ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Σε απάντηση της επιστολής δημοτών που δημοσιεύθηκε στο www.xtypos.gr από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής γίνονται οι ακόλουθες διευκρινήσεις:

“Η περιοχή που περιλαμβάνει τις οδούς Κρίνων, Ελπίδος και Αγίου Σπυρίδωνος στον Πράσινο Λόφο όπως επίσης και τμήμα της οδού Αυγής είχε πρόβλημα ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος διαπιστώνοντας το πρόβλημα επανειλημμένα απευθύνθηκε στο αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, ωστόσο η όποια καθυστέρηση στην αποκατάσταση του προβλήματος ήταν εξ ολοκλήρου ευθύνη της ΔΕΗ που ήταν και η μόνη που μπορούσε να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων σας ενημερώνουμε ότι γίνεται καθημερινά από Κυριακή έως Παρασκευή εκτός εάν υπάρχει κάποια κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Έχοντας διαπιστώσει δυσλειτουργίες στην αποτελεσματικότητα της διεύθυνσης είναι σε εξέλιξη μια συνολική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δρομολογίων ώστε να μπορεί να περισυλλέγεται μεγαλύτερος όγκος απορριμμάτων με λιγότερο προσωπικό καθώς και αλλαγή της χωροθέτησης των κάδων.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας για την παρέμβασή τους και να ενημερώσουμε ότι οι δημότες Ηρακλείου Αττικής έχουν πλέον την δυνατότητα να επικοινωνούν τα αιτήματα τους άμεσα στον 5ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15277”.

Η απάντηση αφορούσε την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Στην περιοχή όπου κατοικούμε, στο Ηράκλειο Αττικής -ανάμεσα στις οδούς Κρίνων, Ελπίδος και Αγίου Σπυρίδωνος στον Πράσινο Λόφο- για περισσότερο από 40 μέρες τώρα, ‘’απολαμβάνουμε’’ τις μακριές χειμωνιάτικες νύχτες μας , με πλήρη… συσκότιση!

Η γειτονιά μας έχει παραδοθεί στο απόλυτο σκοτάδι, δίχως να ξέρουμε γιατί δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός. Στην αρχή υποθέσαμε ότι κάποιοι έσπασαν τις λάμπες , μετά υποθέσαμε ότι έσβησαν τα φώτα λόγω οικονομίας ή λόγω της κρίσης και πριν μερικές μέρες μάθαμε ότι υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο, που δεν μπορεί να εντοπιστεί ,εν έτι 2013!!. Μάλλον ξεχνάτε ότι η παραβατικότητα κυκλοφορεί στο σκοτάδι. Αυτό ήρθε να προστεθεί στα μόνιμα προβλήματα που βιώνουμε τα τελευταία 4-5 χρόνια: 
- Αποκομιδή σκουπιδιών καμία, μία(1) και σπανίως 2 φορές την εβδομάδα. -Αποκομιδή σκουπιδιών ανακύκλωσης κάθε 3 με 4 εβδομάδες, αν είμαστε τυχεροί! -Κάδοι απορριμμάτων τις πιο πολλές μέρες ‘’ξέχειλοι.’’ 

-Κλαδιά κομμένα και αφημένα στα πεζοδρόμια επί μακρόν. - Οδοκαθαριστές υπό πλήρη εξαφάνιση (απ’ τις αρχές καλοκαιριού του 2012, δεν έχει κάνει την εμφάνισή του οδοκαθαριστής στην περιοχή μας!) κλπ, κλπ. Παρ’ όλα αυτά, καλούμαστε να πληρώνουμε ανελλιπώς ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, τα όποια, απ’ ότι ξέρουμε, είναι ανταποδοτικά: Σας δίνουμε κάποια χρήματα και μας παρέχετε κάποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες. Οι οποίες όμως εδώ και πολλούς μήνες είτε δεν μας προσφέρονται καθόλου είτε είναι ελλιπέστατες. Τα χρήματα δηλαδή, που μας παρακρατάτε με την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, είναι χωρίς ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ! Πράγμα απαράδεκτο γιατί δείχνει ότι μας εμπαίζετε!

Γ Ι’ Α Υ ΤΟ

Σας ζητάμε να δώσετε εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες σας ΑΜΕΣΑ, να μας απαλλάξετε από τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, αφού αυτά δεν μπορούν να είναι ανταποδοτικά και να μας επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα, κατά την περίοδο της συσκότισης τουλάχιστον. Σας ενημερώνουμε, δε, ότι επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και ότι θα βρούμε τον τρόπο να απαλλαγούμε από τέτοιου είδους τέλη στο μέλλον, γιατί στο κάτω –κάτω μόνο σαν (-άλλος ένας-) εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί η καταβολή τους.

Με εκτίμηση

Γκρέτσης Παναγιώτης, Λιτσάκος Δημήτρης, Στασινόπουλος Δημήτρης

Από το www.xtypos.gr