Κυριακή, Αυγούστου 18, 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΟ BLOG ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ


Κάποιοι μπορεί να αναρωτήθηκαν γιατί το blog μπήκε στον πάγο τους τελευταίους μήνες, κάποιοι θα συμπέραναν ότι εκείνοι που κρύβονται πίσω από το blog βολεύτηκαν και δεν έχουν λόγους να το χρησιμοποιούν πλέον.

Ίσως κανένας να μην σκέφτηκε, όταν ασχολείσαι από μέσα βλέπεις περισσότερο, μαθαίνεις λεπτομέρειες, διαπιστώνεις ότι κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν.

Κάποιος φίλος έλεγε και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όποια νέα διοίκηση αναλαμβάνει τον δήμο είναι συνέχεια της προηγούμενης, ανεξάρτητα αν αλλάξουν τα πρόσωπα ή η πολιτικές θέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις.

Έχει απόλυτο δίκιο.

Δυστυχώς αυτό το διαπιστώσαμε και με την διοίκηση του Π. Βλασσόπουλου, που οι Ηρακλειώτες επέλεξαν κάνοντας δώρο στον ίδιο και την παράταξη του την δημαρχεία της πόλης, ελπίζοντας στην καθαρότητα και την «ανεξαρτησία» της παράταξης που είχε μόλις 2 χρόνια ύπαρξης πριν τις εκλογές του 2010.

Ακόμα χειρότερη είναι η διαπίστωση ότι και η αντιπολίτευση παίζει το δικό της παιχνίδι χωρίς να έχει κανένα ενδιαφέρον για το καλό της πόλης.

Εργαζόμενοι στο απυρόβλητο, παντός καιρού και ιδεολογικών θέσεων, φιλικές σχέσεις με την διοίκηση και την αντιπολίτευση, που τελικά ζημιώνουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών στον δήμο. Κάποιοι από τους εργαζόμενους που ήταν γνωστοί για την αδιαφορία ή την ανεπάρκεια στην εργασία τους, ξαφνικά έγιναν κολλητοί με αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους για ακόμα μία φορά κατάφεραν να τους παραμυθιάσουν ή να τους ξεγελάσουν όπως κάνουν πολλά χρόνια, με τους προκατόχους τους.

Οι περισσότεροι που σχολιάζουν στο blog είναι τέτοια πρόσωπα, που γνωρίζουν ότι η μόνη σχέση τους με τα κοινά, είναι για προσωπικό τους όφελος.
Όλοι ξέρουμε τι κάνουμε και τι δε κάνουμε, πότε είμαστε δίκαιοι ή άδικοι, όσοι δε το αντιλαμβάνονται εξαιρούνται αλλά δε δικαιολογούνται.

Τα προβλήματα στον δήμο μας είναι γνωστά, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, και υπάρχει τρόπος εφόσον υπάρχει βούληση να μπορέσεις να βεβαιωθείς για το που υπάρχει πρόβλημα και να το λύσεις. Αν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία δεν έχει γίνει, στην πέσουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θέλουν να προστατεύσουν τα δικά τους παιδιά - πελάτες, παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, δε μπορεί να αλλάξει το σκηνικό.

Γενικότερα στην πολιτική υπάρχει έλλειμμα ηθικής, που η ηθική θα έπρεπε να ήταν βασικό συστατικό για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική. Πλέον είναι ψιλά γράμματα αυτά ακόμα και για πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο.

Σκέφτομαι την πρόσφατη περίπτωση υποψήφιας σε νέα παράταξη, που πλαστογράφησε δημόσιο έγγραφο για να πάρει σύνταξη 6 χρόνια νωρίτερα, και φυσικά ο επικεφαλής της νέας παράταξης δεν φάνηκε να αντιδρά, δεν γνωρίζω, κάτι που θα φανεί, αν αντιδράσει προκειμένου να πέσει στα μαλακά η υποψήφια του, και από την άλλη να δούμε και την διοίκηση πως θα αντιμετωπίσει το θέμα.

Το βάλτωμα στην λειτουργία του δήμου μπορεί να οφείλεται σε σεβαστό αριθμό εργαζομένων, αλλά την ευθύνη για αυτή την στασιμότητα την έχει η εκάστοτε διοίκηση.

Για παράδειγμα κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες ότι η διοίκηση καλύπτει 2 πρόσωπα από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου που κινδυνεύουν με σοβαρούς καταλογισμούς.

Από την μία η παράταξη με επικεφαλής των 1 εκ των 2, δημοσιεύει επιθετικά δελτία τύπου, όταν ο ίδιος βρίσκεται υπόλογος, η σοβαρότητα των καταλογισμών ενδέχεται να μην επιτρέψουν να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η απορία είναι ότι ενώ θα μπορούσε η διοίκηση να απαλλαγεί από τον συγκεκριμένο υποψήφιο, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να τον προστατεύσει.

Πως μετά από όλα τα παραπάνω να ασχοληθείς με τα κοινά?
όταν μάλιστα διαπιστώνεις ότι όλοι λειτουργούν με γνώμονα ένα fair play το οποίο όμως είναι σε βάρος του δήμου και των δημοτών.

Ούτε ο τοπικός τύπος ανοίγει τέτοια θέματα παρότι τα γνωρίζουν πολύ καλά, ούτε δημοτικοί σύμβουλοι φροντίζουν να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία όταν υπάρχει συγκεκριμένη αντιμετώπιση από την διοίκηση.

Πώς να εμπιστευτείς ένα υποψήφιο για δήμαρχο όταν είναι υπόλογος για κακή διαχείριση, ή όταν δεν σεντράρει υποψήφιο του, που προσπάθησε να κερδίσει 6 χρόνια προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου.

Έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν πόσοι με την ιδιότητα του ειδικού συνεργάτη, αμείβονταν επί δημαρχίας Στ. Γεωργόπουλου και αμείβονται ακόμα και σήμερα από τον δήμο χωρίς να παρέχουν τίποτα, και είναι φυτευτοί από τον χώρο την Ν.Δ. και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το Ηράκλειο.

Μήπως οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι γνωστές στην αντιπολίτευση, η οποία ίσως στο πλαίσιο του fair play, δεν ασχολείται μαζί τους για να μην δημιουργήσει προβλήματα στις καλές σχέσεις με την διοίκηση.

Συνεπώς…
γίνεται επιλεκτικά και με όψιμο ενδιαφέρον η όποια αντίδραση για διαφάνεια και ενημέρωση των δημοτών από μεριάς αντιπολίτευσης.

Η πάγια τακτική κάποιων είναι να προσπαθούν να δημιουργούν εντυπώσεις με διάφορα σχόλια τα οποία δεν αναφέρονται στους ίδιους ή στην παράταξη τους, αλλά κυρίως λασπολογούν τον αρθογράφο ή προσπαθούν να οδηγήσουν την συζήτηση εκτός θέματος.

Κλείνοντας, να σημειώσω ότι πλέον η επισφάλεια αφορά όλο και περισσότερους, για τον κοινωνικό κανιβαλισμό έχω γράψει πολλές φορές, αλλά δυστυχώς δε βάζουμε μυαλό, όταν καίγεται το σπίτι μας, θέλουμε να καεί και του γείτονα…

και ενώ βρισκόμαστε σε πρωτόγονη κατάσταση σαν κοινωνία, με τέτοια μυαλά κάποιοι κόπτονται για τα κοινά, πως συμβαίνει αυτό δε μπορώ να το καταλάβω…
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

130 σχόλια:

 1. Μήπως τελείς σε σύγχυση... Αυτό το λογίδριο που έγραψες είναι η εξήγηση γιατί έκλεισες το blog ???

  Γιά όλους έχεις να πεις μια κακή κουβέντα...

  Για τις συμβασούλες έργου που έγιναν από επιχείρηση του δήμου σε 4-5 εκλεκτούς δεν σε άκουσα να αναφέρεις κάτι !!!

  Ή μήπως οι δουλειές που παίρνεις εσύ δεν είναι προϊόν του σάπιου συστήματος αλλά τις παίρνεις αξιοκρατικά...?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ BLOGGER ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ (κάτω από το τραπέζι ) ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΣΕ (έχω γράψει σχόλιο).
  Τώρα ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ μονο που αυτοι είναι οι ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ) ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ.
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;;;;;;
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΑΝ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2011. ΤΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ (αν και αυτό το αποφασίζεις εσύ δικό σου είναι το blog) ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΟΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΗΜΟ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΚΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟ ΜΟΝΟ
  ΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γ&Δ
  είναι πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

  Στην περίπτωση μου αυτό έχει συμβεί πάμπολλες φορές και το μοναδικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια να αποδείξω τις αρετές μου, έκανα κακό στον εαυτό μου.
  Με απλά λόγια δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, μπορείς να έχεις όποια υποψία θέλεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσεις υποχρεωτικά μέσα. Εξάλλου και στο κείμενο έγραψα "Όλοι ξέρουμε τι κάνουμε και τι δε κάνουμε, πότε είμαστε δίκαιοι ή άδικοι..." και όσο παράδοξο και αν σου φαίνεται προσωπικά ξέρω πολύ καλά τι κάνω και γιατί το κάνω.

  Το blog δεν κλείνει, θα συνεχίσει να υπάρχει και θα επανεργοποιηθεί, η επιλογή της χρονικής στιγμής, δεν είχε να κάνει με κάτι άλλο, εκτός από την κούραση της αναμονής.

  Είναι τραγικό να βλέπεις να κάνουν τα ίδια ακριβώς λάθη όπως οι προηγούμενοι, να βασίζονται στα ίδια ακριβώς πρόσωπα, να αποδέχονται φυτευτούς για να μην χαλάσουν χατίρια και πολλά άλλα που φαντάζομαι τα γνωρίζεις.

  Φτάνεις λοιπόν στο σημείο να σκέφτεσαι "δε μπορεί θα αντιληφθούν τα λάθη τους, εξάλλου τα πλήρωσαν οι προηγούμενοι" αλλά πόσο να περιμένεις.

  Το χειρότερο φίλε Γ&Δ είναι ότι όλα τα παραπάνω γίνονται για ημέτερους και σε βάρος της ομαλής λειτουργίας του δήμου.

