25 ΜΗΝΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Δημήτρης Τσεκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάσταση της διεύθυνσης περιβάλλοντος του Δήμου:
«Με θλίψη διαπιστώνουμε κάθε μέρα που περνά, ότι ο κατήφορος του Δήμου δεν έχει τελειωμό.

Μάθαμε σήμερα για τη βλάβη που παρουσίασε και το δεύτερο αυτοκίνητο - σκούπα της διεύθυνσης περιβάλλοντος του Δήμου. Ας σημειωθεί, ότι το άλλο αυτοκίνητο-σκούπα είναι κυριολεκτικά «παρκαρισμένο», εδώ και μία εβδομάδα, στην οδό Πεύκων λόγω βλάβης και αυτό. Ενώ λοιπόν η Δημοτική Αρχή δεν προέβει σε καμιά ενέργεια, μέχρι αυτή τη στιγμή, για την επιδιόρθωση της βλάβης της σκούπας, βγήκε εκτός λειτουργίας και η δεύτερη. 

Η σημασία της λειτουργίας των αυτοκινήτων αυτών καθίσταται μεγάλη, δεδομένου, ότι στην πόλη μας λειτουργούν τέσσερεις λαϊκές την εβδομάδα και οι σκούπες είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο για την καθαριότητα των χώρων.
Μολονότι η Δημοτική Αρχή διατηρεί ανταποδοτικά τέλη υψηλά, από τα υψηλότερα, δυστυχώς, αν και οφείλει, εντούτοις δεν παρέχει και τις ανάλογες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητος. Η αδιαφορία που έχει δείξει είκοσι πέντε μήνες τώρα στον τομέα της καθαριότητας την καθιστά ανίκανη να διαχειρίζεται τέτοιου είδους καταστάσεις.
Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, αναρωτιόμαστε, δεν φέρει κανένας ευθύνη για αυτή την κατάσταση;
Γνωρίζετε, ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου (συνεργείο) είχαν εντοπίσει εγκαίρως τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα αυτοκίνητα και είχαν ενημερώσει εγγράφως (από το καλοκαίρι) για τις απαιτούμενες ενέργειες, πλην όμως δεν κάνατε τίποτα;
Σας αγγίζει το γεγονός, ότι οι Ηρακλειώτες πληρώνουν ακριβά ανταποδοτικά τέλη, ενώ δεν τους παρέχετε ανάλογες υπηρεσίες ;
Μήπως θα πρέπει επιτέλους να αναλογιστείτε το βάρος των ευθυνών που σας αναλογούν ;
Βγείτε έξω στους γειτονιές τους δρόμους να δείτε το επίπεδο εγκατάλειψης που παρουσιάζει η πόλη μας.
Ασχοληθείτε επιτέλους με τα προβλήματα του Δήμου”.

Από το www.xtypos.gr