ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ - ΓΚΑΡΑΖ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!

Αντιμέτωπος με πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ για το χώρο που στεγάζει το δημοτικό αμαξοστάσιο βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Πολεοδομία έχει προχωρήσει, έπειτα από καταγγελίες, στην επιβολή προστίμων για αυθαίρετες κατασκευής που υπάρχουν μέσα στο οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες κατασκευές υπήρχαν στο οικόπεδο πριν εγκατασταθεί εκεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά ενοικιαστής.
Αυτό ακριβώς το γεγονός θα επικαλεστεί ο Δήμος στην αντίκρουση που θα κάνει στην Πολεοδομία, όπως ενημέρωσε το www.xtypos.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βλαντής, προκειμένου να μην πληρώσει ο Δήμος το πρόστιμο για κατασκευές που δεν δημιούργησε ο ίδιος. 

Αν και ο Αντιδήμαρχος πιστεύει πως το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί μέσω της ρύθμισης αυθαιρέτων (που τρέχει έως 31 Ιανουαρίου 2013) αλλά και τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό, η εκκρεμότητα που υπάρχει δεν επιτρέπει επί του παρόντος στο Δήμο να εκμεταλλευτεί πλήρως τον χώρο. Πάντως, έχει δοθεί εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να έρθουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη, ώστε να λυθεί το ζήτημα

“Βροχή καταγγελιών”
Ο κ. Βλαντής σχολιάζοντας το ζήτημα με τα πρόστιμα για το γκαράζ στη συζήτηση που έγινε προσφάτως στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Τομέα της Καθαριότητας είπε πως οι καταγγελίες και οι επιθέσεις που δέχεται ο Δήμος από τότε που εγκαταστάθηκε εκεί “είναι περίεργες” από τη στιγμή πως ο συγκεκριμένο χώρος χρησιμοποιείτο ως δημοτικό γκαράζ και παλαιότερα από το Δήμο Πεύκης. “Υπάρχει βροχή καταγγελιών” τόνισε ο κ. Βλαντής αναφερόμενος όχι μόνο στο θέμα του γκαράζ αλλά και των δημοτικών γηπέδων της πόλης, όπου χρειάζεται να γίνουν σημαντικές εργασίες για να βγουν οι άδειες λειτουργίας.

Από το www.xtypos.gr