  Τα περί συνδιαλλαγών και βολεμάτων μου φαίνονται αστεία, και ιδίως για τον δήμο Ηρακλείου που δεν περισσεύει τίποτα από την κακοδιαχείριση και τις αμοιβές ημετέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για την ψυχιατρική εκτόνωση του Γαμοδέλτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ζάκια - ψυχάκια - γαμοδελτάκια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ blogger
  Αρχικά θα σου υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο blogg αποτελούσε στο παρελθόν,εκτός λίγων εξαιρέσεων,βήμα συγκροτημένου πολιτικού διάλογου,ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών και αντιπαραθέσεων μέσα στα πλαίσια μιας οριακής μεν,αλλά ευπρεπούς συμπεριφοράς δε.Από την προεκλογική περίοδο μέχρι και την απενεργοποίησή του,δεν ήταν παρά ένα χοιροστάσιο,όπου η πολιτική αλητεία περίσσευε κάτω από την προστασία της ανωνυμίας.Συκοφαντίες,βρισιές,σπίλωση προσώπων ένθεν κι εκείθεν,κατηγορίες για βαριά αδικήματα χωρίς αποδείξεις κατά προσώπων που δεν μπορούσαν κατά κανένα τρόπο είτε να αμυνθούν είτε να απαντήσουν γιατί τότε η λάσπη έμπαινε στον ανεμιστήρα και η χυδαιολογία κορυφωνόταν.Είναι ενδεικτικά τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση του άρθρου σου.
  Θα ήθελα πάρα πολύ να σχολιάσω τα όσα γράφεις γατί γνωρίζω πράγματα που πιθανά δεν γνωρίζεις,αλλά δεν έχω καμιά διάθεση να τα πετάξω στη λάσπη του χοιροστάσιου.Αν θέλεις το blogg να επανέλθει στην εποχή που αξιόλογοι συμπολίτες μας έγραφαν και το παρακολουθούσαν,τότε θα πρέπει ότι υβριστικό,απαξιωτικό και συκοφαντικό να μην το δημοσιεύεις.Και μη μου πεις ότι αυτό είναι περιορισμός ελεύθερης έκφρασης γιατί ως γνωστόν η ελευθερία του ατόμου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
  Η επιλογή δική σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλό είναι κύριε blogger,ότι δημοσιεύεις και αναφέρεσαι σε πρόσωπα να τα κατονομάζεις κιόλας.Οι ψίθυροι,τα πολιτικά κουτσομπολιά και οι ανώνυμες αναφορές,μπορεί στον καθένα να φέρουν συνειρμούς σύμφωνα με τη δική δημοτική προτίμηση ή τις προσωπικές του διαφορές και να καταλήξουν σε άλλα πρόσωπα.
  Δεν γνωρίζω την υποψήφια που πλαστογράφησε έγγραφο για να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και θάθελα να την μάθω.Γνωρίζω όμως ότι υπάρχει έκθεση Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με καταλογισμούς κοντά στο 1.000.000 ευρώ (χωρίς να είμαι σίγουρος για το ποσό),για τους κ.κ.Μπάμπαλο και Μαστοράκο.Οι καταλογισμοί προσδιορίζονται την εποχή που ο πρώτος ήταν Πρόεδρος της ΔΕΤΕΗΑ και ο δεύτερος Δήμαρχος,άρα πολιτικός του προϊστάμενος.Αφορούν δε χρήματα που προήλθαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης και χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για λειτουργικά έξοδα (υποθέτω για μισθοδοσία).Δεν υπήρξε δηλαδή ίδιον όφελος για κανένα απ΄τους δύο.Φαντάζομαι ότι έχουν κληθεί και έχουν ενημερωθεί απ΄τον Δήμαρχο,όπως και έπρεπε να γίνει και δεν υπήρξε ούτε κάλυψη ούτε πολιτική συνδιαλλαγή.Και είμαι σίγουρος γι΄αυτό,γιατί γνωρίζω,με τα καλά νομικά μου,ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία,αν δεν καταβληθούν τα χρήματα,ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να ασκήσει αγωγή και να τα απαιτήσει.Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμαρχος θα κατηγορηθεί για απιστία και παράβαση καθήκοντος.Η αγωγή λοιπόν είναι μονόδρομος.
  Περιμένω με αγωνία το όνομα της υποψήφιας,γιατί θα το ψάξω σίγουρα.Αν δεν το ανακοινώσεις σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα ή ότι κάτι φοβάσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Προς 22 Αυγούστου 2013 - 2:31 μ.μ.:

  Μάλλον τα νομικά σου δεν είναι τόσο καλά γιατί αν υπάρχει καταλογισμός (όπως αναφέρεις) δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμμία αγωγή. Ένα από τα δύο ισχύει και όχι και τα δύο μαζί

  Επίσης το χοιροστάσιο στο οποιο αναφέρεσαι δεν υφίσταται μόνο όταν κάποιοι βρίζουν αλλά και όταν κάποιοι, όπως εσύ, αναφέρουν, ευγενώς μεν, ψεύδη δε (π.χ. τα περί καταλογισμού και περί δήθεν υποχρέωσης εκ του νόμου περί άσκησης αγωγής). Αν πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοια υποχρέωση να την εισηγηθείς στον φίλο σου τον δήμαρχο να την ασκήσει. Πρόσεξε όμως μην τον πάρεις στο λαιμό σου... με τα καλά νομικά σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον γιατί εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανένα χοιροστάσιο.Τώρα αν νομίζεις ότι αυτά που γράφω είναι ψεύδη,δεν έχεις παρά να το αποδείξεις.Θα προσπαθήσω κι εγώ να βρω τους νόμους που υπάρχουν για να δούμε ποιός έχει σκοπιμότητα σ΄αυτά που γράφει και ποιός όχι.Και μη βιάζεσαι να με κατατάξεις στους φίλους του Δήμαρχου γιατί προδίδεις τις προθέσεις σου και τις προτιμήσεις σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αγαπητέ αναπαραγάγεις ένα σενάριο - όπως και ο Κωστάκης στην ανάρτησή του - το οποίο το διακινούν εδώ και κανά εξάμηνο 7-8 πολύ συγκεκριμένα άτομα γύρω από τον δήμαρχο. Εγώ δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Μίλησες για καταλογισμούς για την ΔΕΤΕΗΑ. Σου λέω ότι είναι ψέμα. Τι να αποδείξω εγώ ? Εμφάνισε τους καταλογισμούς να μου αποδείξεις ότι δεν είναι

  Επίσης εάν είσαι υπέρ της άποψης ότι κακώς πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, πάλι να βγεις να το πεις ευθέως (Σημ.: να το πεις και στους εργαζόμενους όμως με το ονοματάκι σου)..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι δεν υπάρχουν καταλογισμοί;Αν και η πληροφόρησή μου δεν προέρχεται από ανθρώπους του Δημάρχου,επέτρεψέ μου να επιμείνω στην άποψή μου.Από την τελευταία παράγραφο των όσων αναφέρεις,συμπεραίνω ότι είσαι γνώστης του θέματος και προφανώς εγκρίνεις τις πράξεις της ΔΕΤΕΗΑ.Ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή,ότι τα ποσά δεν καταλογίστηκαν γιατί οι κ.κ. Μπάμπαλος και Μαστοράκος τα έβαλαν στη τσέπη τους,γιατί δεν λασπολογώ και δεν λαϊκίζω,επειδή δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω.Υποθέτω ότι η χρησιμοποίησή τους ως λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης,είναι μία απ΄τις γνωστές τράμπες που γινόντουσαν για την πληρωμή των εργαζόμενων.Θα είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξω ότι κακώς πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι.Όμως φίλε μου ας έβρισκαν ένα νόμιμο τρόπο να το κάνουν,μιας και οι πράξεις αναφέρονται στο 2000,που δεν υπήρχε η σημερινή οικονομική στενότητα στα ταμεία του Δήμου και το χρήμα έρρεε άφθονο από την κεντρική εξουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο τρόπος που γινόταν σε όλην την Ελλάδα, την εποχή που το χρήμα έρρεε άφθονο όπως λες κι εσύ, ήταν αυτός ακριβώς που έγινε και στο Ηράκλειο.

  Ισχυρίζομαι επίσης ξεκάθαρα - επειδή με ρωτάς - ότι ΟΧΙ δεν υπάρχει Καταλογισμός για το θέμα αυτό.

  Το ότι το όλο θέμα όμως αναφέρεται στο προ του 2000 χρονικό διάστημα και όπως λες κι εσύ δεν αφορά περίπτωση όπου κάποιος έφαγε χρήματα, εσένα δεν σε βάζει σε σκέψεις γιατί κάποιοι το ανακινούν με 15 χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα 10 μήνες προ των δημοτικών εκλογών ?

  Εκτός αυτού... το ότι το ανακινούν και το εστιάζουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, την στιγμή που ο ισολογισμός της ΔΕΤΕΗΑεγκρίθηκε από όλο το δημοτικό συμβούλιο (ή τουλάχιστον από την πλειοψηφία) δεν σε βάζει σε σκέψεις ?

  Το ότι διατέλεσαν δεκάδες πρόσωπα μέλη και πρόεδροι των Δ.Σ. εκείνα τα χρόνια, αλλά επίσης οι διαροές αφορούν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε αυτό σε βάζει σε σκέψεις για την ύπαρξη σκοπιμοτήτων ?

  Και κάτι για το τέλος: Το σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΤΕΗΑ (ή όπως αυτή λέγεται σήμερα - δεν θυμάμαι) είναι σίγουρο ότι δεν έχει υποπέσει σε αντίστοιχες ή άλλες τυπικές παραβάσεις του νόμου ?

  Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.
  ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΗΘΟΣ.
  ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΕΤΕ ΘΑ ΤΑΧΕΤΕ
  -ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ¨η ΟΧΙ 2 ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ (ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ 15000 ΕΚΑΣΤΗ) ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (και δεν το ξέρω) ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;;;;;;;;;;;;;;(και ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ μυριο και βαλε)
  - ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ WI-FI ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ;;;;;;;
  - ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΠΕΚΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;;;;;;;;;;;
  - …………και πολλά άλλα……………..

  ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ 2010 ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΩΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΗΔΙΕΣ. ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΟ BLOG;;;;;;

  ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ- ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ) ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;;;;;;
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΩ ΤΟ ΕΛΕΓΑ : ΣΤΡΑΒΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ
  ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ Ή ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ή ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.
  ΔΕΝ ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,
  ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕ; ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ---> ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Επειδή ισχυρίσθηκες ότι γράφω ψεύδη,μ΄έβαλες στο κόπο να ψάξω πράγματα από την πηγή μου,που πάντως δεν ανήκει στο περιβάλλον του Δημάρχου.Σέβομαι την προσπάθειά σου να υπερασπισθείς τον κ.Μπάμπαλο,γιατί προφανώς είσαι συνεργάτης του,αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που γράφεις.Οι καταλογισμοί υπάρχουν με ημερομηνία 25/6/2006 από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης κυρίες Ανδρομ.Παναγιώτου και Αλεξ.Δούνη-Τσιλίκα.Το έγγραφο που ελέγχει τον Δήμο,με νέα έρευνα των ΕΔΔ,για το ότι δεν έκανε τίποτα για την είσπραξη των καταλογισθέντων ποσών έφτασε τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου και δίνει περιθώριο 2 μηνών για την τακτοποίηση της υπόθεσης με βάση την παρ 6 του άρθρου 5 του ν.3074/2002.Δεν θα μπω λοιπόν στη διαδικασία να σκέφτομαι ποιός θέλει να εκμεταλευτεί πολιτικά το γεγονός,γιατί δεν με ενδιαφέρει.Εκείνο που κατάλαβα είναι το γιατί τόσα χρόνια η αντιπολίτευση δεν ήταν σκληρή,γιατί είναι προφανές ότι η Διοίκηση είχε το χαρτί στο χέρι της εδώ και 7 χρόνια και υπήρξε συγκάλυψη.Τώρα αν αυτά γινόντουσαν και σε άλλους Δήμους δεν το γνωρίζω.Αν αληθεύει όμως αυτό που λες,τότε τι να πω.....Βοήθειά μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αλεξ.Δούνη-Τσιλίκα
  ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Διόρθωση:Οι κυρίες που ανέφερα παραπάνω ήταν επιθεωρήτριες της Δ/νσης Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών που διενήργησαν τον έλεγχο στον Δήμο.Ευχαριστώ το φίλο που με διόρθωσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κάνεις λάθος.Υπάρχει η έκθεση με ημερομηνία 26/6/2013 με τις υπογραφές από τις κυρίες Στυλ.Βαθρακοκοίλη και Ουρ.Κατσικά του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΕΕΔΔ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ;;;; ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ) Ή ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ;;; ( και πόσο βοήθησε ο δήμος για να βγει αυτή η έκθεση)

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δεν την έχω στα χέρια μου για να σου πω ακριβώς,αλλά προφανώς αναφέρεται στις προτάσεις της οικονομικής επιθεώρησης του 2006 και απαιτεί την υλοποίησή τους.Φαντάζομαι γι΄αυτό καθορίζει και το περιθώριο των δύο μηνών.Εκείνο που μου έχουν μεταφέρει και το γράφω με κάθε επιφύλαξη,είναι ότι απαλάσσει την σημερινή Διοίκηση,γιατί,άκουσον-άκουσον,η έκθεση της οικονομικής επιθεώρησης δεν υπήρχε στο αρχείο του Δήμου και επομένως δεν είχε λάβει γνώση.Που σημαίνει ότι κάποιος την είχε πάρει και δεν θα μπω στη διαδικασία να υποθέσω το γιατί,όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μην τρελλαθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Εξακολουθώ να ισχυρίζομαι ότι ο παραπάνω φίλος του περιβάλλοντος δημάρχου γράφει ψεύδη.. Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ΔΕΝ αποτελεί καταλογισμό. Εάν αποτελούσε καταλογισμό το ποσό θα ήταν άμεσα απαιτητό και δεν θα απαιτείτο καμμία περαιτέρω ενέργεια από τον δήμο ή από κάποιον άλλο

  Αυτό ακριβώς που κάνεις φίλε είναι η βασική αρχή της λασπολογίας. Παίρνεις κάτι το οποίο μπορεί να εμπεριέχει έναν μακρινό πυρήνα αληθείας και το μετατρέπεις σε κάτι άλλο πολύ μεγαλύτερο και πολύ διαφορετικό. Το ακούει και κάποιος άλλος (π.χ. το παιδί Γουδί)ο οποίος δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τι εστί καταλογισμός και τι έγγραφο της οικονομικής επιθεώρησης και το αναμεταδίδει όπως θέλει στο καφενείο, όπου επίσης ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως αυτός μπορεί (από την στιγμή που δεν έχει τα στοιχεία).

  Στο ξαναλέω, μετά λόγου γνώσεως και κράτα το: Η υπόθεση αυτή είναι μια φούσκα και μισή. Όποιος επιχειρήσει να την εκμεταλλευτεί θα του γυρίσει μπουμερανγκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. "Έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν πόσοι με την ιδιότητα του ειδικού συνεργάτη, αμείβονταν επί δημαρχίας Στ. Γεωργόπουλου και αμείβονται ακόμα και σήμερα από τον δήμο χωρίς να παρέχουν τίποτα, και είναι φυτευτοί από τον χώρο την Ν.Δ. και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το Ηράκλειο."
  Αυτά που γράφεις φίλε μου είναι ανακρίβειες.Παρέθεσε ονόματα,αν δεν θέλεις να παρεξηγηθείς.Βρες έστω κι έναν φυτευτό από οποιοδήποτε κομμα,έναν που είχε προσλάβει ο προηγούμενος Δήμαρχος,κατονόμασέ τον,γιατί σε διαφορετική περίπτωση συκοφαντείς και προβοκάρεις,συνειδητά ή ασυνείδητα,δεν έχει σημασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Να σου πω έτσι για πλάκα μερικά:

  - Θυμίσω στην αρχή της θητείας Βλασσόπουλου συνεργασία με κάποιον συνεπώνυμο πασίγνωστης ελληνίδας ηθοποιού - συμβόλου του σεξ τη δεκαετία του 70 (γνωστή ταινία στην οποία έχει παίξει έχει ακρίβώς τον ίδιο τίτλο με την πορεία του Βλασσόπουλου και της διοίκησης στον δήμο). Αυτός ήταν και συνεργάτης του Γεωργόπουλου και μάλιστα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα εκείνης της περιόδου

  Κάποιον άλλο που το επίθετο το παραπέμπει σε πανί (primavera) ?

  Κάποιον άλλον που αποπέμφθηκε για ασυμβίβαστα ?

  Κάποιον άλλο που ως σύμβουλος του δημάρχου του γίνονταν και απευθείας αναθέσεις από το δήμο ?

  Θες να συνεχίσω ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΠΡΟΣ ΤΟΝ
  Ανώνυμος
  23 Αυγούστου 2013 - 12:06 μ.μ.

  ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΙΣ ΛΑΔΙΑ ή ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΦΙΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΡΑΝΤ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ που ειπε ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΗ ΤΑ ΑΡΧ…….) ΚΑΙ ΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 2006 ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΘΑ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ………ΑΜ ΠΩΣ…………….

  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΩ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ; ΣΕ ΑΙΡΕΤΟ; ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ;;;;;
  ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΠΟΤΕ
  - Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ
  - Ή ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ
  - Ή ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ.
  (ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΟΥ)

  ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ.


  ΥΓ 1. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
  2. ΜΗΝ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ ΠΛΕΟΝ.
  ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Με σενα δεν έχει νόημα να συζητάει κανείς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΠΡΟΣ 23/8/13 4.58
  Ονόματα ζητήσαμε και όχι γρίφους.Μπορείς να κατονομάσεις ή φοβάσαι κάτι;Αν δεν φοβάσαι και είσαι σίγουρος γι΄αυτά που γράφεις πες τα πράγματα με τ΄όνομά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Σιγά τους γρίφους... Γνωστά σε όλους είναι αυτά. Αυτοί που χρειάζεται κατάλαβαν

  Όσο για το άλλο που λες... τρέμω από το φόβο μου...

  Άλλωστε για τους περισσότερους από αυτούς που σου λέω τα θέματά τους τα έχουν βγάλει στην επιφάνεια κάποιοι και κάποιες παρατάξεις βάζοντας και το ονοματάκι τους από κάτω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Άκου Γρίφος !!!!

  Όταν σου λέει ρε μεγάλε "...γνωστή ταινία στην οποία έχει παίξει έχει ακρίβώς τον ίδιο τίτλο με την πορεία του Βλασσόπουλου και της διοίκησης στον δήμο..." , είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι μιλάει για τον ΚΑΤΗΦΟΡΟ ???

  Ντιπ Βλακεπ είσαι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. 'Ετσι οπως τα λέτε είναι.....Ονοματάκια όμως δεν βλέπω να γράφετε.Ωραίος ο λαϊκισμός και η πολιτική κουτοπονηριά.Να σου απαντήσω,ας πούμε, για τον "Χ" και να μου πεις ότι δεν εννοούσες αυτόν.Μάθετε να μιλάτε ευθέως επιτέλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Προς 23/8 12.05
  Είναι δικαίωμά σου να ισχυρίζεσαι ότι θέλεις και με κατατάσεις όπου θέλεις.Με ενοχλεί η λέξη "ψεύδη" και γι΄αυτό σκοτώθηκα όλη μέρα να βρω τις εκθέσεις και να τις διαβάσω,γιατί σκέφτηκα ότι για να επιμένεις κάτι θα ξέρεις.Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι διαφορετική.Έχω λοιπόν να σημειώσω τα παρακάτω:1)Οι καταλογισμοί είναι άμεσα απαιτητοί,όπως πολύ σωστά γράφεις.Όμως οι καταλογισθέντες έχουν το δικαίωμα της έφεσης.Και για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνει αυτό,θα πω ότι οι καταλογισμοί που έγιναν με την 340β/21-3-2005 πράξη του Β΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά των 15 συμβούλων που ψήφισαν τον απολογισμό του 2.000 δεν είναι απαιτητοί γιατί δεν έχουν εκδικασθεί ακόμα οι εφέσεις!!!!!Δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω για ποιό λόγο έγιναν οι καταλογισμοί γιατί πιθανά να μου καταλογίσεις πολιτική σκοπιμότητα.Επομένως υπάρχουν καταλογισμοί και δεν είναι ούτε της φαντασίας μου,ούτε λασπολογία.Τώρα σε ότι αφορά την έκθεση των οικονομικών επιθεωρητριών,υπάρχει πρόταση καταλογισμού προς τον γραμματέα της περιφέρειας.Ο γραμματέας δηλώνει αναρμόδιος και η έκθεση περιφέρεται από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία 7 συναπτά έτη.Ώσπου μετά τον έλεγχο των δύο κυριών του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δ.Δ. που έχω προαναφέρει με βάση την παρ 6 του άρθρου 5 του ν.3074/2002 ζητά απ΄τον Δήμο να ασκήσει ένδικα μέσα εντός προθεσμίας 2 μηνών ώστε να εισπράξει το ποσό των 1.071.900,22 ευρώ.Αν δεν έχεις καταλάβει κάτι είμαι στη διάθεσή σου.Πάντως ψεύδη δεν υπάρχουν και τα σενάρια που φτιάχνεις μάλλον δεν ευσταθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Στους ή στον 23/8 4.29,6.55 και 7
  ΤΟΝ BLOGGER ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΕΤΑΓΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ.ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;Ή ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ;

