ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ Π. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μπορεί να καθυστέρησε λίγο, αλλά δεν άφησε τελικά αναπάντητη την ανακοίνωση της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κας Μαριάννας Ζούρου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κ. Ηλίας Μπάρμπας.

Θυμίζουμε πως το αρχικό αντικείμενο της αντιπαράθεσης των δύο Συμβούλων ήταν η καθυστέρηση στη μετακόμιση του ΚΑΠΗ και των δημοτικά ιατρείων του Παλαιού Ηρακλείου, αν και ο κ. Μπάρμπας "ανοίγει" το θέμα καταγγέλοντας συνολικά τις πολιτικές της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

Η δήλωση του είναι η ακόλουθη: "Με μεγάλη μου έκπληξη, ανέγνωσα το δελτίο τύπου «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», στο οποίο αναφέρει ότι η δημόσια αντιπαράθεση δεν είναι στις προθέσεις τους, φυσικά στις δικές μου προθέσεις είναι να μην μένει τίποτα αναπάντητο και χωρίς την πρέπουσα σημασία. Την δημόσια αντιπαράθεση την επιζητούν για μικροπολιτικά οφέλη και ψηφοθηρικούς λόγους. Είναι βέβαιο ότι η Διοίκηση του Δήμου, ούτε θέλει να διαστρεβλώνει , παρά μόνο να προστατεύει το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης βεβαίως είναι ο έλεγχος, οι εποικοδομητικές προτάσεις, αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις, και όχι αντιπολίτευση για το θεαθήναι.

Οι εκφράσεις «κρατούντες» θυμίζουν άλλες εποχές και τους τον επιστρέφω, διότι αυτό τους χαρακτήριζε επί σειρά δεκαετιών που «υπηρετούσαν» τον Δήμο με άλλες διοικήσεις του. Όταν έπρεπε να λειτουργούν με χρηστή διοίκηση δεν το έπραξαν, παρά μόνο υποσχόντουσαν και μοίραζαν υποσχέσεις, και πραγματοποιώντας σχέδια υλοποίησης των πολιτικών τους, με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα σ’ αυτό το οικονομικό αδιέξοδο που διέπει τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
Αυτές οι ενέργειες που επί σειρά ετών φέρνουν σήμερα σε δύσκολη θέση τη διοίκηση που χωρίς την οικονομική δυνατότητα των παρελθόντων ετών, προσπαθεί να νοικοκυρέψει επιτέλους τον Δήμο προς όφελος των δημοτών. Ακόμη μια φορά τους αποδεικνύουμε ότι με επιμονή, όρεξη για δουλειά και με προγραμματισμό καταφέραμε στον ίδιο χώρο να συστεγαστούν και οι δύο κοινωνικές δομές χωρίς τα έξοδα και τα χρηματικά ποσά που ξοδευόντουσαν τα παρελθόντα έτη.
Για εμάς το Ηράκλειο είναι ένα και όχι δύο ταχυτήτων, όπως έντεχνος προσπαθεί να καθιερώσει η παράταξη « Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη». Το μόνο συμφέρον της Παράταξης αυτής είναι η δημιουργία εντυπώσεων με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Δεν θα τους ακολουθήσω σ’ αυτή τους την πορεία, παρά θα τους απαντήσουν τα έργα μας".

Από το www.xtypos.gr

Η απάντηση αφορούσε το παρακάτω δελτίου τύπου

Δεν είναι στις προθέσεις μας η δημόσια αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, ωστόσο η απάντησή του προς την Παράταξή μας για τα όσα είχαμε αναφέρει για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ του Παλιού Ηρακλείου, μας υποχρεώνει να επανέλθουμε και να του επισημάνουμε τα εξής.

Αναφέρθηκε ο κ. Μπάρμπας σχετικά με το ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του Β΄ ΚΑΠΗ, ότι αυτό οφείλεται «σε μικροκομματικές και αντιπολιτευτικές τακτικές περασμένων δεκαετιών.» Είναι προφανές ότι διαστρεβλώνει και παρερμηνεύει την αγωνία και το ενδιαφέρον [όπως και ο ίδιος παραδέχεται] της κ. Ζούρου για την λειτουργία του ΚΑΠΗ.

Δεν γνωρίζουμε πως αντιλαμβάνονται οι διοικούντες και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Μπάρμπας τον ρόλο της Αντιπολίτευσης. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος μας, ως αντιπολίτευση, είναι να ελέγχουμε την Δημοτική Αρχή για τα πιθανά λάθη και παραλείψεις της και να συμβάλουμε στην καλύτερη λειτουργία της πόλης με τις προτάσεις μας. Τον συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο οφείλουν οι διοικούντες να τον σέβονται, να τον αξιοποιούν και να τον προστατεύουν. Η παρουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης υποχρεώνει την εκάστοτε Δημοτική Αρχή να τοποθετείται σε μια δημιουργική εγρήγορση για το καλό του τόπου και των Δημοτών.

Μίλησε επίσης ο κ. Μπάρμπας «για κοντόφθαλμες κριτικές» και» μη παραγωγικές παρεμβάσεις», ενώ συγχρόνως προσβλέπει και στην συνεργασία μας με προτάσεις για την λειτουργία των προνοιακών δομών. Επειδή προφανώς γρήγορα ξεχνά, του υπενθυμίζουμε την πρόταση της κ. Ζούρου, εκ μέρους της Παράταξης Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη, για την παραμονή των Δημοτικών Ιατρείων στην Περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου, όταν εκείνος και η Δημοτική Αρχή σκόπευε να τα καταργήσει και με αυτό τον τρόπο θα υποχρέωναν τους δημότες να μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν, στα Δημοτικά Ιατρεία, στον χώρο του Ηλεκτρικού Σταθμού του Ηρακλείου. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί με την παρέμβασή μας αυτή πείσθηκε η Διοίκηση και συνεχίζεται η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων στο Παλαιό Ηράκλειο, Περιοχή στην οποία πρώτο ιδρύθηκαν τα Δημοτικά Ιατρεία και η ανάγκη για Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι αναγκαία στην παραμελημένη αυτή Περιοχή.

Τέλος υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά στους «κρατούντες» ότι η παράταξή μας θα συνεχίζει να λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας.