ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μπορεί το Ηράκλειο να έχασε τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ που μεταφέρθηκαν στη Νέα Ιωνία αλλά φαίνεται πως θα διατηρήσει τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που έχουμε από τη Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελή Βλασσόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου. Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ηλίας Μπάρμπας κατέθεσαν το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για την διατήρηση των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου Αττικής.

Βάσει του ενημερωτικού δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Παπαγεωργόπουλος διέψευσε την φημολογούμενη μεταφορά των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου Αττικής στο κτίριο της οδού Αλέκου Παναγούλη στη Νέα Ιωνία. Όπως δήλωσε ρητά ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μεταφοράς των ιατρείων πόσο μάλλον τέτοια πρόθεση. Όπως δεσμεύτηκε προσωπικά σχεδιάζεται αναβάθμιση των ιατρείων του Ηρακλείου Αττικής ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα και να εξυπηρετούν τόσο τους κατοίκους του Ηρακλείου Αττικής όσο και των όμορων δήμων όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος αιτήθηκε να διατεθούν δύο ακόμη ειδικότητες γιατρών στη διάθεση των ΚΑΠΗ της πόλης προκειμένου να διευρυνθεί το φάσμα των ειδικοτήτων που εξυπηρετούν μέχρι σήμερα. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες του οργανισμού και θα απαντήσει στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Δήμαρχος: “Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του θέματος”
Πολύ ικανοποιημένος δήλωσε για το αποτέλεσμα της συνάντησης ο κ. Βλασσόπουλος ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Δεν θα εφησυχάσουμε σχετικά με το θέμα των ιατρείων ΕΟΠΠΥ του δήμου μας. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του θέματος και δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά την μεταφορά των ιατρείων από τη πόλη μας. Οι υπηρεσίες υγείας που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να είναι προσβάσιμες και λειτουργικές. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε οργανώσει και τα δημοτικά ιατρεία για αυτό και επιλέξαμε να είναι στο κέντρο της πόλης και να εξυπηρετούνται από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τόσο με τις ειδικότητες γιατρών που εξυπηρετούν τα ΚΑΠΗ, όσο και με τη διατήρηση των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΠΥ στην πόλη μας, αλλά και με την λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων δημιουργούμε ένα δίκτυο προστασίας των δημοτών ώστε να λαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη που έχουν ανάγκη.»

Από το www.xtypos.gr