  ΝΤΙΠ {μπ}ΑΜΠΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Παλι λαθος κανεις... τα δυο θεματα τα οποια αναφερεις δεν σχετιζονται μεταξυ τους... κρατα αυτο που σου ειπα πριν και θα με θυμηθεις: η υποθεση ειναι φουσκα. Οποιος την πιασει θα σκασει πανω του και απο κατηγορος μπορει να βρεθει και απο κατω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Λυπάμαι,αλλά δεν κάνω λάθος.Στην ενότητα Γ.1.2. της έκθεσης ελέγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. της 26/6/13 αναφέρεται:"Με το με αρ.4829/25-7-06 πόρισμα της Δ/νσης Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών προτάθηκαν τα εξής........" Επομένως εκτός όλων των άλλων αναφέρεται και στο πόρισμα και ζητά με βάση τον νόμο που έχω προαναφέρει την διεκδίκηση με ένδικα μέσα του συγκεκριμένου ποσού,πράγμα που σημαίνει ότι θεωρεί το πόρισμα ισχυρό,προφανώς μετα τον επανέλεγχο που διενήργησε.
  Τώρα,όσον αφορά την πολιτική εκμετάλευση του θέματος,πράγμα το οποίο σε απασχολεί αποκλειστικά όπως φαίνεται,είναι κάτι που δεν με αφορά.Δεν έχω βάλει ποτέ υποψηφιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν προτίθεμαι να το κάνω για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ανήκω πουθενά,αλλά όπως όλοι έτσι κι εγώ ψηφίζω στις Δημοτικές Εκλογές και θέλω να είμαι ενήμερος για να επιλέξω το καλύτερο κατά την κρίση μου.Θέλω λοιπόν να ελέγχω τους υποψήφιους γι΄αυτά που λένε σε σχέση με αυτά που έκαναν στο παρελθόν,γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προέρχονται από παρθενογένεση,αλλά έχουν συμμετοχή άλλος λίγο άλλος πολύ στη Διοίκηση του Δήμου.Και για να σου φύγει και η απορία,επειδή έχω φίλους απ΄όλες τις παρατάξεις,τα στοιχεία που παραθέτω τα βρίσκω από πολύ φιλικό μου πρόσωπο που ανήκει σε παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.Τέλος η τελευταία πληροφορία που θα σου δώσω,είναι ότι η έκθεση ελέγχου βρίσκεται στα χέρια όλων των επικεφαλής των παρατάξεων και απορώ πως δεν την έχεις δει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος και επιμένεις στο ίδιο λάθος: Άλλο πράγμα ο καταλογισμός και άλλο οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις ενός πορίσματος... Τέλος πάντων νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί. Αν ρώτήσεις το φιλικό σου πρόσωπο το οποίο κατέχει το θέμα θα σε διαβεβαιώσει για του λόγου το αληθές.
  Αν έχει κυκλοφορήσει η έκθεση ελέγχου, όπως λες - η οποία είναι έγγραφο εμπιστεύτικό και υπηρεσιακό - το πρώτο που πρέπει να διερευνηθεί είναι οι τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες των προσώπων της διοίκησης ή όποιων άλλων που τη διέρρευσαν.
  Για πες μου λοιπόν εσύ που θέλεις να ελέγχεις τους υποψηφίους και δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στην έκθεση ελέγχου που υπάρχει από το 2006 αλλά ξαφνικά κάποιοι την έβγαλαν εντελώς αθώα, όπως κι εσύ, από το συρτάρι τους ενόψει προεκλογικής περιόδου, τι συμπέρασμα βγάζεις από την έκθεση ελέγχου ?
  Το ότι πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι θεωρείται ζημιά για την ΔΕΤΕΗΑ ? Αν δεν πληρώνονταν δεν θα έκαναν αγωγές και δεν θα υποχρεωνόταν πάλι η επιχείρηση να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα με τόκους και έξοδα ?

  Δεν ξέρω ποιος είσαι και από που έχεις την πληροφόρηση, το θέμα πάντως είναι ότι εξ αντικειμένου παίζεις το πολύ συγκεκριμένο βρώμικο παιχνιδάκι που επιθυμεί η διοίκηση, η οποία εν ανυπαρξία έργου επιθυμεί να κάνει εκλογές με αναφορές σε πράγματα προ 15ετίας, για λυμένα και προ πολλού παραγεγραμμένα θέματα...
  Εδώ είμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Φαίνεται ότι δεν θέλεις να διαβάσεις προσεκτικά αυτά που γράφω και μονομερώς συμπεραίνεις ότι και όπως σε βολεύει.Οι καταλογισμοί που έγιναν σε 15 Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν τον απολογισμό του 2.000 είναι με την 340β/21-3-2005 του Β΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συμβουλίου είναι ή δεν είναι καταλογισμοί;;;;;Θα τρελαθούμε τώρα;;;;;Και παιχνιδάκια εγώ δεν παίζω,γιατί αν έπαιζα θα κατονόμαζα τους καταλογισθέντες και θα αποκάλυπτα και τους λόγους που τους καταλογίστηκαν τα ποσά.Παιχνιδάκια παίζεις εσύ που μιλάς για δήθεν εμπιστευτικά έγγραφα και υπηρεσιακά που δεν πρέπει να τα βλέπει το φως της δημοσιότητας.Κατανοώ τη δυσκολία που έχεις να απαντήσεις στα ντοκουμέντα που παρουσιάζω,αλλά φίλε μου,φαντάσματα δεν υπάρχουν.Αν νομίζεις ότι η Διοίκηση του Δήμου μεθόδευσε τον έλεγχο του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και υπαγόρευσε την έκθεση να μας το πεις.Και τέλος είμαι απ΄αυτούς που κατηγορούν τη Διοίκηση του Δήμου που δεν φρόντισε απ΄τη πρώτη μέρα που ανέλαβε να καλέσει το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για να μαθαίναμε όλοι γιατί ο Δήμος ήταν σε οικονομικό χάλι και ποιός ευθύνεται γι΄αυτό.Κι εσυ μου μιλας για υπηρεσιακά έγγραφα που δεν πρέπει να βγαίνουν στη δημοσιότητα.Όχι φίλε μου!Ότι υπηρεσιακό έγγραφο αφορά την διαχείρηση των χρημάτων που πληρώνουμε όλοι πρέπει να είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη.Αυτό λέγεται και διαφάνεια.Εσείς αν κερδίσετε το Δήμο,τι θα κάνετε;Θα κρύβετε όσα δεν σας βολεύουν;Όσο για τα λυμένα θέματα,φαίνεται ότι δεν διάβασες προσεκτικά ότι εκκρεμεί η εκδίκαση των εφέσεων για τους παραπάνω καταλογισμούς.Και για να τελειώνουμε,είμαι ο τελευταίος που θα χαρεί αν οποιοσδήποτε συμπολίτης μου χρεωθεί με οποιοδήποτε ποσό,γιατί έκανε λάθος πολιτικούς χειρισμούς,ειδικά σήμερα που όλοι γνωρίζουμε που καταλήγουν τα χρήματα του Δημοσίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑΚΙΑ ΚΑΙΝΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΤΕΤΟΙΟΣ ΤΑΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΚΡΥΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗ ΒΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΓΙΝΕ.ΑΜ ΔΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ).
  ΣΚΕΨΟΥ ΔΕΝ ΕΨΑΞΑΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ) ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ,
  ΣΚΕΨΟΥ ΑΝ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ.
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Προς 6:16: Λογω ηλικιας δικαιολογεισαι που δεν μπορεις να καταλαβεις... πιστευε οτι επιθυμεις.. προτεινω ομως κατι αλλο: αν πιστευεις οτι η ιστορια εχει βαση βγες να κατηγορησεις επωνυμως... να δουμε ποιος φοβαται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Εσύ τι λες;έχει βάση ή δεν έχει;Όποιος είναι τυφλός σίγουρα δεν βλέπει.Και δεν φταίει αυτός,Αυτός που εθελοτυφλεί όμως είναι υπεύθυνος για τη κατάντεια του.Την ηλικία μου δεν τη ξέρεις,άρα δεν βλέπω τον λόγο να την σχολιάζεις.Αν απ΄όλα αυτά που έγραψα,το μόνο που κατάλαβες είναι ότι κατηγορώ κάποιον,σίγουρα χρειάζεσαι βοήθεια.Όταν βγάλεις απ΄τα μάτια σου τα παραταξιακά μαύρα γιαλιά σου,μπορεί κάποια στιγμή να ξεχωρίσεις την αποδεδειγμένη αλήθεια από τις πολιτικές σκοπιμότητες.Καληνύχτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Φίλε ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ
  Περιμένω με αγωνία να μάθω το όνομα του ή της υποψηφίου που πλαστογράφησε έγγραφα για να βγει στη σύνταξη,καθώς και τα ονόματα των ειδικών συμβούλων που διατήρησαν τις θέσεις τους και αμοίβονται απ΄τη σημερινή Διοίκηση.Αν δεν έχεις το θάρρος να τα αναφέρεις θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα,γιατί πλέον η αξιοπιστία των όσων γράφεις,θα αμφισβητείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Για ακούστε ένα σενάριο: Οι ακεπιτες κάνουν αγωγή στον Μπάμπαλο επειδή πριν από 15 χρόνια πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι από λάθος κωδικό (περί αυτού πρόκειται). Ο Μπάμπαλος γίνεται ήρωας, γιατί έστω και από λάθος κωδικό βρήκε τρόπο με προσωπικό κόστος να πληρώσει τους εργαζόμενους σε αντίθεση με τον Παντελεήμονα που έχει επί 12 μήνες απληρωτους τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο (εκτός από τα δικά του παιδιά που τα πληρώνει από αλλού). Η αγωγή απορρίπτεται πανηγυρικά λόγω παραγραφής και παράλληλα έχει ανοίξει το παιχνίδι της έρευνας πάσης φύσεως τυπικής παράβασης των διοικήσεων (δηλαδή ακόμα και παραλείψεων που έγιναν από λάθος και πάντως δεν οδήγησαν σε ζημιά του δήμου). Δίνεται το ηθικό δικαίωμα στον καθένα να πράξει το ίδιο (αγωγή) σε περίπτωση που υπάρξουν τυπικές παραλείψεις (και υπάρχουν πολλές) της παρούσας (τουλάχιστον) διοίκησης, με την διαφορά ότι όσα αφορούν την παρούσα διοίκηση ΔΕΝ έχουν παραγραφεί !!!
  Συμπέρασμα: Η διοίκηση Παντελεήμονα θα είναι η μοναδική που θα έχει περάσει από τον δήμο και δεν θα τους θυμάται ποτέ κανείς, λόγω έλλειψης έργου και παράλληλα κάποιοι από αυτούς, θα βρεθούν να χρωστάνε και τα παιδιά τους………..

