Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Η οριακή πλειοψηφία του Π. Βλασσόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο αποτέλεσε αφορμή να αποκαλυφθεί ξεκάθαρα ότι ο Παπαδημητρίου είναι ουσιαστικά με το μέρος του δημάρχου αν και φαινομενικά ανήκει στην αντιπολίτευση.

Από τον πρώτο χρόνο που ο Π. Βλασσόπουλος ανέλαβε δήμαρχος ακούγονταν ότι ο Παπαδημητρίου σκόπευε να προσχωρήσει στην ΑΚΕΠ, φυσικά κάτι τέτοιο επίσημα θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί από την παράταξη «Όραμα για το Ηράκλειο» και από δημοτικός σύμβουλος.

Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω, έγινε όμως κάτι πιο χρήσιμο…
Να είναι ο Παπαδημητρίου η πατερίτσα για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία ο Π. Βλασσόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο.

Το έχω γράψει στο παρελθόν ότι το όνομα του Παπαδημητρίου φιγουράρει σε 2 σοβαρές εκκρεμότητες – έργων που υποτίθεται ότι είχε παραλάβει.

Το GIS το οποίο επιδοτήθηκε με 400.000 ευρώ, και το οποίο είναι άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Το WIFI το οποίο δε λειτούργησε ποτέ, παρότι παραλείφθηκε, η επιδότηση για αυτό ήταν περίπου 150.000 ευρώ, και η μελέτη προέβλεπε προσβασιμότητα στο διαδίκτυο 45.000 δημοτών .

Αν αύριο το πρωί γίνει ένας έλεγχος από την κοινωνία της πληροφορίας για την λειτουργία των δύο παραπάνω έργων, τότε ο δήμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυσάρεστες καταστάσεις και μάλιστα ενδέχεται να απαιτηθεί να επιστραφούν τα ποσά χρηματοδότησης για τα δύο έργα τα οποία δεν λειτουργούν.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την πολιτική ανάγκη το σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος προστάτευε και προστατεύει την μεταγραφή για τις ερχόμενες εκλογές, σε αντίθεση με το ότι αφήνει εκτεθειμένο τον δήμο για ένα θέμα που είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Εκτός από το οικονομικό κομμάτι, το Ηράκλειο μπορεί να μπει στην μαύρη λίστα του ΕΣΠΑ.

Αν υποθέσουμε ότι ο Παπαδημητρίου πάει τελικά με τον Βλασσόπουλο, δηλαδή ένα ακόμα στέλεχος από την αποτυχημένη 4ετια του Γεωργόπουλου, θεωρεί ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο για τους δημότες?

Δηλαδή ο Δήμαρχος προσπαθεί να δημιουργήσει μια άλλη εκδοχή από πρωτοκλασάτα στελέχη του Γεωργόπουλου με κοινό παρανομαστή την ανυπαρξία έργου, την αδυναμία διοίκησης, και την αδιαφάνεια. Να θυμίσω ότι ακόμα και ο ειδικός σύμβουλος του Βλασσόπουλου είναι το ίδιο πρόσωπο που έφερε στον δήμο Ηρακλείου ο Στ. Γεωργόπουλος.

Οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι που κατείχαν στην 4ετια του Γεωργόπουλου θέσεις ευθύνης, δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία. Μέχρι πριν από 2 χρόνια μπορούσαν να χρεώνουν στον Γεωργόπουλο δεσποτισμό στον τρόπο διοίκησης, που δε τους άφηνε τα περιθώρια να ασκήσουν διοίκηση. Πλέον αυτά τα πρόσωπα έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, και δε υπάρχει τίποτα να τους εμποδίζει. Φυσικά έχουν βρει άλλη δικαιολογία, Η ΚΡΙΣΗ, τα οικονομικά του δήμου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για διοίκηση. Χθες ήταν Ο μπαμπούλας ο Γεωργόπουλος σήμερα είναι η οικονομική κρίση.

Δεν είναι τίποτα από τα 2 αγαπητοί αιρετοί.

Δεν έχετε τις δυνατότητες, δεν είσαστε ικανοί για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις του ρόλου που αναλάβατε, ξεμπροστιάζετε την ανευθυνότητα σας, όταν για κάθε αδυναμία σας προσπαθείτε να βρείτε άλλοθι οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό σας.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες του Κου Παπαδημητρίου θα επανέλθω με συγκεκριμένα στοιχεία.