Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Περικλή Περδικάρη και των μέχρι πρότινος συνοδοιπόρων του στη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κατέδειξε το επεισόδιο που είχαμε στην τελευταία για το 2012 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Περδικάρης, που έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη διοίκηση και είναι πλέον ανεξάρτητος, παρενέβη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας πως υπάλληλος του Δήμου είπε σε δημότες που τηλεφώνησαν να καταγγείλουν καμένες λάμπες στην οδό Καρκαβίτσα πως “δεν υπάρχουν χρήματα για λάμπες”. Το αίτημα του κ. Περδικάρη ήταν να διερευνηθεί το θέμα από τη διοίκηση.

Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος είπε πως δεν γνωρίζει το γεγονός και υποσχέθηκε να το διερευνήσει. Αυτό όμως δεν φάνηκε να ικανοποιεί τον κ. Περδικάρη ο οποίος επανήλθε δριμύτερος κατηγορώντας τον Δήμαρχο πως απαξιεί να του απαντήσει και αποκαλύπτοντας μια άλλη υπόθεση παραβίασης του υπολογιστή που διέθετε στο Δήμο, η οποία, όπως είπε, δεν έχει αντιμετωπιστεί. “Αυτή η μπακαλίστικη πολιτική πρέπει να σταματήσει” ζήτησε εμφανώς εκνευρισμένος ο Σύμβουλος.
Ο Δήμαρχος του απάντησε πως σέβεται όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ανεξαρτήτως της θέσης τους και είναι μακριά από τη νοοτροπία και τις τακτικές που περιέγραψε ο κ. Περδικάρης. Σχετικά με το δεύτερο θέμα της παραβίασης του υπολογιστή σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ.
Αντίθετα λιγότερο ψύχραιμη παρουσιάστηκε η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Μαρία Γαλακτοπούλου (σ.σ. που έχει την εποπτεία του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη), η οποία κάλεσε τον κ. Περδικάρη να μην παριστάνει τον “σωτήρα” αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος έδινε ανάλογες απαντήσεις στον κόσμο όταν είχε υπό την ευθύνη του το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημότη. Αφού σημείωσε και αυτή πως η υπόθεση με το computer είναι υπό διερεύνηση, η Αντιδήμαρχος κατηγόρησε τον πρώην συνεργάτη της πως προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και έδωσε (σ.σ. πολιτικό θέλουμε να πιστεύουμε) ραντεβού μαζί του όταν τελειώσει η διαδικασία της ΕΔΕ.

Από το www.xtypos.gr