  Τελικά μήπως όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (παραιτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις, άνοιγμα μαγαζιών) την έκαναν τώρα που βουλιάζει το καράβι, είναι μάγκες κι εγώ τους είχα παρεξηγήσει ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάποιων για τα ονόματα, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω το ρόλο της αντιπολίτευσης.

  Αν κάποιος ο οποίος είναι υπόλογος μπορεί να το παίξει θιγμένος και μετά να τρέχω εγώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Από την στιγμή που η αντιπολίτευση επιλέγει συγκεκριμένα πρόσωπα να εξετάσει την νομιμότητα κάποιας πληρωμής ανεξάρτητα το τι κάνουν και αν προσφέρουν, αντιθέτως κλείνει τα μάτια σε καραμπινάτες περιπτώσεις που αφορούν παχυλές αμοιβές προσώπων που εμφανίστηκαν στον δήμο από το 2006 και δεν έχουν βάλει μία υπογραφή σε αυτά που έχουν κάνει ή προσφέρει στον δήμο.

  Όσο για το όνομα της υπαλλήλου που εμφανίστηκε το όνομα της σε καινούργια παράταξη, θα μπω εγώ σε διαδικασίες όταν ο επικεφαλής της παράταξης δεν έχει βγει από μόνος του να πάρει θέση?

  Δεν έχει να κάνει η τακτική μου με κάποιον φόβο, όσο με το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται δεκαετίες τώρα στον δήμο μας.

  Είναι φανερό ότι η διαφάνεια είναι λέξη άγνωστη μεταξύ των αιρετών, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι θέλουν να συντηρούν μαγαζάκια, είναι γεγονός ότι κανένας από τους 2 τελευταίους δημάρχους ενώ υπόσχονταν ξεκαθάρισμα και ότι θα βγουν όλα στη φόρα, κανένας δεν έκανε τίποτα...

  και περιμένετε από μένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΝΕΙΣ ΜΕΝΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. στον26/8 1.52 μμ
  Μη διαβάζεις τόσο πολύ Ρομπέν των Δασών,γιατί σε οδηγεί σε λάθος συνειρμούς.Διάβασε Κοκκινοσκουφίτσα,που και πιο εύκολα θα την καταλάβεις και θα σε βοηθήσει να φτιάξεις κανένα σενάριο της προκοπής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Όταν η αντιπολίτευση έκανε γαργάρα την ανεπανάληπτη 4ετια του Σ. Γεωργόπουλου, περιμένοντας να πέσει σαν ώριμο φρούτο, το blog ήταν η μοναδική φωνή που όρθωσε ανάστημα στην πρωτόγνωρη εμπειρία που γνώριζε το Ηράκλειο.

  Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος μας είχε στείλει και εξώδικο, στην προσπάθεια του να μας τρομοκρατήσει.

  http://irakleionews.blogspot.gr/2009/02/blog-post_12.html

  έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε, κάποιοι συνδημότες μας, αντί να ζητάνε εξηγήσεις από αυτούς που υποστηρίζουν και μόνο αυτοί ξέρουν τον λόγο, ζητάνε από τον blogger να κάνει την δουλειά της αντιπολίτευσης.

  Αντί να ρωτήσουν να μάθουν αν αυτά που γράφονται στο blog είναι αλήθεια εκείνους που υποστηρίζουν, προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ουσία και να θέλουν ονόματα, λες και δε τα ξέρουν...
  ή μάλλον ξέρουν για τους άλλους, για τους δικούς τους τους διαφεύγουν...

  Αυτό ακριβώς έγραψα στο αρθράκι, γιατί δυστυχώς δεν είναι μόνο εκείνοι που φαίνονται, το πρόβλημα, αλλά και εκείνου που τους στηρίζουν, βάζοντας πλάτη και παίζοντας τον ρόλο του μουτζαχεντίν...

  Για πιο λόγο άραγε???

  Για το καλό της πόλης και των δημοτών?

  έχουν περάσει αυτές οι εποχές, και όπως έχει αποδειχθεί, όταν η αντιπολίτευση γίνει διοίκηση δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, όσες δεσμεύσεις και υποσχέσεις πέσουν προεκλογικά στο τραπέζι, όλες αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα θάβονται κάτω από το χαλί.

  γιατί άραγε?

  Μήπως φοβούνται για τον κώλο τους, και κλάνουν μέντες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ
  ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
  (και όχι τίποτα άλλο αλλά θα την πληρώνει ο Κ-------------ς αυτός είναι χρεωμένος!!!!!!!!! για το blog)

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Καταλαβαίνω απόλυτα το φόβο σου.μη φας καμμιά αγωγή και τρέχεις και δε φτάνεις.Και γω στη θέση σου θα πρόσεχα.Κατανοητό.Η προτροπή σου όμως,για κάθε ανώνυμο πολιτικό κουτσομπολιό να τρέχουμε σε ανθρώπους που δεν τα είπαν για να μάθουμε για ποιούς μιλάς,μου φαίνεται παράλογη.Και επειδή με τα σού ΄πα,μου ΄πες,είδα,ξείδα,δουλειά δεν κάνουμε τόσα χρόνια,καλό θα είναι όταν είμαστε σίγουροι για κάτι να το λέμε με τ΄όνομά του.Αν δεν είμαστε, καλύτερα να μην το γράφουμε γιατί μπορεί να κατηγορήσουμε άδικα ανθρώπους που δεν φταίνε.Πολιτική με υπονοούμενα δεν γίνεται.Παραπολιτική γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Γιατί ποιος σου πε ότι το blog κάνει πολιτική ?? Κατευθυνόμενη παραπολιτική κάνει...
  Δεν κατάλαβες τον λόγο της επαναενεργοποίησης ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Όχι.Μπορείς να μου τον πεις σε παρακαλώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. προς: 27 Αυγούστου 2013 - 5:44 μ.μ.
  Ο σκοπός του κάθε "ανώνυμου πολιτικού κουτσομπολιού", δεν είναι να γράφονται απλώς λόγια στον αέρα, αλλά είναι ένας τρόπος να δοθεί μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ένα γεγονός είναι γνωστό ή έχει διαρρεύσει και δε μπορεί να κρυφτεί άλλο κάτω από χαλί.

  Η αντιπολίτευση μπορεί να ζητήσει (σίγουρα τα γνωρίζει πριν γραφτούν στο blog, ακόμα και τα ονόματα)σε δημοτικό συμβούλιο εξηγήσεις ή λεπτομέρειες για "ανώνυμα πολιτικά κουτσομπολιά" εξάλλου ένας από τους ρόλους της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την διοίκηση και να αντιδρά στις τυχόν παρατυπίες.

  Όπως έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο, αντιπολίτευση δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να λειτουργούν ανενόχλητες και το χειρότερο χωρίς διαφάνεια.

  Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση με τον Στ. Γεωργόπουλο, όταν είχαμε από τον blog αναρτήσει με αποδείξεις την παραποίηση στοιχείων οικονομικής εφημερίδας, με την οποία παραποίηση ο πρώην δήμαρχος ήθελε να παρουσιάσει τον Δήμο Ηρακλείου στους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας.

  Δεν αντέδρασε κανένας, ούτε καν ο Γ. Μαστοράκος που τον αφορούσε άμεσα το θέμα, καμία τοπική εφημερίδα δεν ασχολήθηκε με το θέμα, και τελικώς δεν έγινε απολύτως τίποτα.

  Σε παραπέμπω στα επίμαχα δημοσιεύματα
  http://irakleionews.blogspot.gr/2010/01/blog-post_3851.html

  http://irakleionews.blogspot.gr/2009/02/blog-post_6438.html

  Ότι γράφεται στο blog δεν είναι κουτσομπολιό είναι ελεγμένες πληροφορίες που τις γνωρίζουν αρκετοί αλλά κάνουν τα στραβά μάτια.
  Και με την ευκαιρία να σημειώσω ότι η αντιπολίτευση ασχολείται με θέματα που έχουν πολιτική σκοπιμότητα και όχι με θέματα ουσίας, εξάλλου ο ρόλος της είναι θεσμικός σε αντίθεση με το blog που είναι εκτεθειμένο από την στιγμή που θα αναρτήσει μία πληροφορία, την οποία δεν είναι πάντα σε θέση να υποστηρίξει με τα απαραίτητα αποδεικτικά, τα οποία μπορεί να είναι καλά κλειδωμένα σε κάποια συρτάρια της διοίκησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Σίγά το έγκυρο blog ρε μεγάλε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Προς 28 Αυγούστου 2013 - 10:05 π.μ.

  ωραίος ο φίλος...
  έχει άποψη.

  για πες μου αγαπητέ συνδημότη, από τις 1874 αναρτήσεις που έχουν ανέβει στο blog, μπορείς να με παραπέμψεις σε μία που δεν ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην αλήθεια ή είναι εκτός πραγματικότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Προς 28 Αυγούστου 2013 - 10:05 π.μ.

