτική απομάκρυνσης των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και την ανάγκη αυτονόμησης της τοπικής μονάδας υγείας εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής με ψήφισμα του, το οποίο θα επιδοθεί στη διοίκηση του Οργανισμού.

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ιατρεία του Ηρακλείου (που στεγάζονται σε κτίριο στη Λεωφόρο Ηρακλείου) να συγχωνευτούν με τα ιατρεία της Νέας Ιωνίας και οι γιατροί να μεταφερθούν στο κτίριο της οδού Αλέκου Παναγούλη.

Το ψήφισμα, που κατατέθηκε στο Σώμα έπειτα από πρωτοβουλία των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ηλία Μπάρμπα και Δημήτρη Τσεκούρα (ο δεύτερος είναι και ο προϊστάμενος των ιατρείων), έχει ως εξής: “Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης του Ηρακλείου αλλά και των όμορων δήμων και έχοντας υπόψη δεδομένα που έχουν αξιολογηθεί θα θέλαμε να σας τα παραθέσουμε έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αυτονομία των τοπικών ιατρείων του ΕΟΠΥΥ αλλά και τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Τα τοπικά ιατρεία του Ηρακλείου εντάσσονται στην Τοπική Μονάδα Υγείας Νέας Ιωνίας Αττικής.
Έχοντας υπόψη:
- πρώτον τα πληθυσμιακά δεδομένα από τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής προκύπτει πως ο πληθυσμός του Ηρακλείου ανέρχεται στους 49.500 κατοίκους και της Νέας Ιωνίας στους 68.500 κατοίκους.
- Δεύτερον το γεγονός πως ο πραγματικός πληθυσμός και των δύο δήμων είναι πολύ μεγαλύτερος και μόνο ο πληθυσμός του Ηρακλείου Αττικής ανέρχεται ανεπισήμως στους 100.000 κατοίκους.
- Τρίτον ότι τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου Αττικής εξυπηρετούν και τους όμορους Δήμους Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αμαρουσίου και Νέας Ιωνίας. Θεωρούμε ότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για την αυτονόμηση και τη συνέχιση της λειτουργία των ιατρείων. Είναι απαραίτητο ένας Δήμος με τον ανωτέρω πληθυσμό και τις ήδη υπάρχουσες υποδομές να έχει αυτόνομη την τοπική υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ προς όφελος τόσο των κατοίκων-δημοτών του όσο και των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, αποτελεί και επιθυμία των γιατρών της μονάδας η αυτονομία της προσβλέποντας στη μεγιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών της αλλά και προς όφελος της δημόσιας υγείας της πόλης μας. Η αυτονόμηση και η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας θα εξασφαλίσει την ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών-ασφαλισμένων προς αποφυγή ταλαιπωρίας αναφορικά με την μετακίνησή τους για διαδικαστικές πράξεις λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και κατάσταση των περισσοτέρων (συνταξιούχοι-ειδικές παθήσεις κλπ). 

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι κομβικής σημασίας και κρίνει απαραίτητο να αιτηθεί την αυτονόμηση-συνέχιση της λειτουργίας της υγειονομικής μονάδας του ΕΟΠΥΥ της περιοχής. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιολογήσετε θετικά το αυτονόητο με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”


Από το www.xtypos.gr