ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Από μόνη της η διοίκηση αναφέρεται στο δυσβάστακτο χρέος του δήμου, χωρίς όμως να εμφανίζει αναλυτικά στοιχεία όπως οφείλει ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να τα αναλύσουν και να τα αξιολογήσουν.

Με τους προμηθευτές το θέμα λύθηκε, μετά το δωράκι των 5 εκατομμυρίων ευρώ από την κεντρική διοίκηση. Το υπόλοιπο χρέος, φαντάζομαι, αφορά δάνεια.

Ποια είναι αυτά τα δάνεια, από πότε τρέχουν, πότε τελειώνουν, τι όρους έχουν, πόσο πρέπει να πληρώνει ο δήμος τον χρόνο για τις δόσεις?

Είναι τόσο δύσκολο για την οικονομική υπηρεσία του δήμου να αφιερώσει χρόνο και να καταγράψει όλα τα στοιχεία που αφορούν τα τρέχοντα δάνεια, που θα το επαναλάβω, είναι υποχρέωση του δήμου να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία που αφορούν το χρέος, πόσο μάλλον όταν σε κάθε ευκαιρία επικαλείται ένα τεράστιο νούμερο ως χρέος για τον δήμο.

Εδώ συντρέχει ένας ακόμα λόγος για να φροντίσει η δημοτική αρχή να παρουσιάσει με στοιχεία αυτά που προφορικά επικαλούνται διάφορα στελέχη της διοίκησης για το ύψος του χρέους…
το κακό προηγούμενο με τον Στ. Γεωργόπουλο, ο οποίος είχε επινοήσει ένα ποσό σαν χρέος του δήμου μας, το 2007, και μάλιστα για να το στηρίξει είχε παραποιήσει δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας για τους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας.

Μήπως η διοίκηση του δήμου αποφεύγει να δημοσιοποιήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις του δήμου για να καλύψει την αμαρτωλή 4ετία του Γεωργόπουλου?

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία της εφημερίδα «Ημερησία» στους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας δεν ήταν το Ηράκλειο Αττικής, ο 10ος πιο χρεωμένος δήμος ήταν ο Δήμος Βύρωνας με χρέος 5.7 εκ. ευρώ. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ο δήμος Ηρακλείου Αττικής τότε είχε μικρότερο χρέος από 5.7 εκ. ευρώ, διαφορετικά θα ήταν στην λίστα με τους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας.

Από εκεί που δεν ήταν καν σε αυτή την λίστα ο δήμος μας, ξαφνικά στο γνωστό φυλλάδιο με την κρεμάλα που είχε τυπωθεί και σε χιλιάδες αντίτυπα προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες Ηρακλείου για το χάος που παρέλαβε ο τότε δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος, στο οποίο αναδημοσιεύονταν (υποτίθεται) το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας (μάλιστα είχε και παραπομπή της πηγής), ο Δήμος Ηρακλείου βρίσκονταν στην 9 θέση των πιο χρεωμένων δήμων της χώρας με οφειλές 20 εκ. ευρώ!!!!!

Όπως φυσικά γνωρίζεται δεν άνοιξε μύτη για αυτή την ξεκάθαρη απατή που είχε γίνει τότε σε βάρος των δημοτών της πόλης από τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, ούτε πήρε τις διαστάσεις που έπρεπε στον τοπικό τύπο.

Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε χρέος 27 εκ. ευρώ, όταν αυτό το 2007 ήταν λιγότερο από 5.7 εκ. ευρώ και εκτοξεύτηκε 21 εκ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια? Θέλετε να αφαιρέσουμε 5 εκ. ευρώ που αφορούσαν προμηθευτές και οφειλές προς τρίτους? μας μένουν 16 εκ. ευρώ τα οποία δημιουργήθηκαν μόλις σε 3 χρόνια

Άρα υπάρχει επιπλέον λόγος να δημοσιοποιηθούν αναλυτικότατα στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία προκειμένου να λύσουμε τέτοιου είδους απορίες, αλλά και να μας καθησυχάσει η δημοτική αρχή ότι δεν πρόκειται για κάποιο τρικ στυλ Γεωργόπουλου αλλά για πραγματικά οικονομικά στοιχεία.

Διαβάστε ένα από τα πολλά σχετικά άρθρα που είχε αναρτηθεί στο blog στις 26 Σεπτεμβρίου 2010

http://irakleionews.blogspot.gr/2010/09/blog-post_26.html