  ωραίος ο φίλος...
  έχει άποψη.

  για πες μου αγαπητέ συνδημότη, από τις 1874 αναρτήσεις που έχουν ανέβει στο blog, μπορείς να με παραπέμψεις σε μία που δεν ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην αλήθεια ή είναι εκτός πραγματικότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. "Για παράδειγμα κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες ότι η διοίκηση καλύπτει 2 πρόσωπα από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου που κινδυνεύουν με σοβαρούς καταλογισμούς.

  Από την μία η παράταξη με επικεφαλής των 1 εκ των 2, δημοσιεύει επιθετικά δελτία τύπου, όταν ο ίδιος βρίσκεται υπόλογος, η σοβαρότητα των καταλογισμών ενδέχεται να μην επιτρέψουν να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

  Η απορία είναι ότι ενώ θα μπορούσε η διοίκηση να απαλλαγεί από τον συγκεκριμένο υποψήφιο, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να τον προστατεύσει."

  Τι πάει να πει "κυκλοφορει";Αυτό δεν είναι πολιτικό κουτσομπολιο;
  Αυτό λοιπόν που "κυκλοφορεί" είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και κυκλοφορεί προφανώς απ΄αυτούς που έχουν συμφέρον να "κυκλοφορεί" και συ δεν κάνεις τίποτ΄άλλο παρά ν ατο προωθείς,παίζοντας το παραπολιτικό παιχνιδάκι τους,μιας και φαίνεται ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να πολιτευτούν.Να σε πληροφορήσω λοιπό έγκυρα ότι από τη στιγμή που έφτασε στα χέρια της Διοίκησης το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ,έπραξε το αυτονόητο.Κάλεσε τους δύο κυρίους να τους ενημερώσει,ως όφειλε και παράλληλα να να τους ανακοινώσει τις προθέσεις της.Οι οποίες είναι αυτές ακριβώς που προβλέπονται από το πόρισμα.Αυτό λέγεται συγκάλυψη;Έχεις εσύ έστω και ενδείξεις,ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
  Όσον αφορά την πολιτική εκμετάλλευση στοιχείων του πορίσματος,ώστε να "απαλλαγεί" από τον ένα υποψήφιο,αυτή είναι η δική σου πολιτική εκτίμηση.Δεν είναι απαραίτητο να είναι και της Διοίκησης του Δήμου.Όπως και δεν είναι αυτονόητο,ότι όποιος δεν έχει τη δική σου άποψη να είναι υπεύθυνος συγκάλυψης.Αν νομίζεις ότι για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να εκμεταλευτείς ευκαιρίες πολιτικών λαθών των "αντιπάλων" σου για να τους καταστρέψεις οικονομικά και να τους εξοντώσεις ανθρώπινα,είναι η δική σου άποψη.Για να σφουγκραστείς όμως την άποψη της Διοίκησης και για να μη μιλάς για συγκαλύψεις,θα σε παραπέμψω στην τελευταία ανακοίνωση της ΑΚΕΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Τόσο ¨καλά παιδιά" είναι στην ΑΚΕΠ, που απλά κυκλοφορούν ότι "ενδέχεται να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές", και την ίδια στιγμή τον προστατεύουν ; Ανέκδοτα της εποχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. αυτόπτης μάρτυρας28 Αυγούστου 2013 - 2:45 μ.μ.

  Πρώτη ερώτηση:
  Παντελή, την ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ του υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ μπορείς να την περιορίσεις σαν καλό παιδί της ΝΔ που είσαι;
  Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι πάρα πολλοί συμπολίτες μας που βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται από τα Μνημόνια και δεν έχουν συμφέροντα στο Δημαρχείο δε θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να σας διώξουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Εγώ είμαι ο 28 Αυγούστου 2013 - 10:05 π.μ.

  1. Ως προς το
  "....για πες μου αγαπητέ συνδημότη, από τις 1874 αναρτήσεις που έχουν ανέβει στο blog, μπορείς να με παραπέμψεις σε μία που δεν ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην αλήθεια ή είναι εκτός πραγματικότητας...."

  έπρεπε να μου βάλεις αυτήν την εργασία στις διακοπές μου που είχα πολύ ελεύθερο χρόνο καθώς θέλει πάρα πολυ δουλειά (λόγω του όγκου των ανακριβειών)...

  2. Να πάρω όμως, ενδεικτικά, το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο παραπάνω φίλος, με τον οποίο δεν συμφωνω απόλυτα αλλά έχει μια καταρχήν σωστή λογική:

  Παίρνω το κομμάτι της ανάρτησής σου:
  ".... η σοβαρότητα των καταλογισμών ενδέχεται να μην επιτρέψουν να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές...."
  και σου θέτω τα εξής ερωτήματα:

  1. Γνωρίζεις τι σημαίνει ¨Καταλογισμός¨ ?

  2. Αν γνωρίζεις τι σημαίνει, γνωρίζεις αν υπάρχει ¨Καταλογισμός¨ με την τεχνική - νομική έννοια (όχι με την γλώσσα μεσημεριανάδικου) ?

  3. Αν δεν υπάρχει γιατί κάνεις λόγο για καταλογισμούς ?

  Σημείωση δική μου: Επειδή τα θέματα αυτά είναι ιδιαιτέρως λεπτά και σοβαρά, αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει καταλογισμός ή αν δεν υπάρχει καταλογισμός και κάνεις λόγο για καταλογισμό , απλά κάνεις blogging επιπέδου Μενεγάκη...

  4. Μπορείς να μου αναφέρεις συγκεκριμενα με βάση ποιες διατάξεις " ... ενδέχεται να μην επιτρέψουν να είναι υποψήφιος...¨ ?

  Το ερώτημά μου είναι συγκεκριμένο καθώς η συγκεκριμένη ¨διαρροή¨, η οποία δεν έχει απολύτως καμία βάση, επορεύεται από έναν πολύ κλειστό αριθμό ατόμων, για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς. Είναι προφανές ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά ή μεσα στον μετρημένο στα δάχτυλα του ενός χεριού αριθμό ατόμων που επιθυμούν να "παίξουν¨ τη συγκεκριμένη διαρροή. Και επιυμούν να την παίξουν ΤΩΡΑ... Και επαναενεργοποιείς το blog ΤΩΡΑ... Και μου κάνεις και την εισαγωγή του τύπου " όλοι ίδιοι είναι... τίποτα δεν αλλάζει...¨ ετοιμάζοντας το έδαφος για τις επόμενες "θεματάρες" σου, καθώς αντιλαμβάνεσαι ότι ΑΚΕΠ ΤΕΛΟΣ...

  Δεν θα με εκπλήξει καθόλου να " βγάλεις " (!!!) τις επόμενες μέρες ότι τα γραφεία της παράταξης Μπάμπαλου στο επί χρόνια ξενοίκιαστο (και αζήτητο) πρώην ενυδρείο κόστισαν εκατομύρια και είναι προσφορά του Λάτση...

  Σου προτείνω να βάλεις και ζώδια στο blog...
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. ΠΡΟΣ
  Ανώνυμος
  28 Αυγούστου 2013 - 2:58 μ.μ

  Γεια σου ρε ΥΠΟΨΗΦΙΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΕΔΔ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ).
  ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΩΝ , ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ.

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ:

  ΤΟ 1992 ΕΓΙΝΕ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 900.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;;;;; ΟΧΙ (το γιατί το ξέρει αυτός ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ)
  ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΗΤΑΝ 26.000.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ (ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΣΕΕΔΔ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ;;;;;;;;; ) ΟΧΙ (το γιατί το ξέρει αυτός ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ)
  ΤΟ 2011 ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΗΤΑΝ 20.000.000 ή 17.000.000 ή 26.000.000 ΕΥΡΩ (βασικά το ψάχνουν ακόμα;;;;) ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ (ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΣΕΕΔΔ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΟΥΝ;;;;;;;;; ) ΟΧΙ (το γιατί το ξέρει αυτός ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ).

  ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ή ΔΙΑΛΟΓΟΙ τύπου ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ
  BLOG ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο BLOGER ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ -ΜΗ- ΠΩΡΩΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

  ΣΤΡΑΒΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΤΕ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ε πες το μας ρε γαμοδέλτα ότι είσαι Καιαδικός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Προς 28/8 1.26μμ
  Ωραίο το παραμυθάκι σου,αλλά δεν έχει δράκο.Κάνε λίγο υπομονή και θα μάθεις ποιός θα είναι ο υποψήφιος της ΑΚΕΠ στις επόμενες Δημοτικές εκλογές,'οταν συνέλθει η Συνέλευση των Μελών.Βλέπεις τα "καλά παιδιά",έχουν κι εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες,δεν είναι "μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Γεια σου Κεσκινίδη Δελφίνε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. ".......όταν συνέλθει η Συνέλευση των Μελών..."

  Η ΑΚΕΠ έχει φάει τέτοιο στραπάτσο που δεν συνερχεται με τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Προς ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ
  Γιατί ρε φίλε η ΑΚΕΠ είναι κυβερνητικός σχηματισμός για να εισπράξει το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης;Δεν θυμάσαι μου φαίνεται καλά τι έπαθαν οι κομματικοί συνδυασμοί.Αυτά τα.... ωραία του παρελθόντος που μας υποδείκνυαν τα κόμματα ποιόν να ψηφίσουμε και μεις τρέχαμε από πίσω,μας τελείωσε.Σιγά μην περιμένουμε να μας που ο Αντώνης,ο Ευάγγελος,ο Αλέξης κλπ ποιόν να βγάλουμε Δήμαρχο στο Ηράκλειο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Προς 28/8 5.22μμ
  Μ΄αυτό το πλευρό να κοιμάσαι για να ξυπνήσεις μετά τις εκλογές,όπως και στις προηγούμενες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. ΝΑ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  http://www.ithaki.gr/Site/el/66-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/Content/2071-%CE%9F%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%A3%20%CE%99%CE%98%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3%20%CE%96%CE%97%CE%A4%CE%91%CE%95%CE%99%203%20%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A8%CE%97%CE%A6%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%A3%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%A5%CE%A3%2C%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%9F%CE%A5%20%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A5%2C%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%A4%CE%99%CE%A3%20%CE%95%CE%A0%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%A3%20%CE%95%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%A3

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Άρθρο 187
  ('Αρθρο 172 Π.Δ. 323/1989 - Αρθρο 5 παρ.15 του Ν.2307/1995)
  'Εκπτωση εξαιτίας καταδίκης
  1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι κοινοτήτων και οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξιωμά τους:
  α) αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση,
  β) αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση,
  γ) αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κάποιο κακούργημα ή στα πλημμελήματα της παραχαράξεως, της κιβδηλείας, της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαιώσεως, της δωροδοκίας, της εκβιάσεως, της κλοπής, της υπεξαιρέσεως, της απιστίας, της απάτης, της καταπιέσεως, της αιμομιξίας, της μαστρωπίας, της σωματεμπορίας, της παραβάσεως της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά ή για το λαθρεμπόριο, καθώς και της παραβάσεως καθήκοντος, εφόσον το τελευταίο στρέφεται κατά δήμων, κοινοτήτων ή νομικών προσώπων τους. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Περιφερειακού Διευθυντή.

