2 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο κατασκευής δύο νέων παιδικών σταθμών στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ένα θέμα που το παρακολουθεί από κοντά το www.xtypos.gr τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου εκπόνησε τις μελέτες και εξέδωσε και τις οικοδομικές άδειες (όπου υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω και της απεργίας των μηχανικών) με σκοπό να ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ) το επόμενο εξάμηνο. Οι δύο οικοδομικές άδειες αφορούν τα οικοδομικά τετράγωνα 279 και 238 Γ.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος παιδικός σταθμός θα έχει δυναμικότητα 100 παιδιών και θα ανεγερθεί στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς στο οικοδομικό τετράγωνο 279. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε εκδοθεί άδεια για πολυώροφο κτίριο στην περιοχή και είχαν αντιδράσει οι κάτοικοι της περιοχής και για αυτό είχε εγκαταλειφθεί το σχέδιο. Το κτίριο του παιδικού σταθμού θα είναι διώροφο.

Ο δεύτερος παιδικός σταθμός δυναμικότητας 60 θέσεων θα ανεγερθεί στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πλαπούτα και Κωστή Παλαμά στο οικοδομικό τετράγωνο 238Γ, στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου.

Από το www.xtypos.gr