  2. 'Οταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα, με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, καθώς και όταν γίνει παραπομπή για ένα πλημμέλημμα, από αυτά που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, με αμετάκλητο βούλευμα, ο Περιφερειακός Διευθυντής οφείλει να θέσει τον εγκαλούμενο σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

  3. Οι διατάξεις των άρθρων 183 έως 187 εφαρμόζονται και στους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών διαμερισμάτων.

  ------------------------------------------------

  Καταλογισμός: απόδοση ευθύνης σε κάποιον για πράξη αξιόποινη


  έχω συναντήσει πολλούς τύπους στην ζωή μου, που με έναν παράδοξο τρόπο προσπαθούν να προσαρμόσουν έννοιες και νόμους κατά το δοκούν.
  Το άλλο φαινόμενο είναι να επιμένουν ότι έχουν δίκιο, κάτι που δεν έχει να κάνει με λάθος ερμηνεία αλλά με βλακεία.

  Δεν σώζεται κανένας με αυθαίρετες αντιλήψεις περί εννοιών και νόμων, με την ευκαιρία, παπαγαλάκια δεν ορίζονται μόνο οι έχοντες δημοσιογραφική ταυτότητα ή οι bloggers αλλά και διάφοροι υποστηριχτές που με ζήλο και επιμονή προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. αυτόπτης μάρτυρας28 Αυγούστου 2013 - 9:07 μ.μ.

  Δεύτερη ερώτηση:
  Παντελή, δύο αντιμνημονιακά κόμματα, η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μαζεύουν τις ψήφους της Ακροδεξιάς και της Λαϊκής Δεξιάς. Αν η Χρυσή Αυγή κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο, μπορεί να σε αφήσει έξω από το δεύτερο γύρο. Για να μη συμβεί αυτό, θα συνομιλήσεις μαζί της; Θα προσφέρεις ανταλλάγματα; Τότε οι αριστεροί της ΑΚΕΠ, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι, θα διαχωρίσουν τη θέση τους;

  Ανώνυμε 28/8/13, 5:34 μμ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπήσει κάθε Δήμο και κάθε δεξιό Δήμαρχο της Ελλάδας, για να ρίξει τη δικομματική κυβέρνηση, ταμπέλες ανεξαρτησίας δε βοηθάνε. Είσαι ή με τους μεν ή με τους δε. Άλλο 2010 και άλλο 2014 μετά από 4 χρόνια Μνημόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Μπορείς να μας πεις αγαπητέ blogger ποια από τις παραπάνω περιπτώσεις του 187 συντρέχει εν προκειμένω ?
  Προφανώς απολύτως καμμία. Προσπαθείς να καλύψεις τη βλακεία σου και απλά εκτίθεσαι περισσότερο ως λασπολόγος.

  Καλά έκανες και πήγες στο λεξικό για τον καταλογισμό αλλά εγώ σου ζήτησα την νομική΄- τεχνική έννοια του όρου. Όταν λοιπόν γίνεται λόγος για κάποιον αιρετό ότι υπάρχει καταλογισμός εις βάρος του σημαίνει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ή άλλος αρμόδιος φορέας έχει καταλογίσει, δηλαδή έχουν καταστεί άμεσα εισπρακτέα, χρηματικά ποσά σε αυτόν.
  Αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ύπαρξη μιας έκθεσης κάποιου οργάνου που μπορεί να λέει ότι στο σημείο α έπρεπε οι δαπάνες να γίνουν από τον β και όχι από τον γ κωδικό ή τρόπο και να παραπέμπει το θέμα σε άλλα όργανα, χωρίς να καταλογίζει ούτε ένα ευρώ.
  Άλλο πράγμα λοιπόν ο καταλογισμός και άλλο η πρόταση ή η γνωμοδότηση. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε άμεση αξίωση του κράτους περί καταβολής χρημάτων στην δεύτερη απαιτείται πληθώρα ενεργειών προκειμένου να διερευνηθεί έαν τυχόν συντρέχουν ευθύνες, εάν έχουν γίνει παρατυπίες κλπ κλπ κλπ

  Ψιλά πράγματα θα μου πείς τώρα... Το σημαντικό είναι να μπει η λάσπη στον ανεμιστήρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Η υπεξαίρεση, και η απιστία δεν σου κάνουν για την περίπτωση μας?
  σχετικά με την έννοια του καταλογισμού δεν υπάρχει άλλος ορισμός για την κοινωνική διάλεκτο και άλλος για την νομική.

  Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό, αλλά ακόμα ευστοχότερα θα έλεγα ότι μου φέρνεις στο μυαλό τους συκοφάντες όπως λειτουργούσαν στην Αρχαία Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ;;;;;;;
  -ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΦΩΣ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ,
  - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ
  - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ
  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ BLOGER;;;;;;;;;;;;;
  Ή ΘΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΑΝΤΕ ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΠΑΜΕ ΜΠΑΜΠΑΛΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Προς ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ
  Δυστυχώς ο κομματικός σου εγκέφαλος λειτουργεί σε παρελθόντα χρόνο.Δεν θα σχολιάσω το ότι η πτώση της κυβέρνησης περνάει μέσα απ΄τις Δημοτικές Εκλογές,γιατί είναι για γέλια.Εκείνο που είναι σίγουρο,είναι ότι η ΑΚΕΠ δεν πρόκειται να συνομιλήσει με κανένα κόμμα και πολύ περισσότερο να διεκδικήσει χρίσμα γιατι αυτή είναι η βασική αρχή της ύπαρξής της.Τώρα αν εσύ θεωρείς τους δημότες πρόβατα,δεν έχεις παρά να κουνάς την κομματική σου γκλίτσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Δυστυχώς φίλε ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ,θα συμφωνήσω με τον άσπονδο φίλο που με έχει τοποθετήσει αυθαίρετα στο περιβάλλον του Δήμαρχου.Οι καταλογισμοί,αν έχουν σχέση με ποινικό αδίκημα,διαβιβάζονται από το ΣΕΕΔΔ στην αρμόδια εισαγγελική αρχή,Στην δική μας περίπτωση δεν προέκυψε τέτοιο θέμα.Οι καταλογισμοί αφορούν αποκλειστικά και μόνο επιστροφή χρηματικού ποσού.Βεβαίως και υπάρχει θέμα,μόνο που αυτό δεν αφορά τη δικαιοσύνη,παρά μόνο τη συνείδηση των καταλογισθέντων και την κρίση των πολιτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. αυτόπτης μάρτυρας29 Αυγούστου 2013 - 12:58 π.μ.

  Τρίτη ερώτηση:
  Παντελή, ποιο είναι το δικό σου success story; Είσαι Δήμαρχος και η θέση σου είναι δύσκολη. Η Αντιπολίτευση μπορεί να σε καταγγέλλει και να υπόσχεται, ενώ εσύ πρέπει να απολογηθείς, να πεις τι κατάφερες από αυτά που υποσχέθηκες.

  Ανώνυμε 29/8/13, 12:04 πμ, ο διαχωρισμός σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε δεξιούς και αριστερούς, σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους είναι πολιτικός και όχι κομματικός. Δεν καθαρίζεις, επειδή δηλώνεις ανεξάρτητος. Στο δημαρχοκεντρικό σύστημά μας ο δεξιός Δήμαρχος κάνει όλες τις βασικές πολιτικές επιλογές και πρέπει ξεκάθαρα ή να πάει κόντρα στο κόμμα του, στην Κυβέρνηση του Μίλτου του Βαρβιτσιώτη, ή να αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου που θέλει να τιμωρήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Φοβερο σκεπτικο απο τον μεταλα του κωλου... αρκει δηλαδη να αποφανθει καποιος φοβερος εγκεφαλος τυπου ενεργου κοπριτη οτι εχεις διαπραξει υπεξαιρεση για να σου στερησει το δικαιωμα να κατεβεις στις εκλογες...
  Το blog αυτο ειναι τελικα οτι πιο αφερεγγυο κυκλοφορει.. συνδυασμος ασχετοσυνης και διατεταγμενης υπηρεσιας
  ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. αλήθεια...
  το άρθρο δεν αναφέρει πουθενά τον μπάμπαλο, γιατί οι μπαμπαλικοί έχουν λυσσάξει?

  Μπράβο μαλάκες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. προς ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ
  Αυτό που δύσκολα θα μπορέσει να καταλάβει ο στενός κομματικός σου εγκέφαλος είναι ότι η ΑΚΕΠ θα βρίσκεται απέναντι σε όποιο κόμμα με νομοθετική ή άλλη πράξη θίξει τα συμφέροντα της Πόλης και των πολιτών της.Tην κομματική τους προτίμηση τα μέλη της,από το απλό μέλος μέχρι και τον Πρόεδρό της,την αφήνουν στην άκρη,όταν θίγονται τα συμφέροντα της Πόλης.Και αυτό το έχει αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν.Οι διαχωρισμοί που κάνεις μεταξύ των πολιτών είναι μεν πολιτικοί αλλά και επικίνδυνοι σήμερα.Οι έννοιες αριστερά-δεξιά προοδευτικοί -συντηρητικοί έχουν ξεχυλώσει σε τέτοιο βαθμό σήμερα που είναι δυσδιάκριτοι.Σου αναφέρω χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρείαι κόμμα του ...προοδευτικού χώρου και η Δημοκρατική Αριστερά,της...Αριστεράς.Όσο για το μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί,δεν έχεις παρά να εισηγηθείς στο κόμμα σου την συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή για να δέσει το αντιμνημονιακό μπλοκ.Ο μοναδικός διαχωρισμός που υφίσταται για την ΑΚΕΠ στην Πόλη μας είναι των πολιτών που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη και την στήριξή μας,γιατί τα μνημόνια τα νοιώθουν στο πετσί τους και στο στομάχι τους και γι΄αυτούς η Διοίκηση του Δήμου έχει κάνει πολλά και θα κάνει ακόμα περισσότερα.Όσον αφορά τη θέση της ΑΚΕΠ για τη σημερινή κατάσταση σε παραπέμπω στην απόφαση της Συνέλευσης των Μελών της της 12/7/13,που έχει αναρτηθεί στο site Δήμου στον ιστοχώρο των Δημοτικών παρατάξεων.Τέλος σου εύχομαι καλή επιτυχία στις εθνικές εκλογές,γιατί είναι προφανές ότι μόνο αυτές σε απασχολούν,ασχολήσου αποκλειστικά με αυτές και ασε τον Δήμο ήσυχο,γιατί δεν αποτελεί όχημα του σκοπού σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Οι τις ΑΚΕΠ είναι ότι μας συμφέρει να τσιμπολογήσουμε από παντού για προσωπικό όφελος και να καλύψουμετις προσωπικές μας τρανταχτές μειονεξίες με πρώτο παράδειγμα τον πρόεδρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. αυτόπτης μάρτυρας29 Αυγούστου 2013 - 2:02 μ.μ.

  Τέταρτη ερώτηση:
  Παντελή, θα παραιτηθείς, αν απολυθούν εργαζόμενοι; Αν δεν μπορείς να τους πληρώσεις; Αν δεν έχεις λεφτά να κάνεις μισό έργο; Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Θα παραιτηθείς από το μισθό σου, αφού παίρνεις και σύνταξη; Ή θα ακολουθήσεις το παράδειγμα της Κυβέρνησης, που στηρίζεις, και θα βάλεις και άλλους φόρους, τέλη και παράβολα στους κατοίκους του Ηρακλείου;

  Ανώνυμε 29/8/13, 10:46 πμ, οι συμπολίτες μας δεν είναι ζητιάνοι, αλλά άνθρωποι και Έλληνες πολίτες με δικαιώματα, και οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι φιλανθρωπικά σωματεία, για να δίνουν ελεημοσύνη. Μπορείτε να τους βοηθήσετε να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τις ελπίδες τους; Αν δεν μπορείτε και αντί για λύσεις διαθέτετε μόνο δικαιολογίες, απλώς προσπαθείτε να αποφύγετε τις ευθύνες σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Το δίκτυο αλληλεγγύης του Δήμου και οι 300 και πλέον εθελοντές είναι ελεημοσύνη ρε βλάκα με καμμένο εγκέφαλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΡΙΝ 3ΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΖΕ?
  ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΙ? Η ΟΧΙ?
  ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
  ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. αυτόπτης μάρτυρας30 Αυγούστου 2013 - 1:11 π.μ.

  Πέμπτη ερώτηση:
  Παντελή, μήπως ιδιωτικά συνομιλείς με το δημοτικό κατεστημένο, ενώ δημόσια το καταγγέλλεις και το επικαλείσαι ως δικαιολογία για τα λάθη και τις παραλείψεις σου; Μήπως η ιδεολογική θολούρα της ΑΚΕΠ σε αναγκάζει να κάνεις τον ένα συμβιβασμό μετά τον άλλο; Μήπως, τελικά, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά σου;

  Ανώνυμε 29/8/13, 10:15 μμ, τα πολιτικά προβλήματα του Δημάρχου δε λύνονται με βρισιές και ο Δήμαρχος το ξέρει καλά, αφού είναι χρόνια στο συνδικαλιστικό και το αυτοδιοικητικό κουρμπέτι. Τόσα πολλά χρόνια που, όταν καταγγέλλει το κατεστημένο, κάνει την αυτοκριτική του. Οπότε, αν δεν έχεις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, άδικα κουράζεσαι να με βρίζεις, αφού ούτε ταράζομαι ούτε θα σταματήσω. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας εντελώς πολιτικής προεκλογικής περιόδου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. ΑΚΟΥΤΕ ΚΟΣΜΕ...ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΟΛΟΥΡΑ...ΒΡΕ ΔΕ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΑΣ Ο ΠΟΕΟΔΡΟΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Τώρα συγκροτήθηκε και η σοσιαλιστική τάση... Με αυτούς θα πέσει πολύ γέλιο.. τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ιδεολογική θολούρα της ΑΚΕΠ;;;;;Από πότε οι Δημοτικές παρατάξεις έχουν ιδεολογία;;;;;Μήπως θα δούμε την ΑΚΕΠ στις εθνικές εκλογές και δεν το ξέρουμε;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. αυτόπτης μάρτυρας30 Αυγούστου 2013 - 2:10 μ.μ.

  Έκτη ερώτηση:
  Παντελή, σε λίγους μήνες πρέπει να κάνεις και να περάσεις προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός είναι η ραχοκοκαλιά της πολιτικής που θέλεις να εφαρμόσεις, το προεκλογικό πρόγραμμά σου, ας πούμε. Θα είναι μνημονιακός; Θα είναι διεκπεραιωτικός; Θα προβλέπει μείωση των δημοτικών φόρων και τελών ανάλογη με τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και των εισοδημάτων των κατοίκων του Ηρακλείου;
  Με 16 (;) από 33 Δημοτικούς Συμβούλους προϋπολογισμός δεν περνάει. Ποιοι θα σε στηρίξουν με την ψήφο ή την απουσία τους; Αν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τότε γεμάτη από συμπολίτες μας που υποφέρουν, που θα σε ρωτούν γιατί και θα σου λένε όχι, τι θα βρεις να τους πεις;
  Και μιας και μιλάμε για λεφτά, από 1/1/11, που είσαι Δήμαρχος, πόσα χρήματα κατόρθωσες να εξασφαλίσεις για το Δήμο από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα; Ποιου μέρους από αυτά επωφελήθηκαν οι Ηρακλειώτες; Οι μελετητές; Οι προμηθευτές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Προς ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ
  Οι φοβερές ερωτήσεις σου και η ασύληπτη πολιτική σου ανάλυση μας έχουν αφήσει άναυδους.Λοιπόν,η βοήθεια και η αλληλεγγύη απ΄τον Δήμο προς τους δημότες,θύματα της οικονομικής κρίσης,ονομάζεται ελεημοσύνη και όχι καθήκον.Οι δημότες που αναγκάζονται να ζητήσουν τη βοήθεια του Δήμου για να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες είναι ζητιάνοι.Αν δεν θέλουν να είναι,θα πρέπει να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για Δήμαρχο,να περιμένουν αυτός να ρίξει την κυβέρνηση,να γίνουν εκλογές να βγεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,να περάσουμε το δύσκολο μονοπάτι της αντιμνημονιακής προσαρμογής και τότε αν ζούνε και δεν έχουν πεθάνει απ΄τη πείνα,θ΄αποκτήσουν τα προς το ζείν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΑΡΑ
  ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΛΟΒΛΑΚΕΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ.

  Υ.Γ
  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ (ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ)
  2. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ;;;;;;; ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙ@ ΤΟΥΣ.
  3. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΤΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Πληροφορίες λένε ότι όσο καιρό το blog ήταν κλειστό είχαν αυξηθεί οι απόπειρες βιασμού σκύλων στον Ηράκλειο...
  Με το που ξανάνοιξε ξεθυμαίνει εδώ ο γαμοδέλτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. τον κόβω ότι αμισθί αντιδήμαρχος οικονομικών είναι οπαδός του μνημονίου και της τρόικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. ΠΡΟΣ
  Ανώνυμος
  30 Αυγούστου 2013 - 7:33 μ.μ

  ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Καλά σου λέει ρε....σιγά μη κατέβει στο επίπεδό σου....Όποιος θέλει εισιτήρια για το Μέγαρο,τώρα ξέρει που θα απευθύνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. αυτόπτης μάρτυρας2 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:14 π.μ.

  Έβδομη ερώτηση:
  Παντελή, πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης είναι αριστεροί; Πόσο εύκολο τους είναι να πάνε κόντρα σε αυτά που πιστεύουν μια ζωή και να ανέχονται ή να στηρίζουν μνημονιακές επιλογές; Αρκεί μια Αντιδημαρχία ή μια Προεδρεία, για να παίζουν στα πενήντα και τα εξήντα τους το ρόλο του συνεργάτη της δικομματικής Κυβέρνησης του Γεωργιάδη, του Μητσοτάκη και του Βενιζέλου; Άσε που, έτσι όπως πάει το πράγμα, το Μάη του '14 ρισκάρουν πάρα πολύ να είναι και συνεργάτες και ηττημένοι και στην απέξω, ενώ εσύ ως πρώην Δήμαρχος και πιστός δεξιός όλο και κάπου μπορείς να αξιοποιηθείς από τη ΝΔ. Εντός έδρας ήττα με πεντάρα για την ΑΕΚάρα μας, δηλαδή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Η μνημονιακή κυβέρνηση είχε χρίσει υποψήφιους τους κ.κ.Γεωργόπουλο(Ν.Δ.) και Σπυρόπουλο(ΠΑΣΟΚ),που δεν εξελέγησαν αν θυμάσαι καλά και αν έμενες στο Ηράκλειο τότε.Η ταύτιση του αδέσμευτου συνδυασμού ΑΚΕΠ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ που διοικεί τον Δήμο,με την κυβέρνηση ή με οποιοδήποτε κόμμα είναι τουλάχιστον ανακριβέστατη και απροκάλυπτα προβοκατόρικη.Προφανώς και είσαι αδιάβαστος ή προβοκάρεις εσκεμμένα,γιατί η πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΚΕΠ (Ιούλιος 2013) είναι σαφέστατη.΄Οσον αφορά τις ειρωνικές σου αναφορές στους αριστερούς που συμμετέχουν στον συνδυασμό που διοικεί το Δήμο,όταν σου ανατεθεί η δικαιοδοσία της απονομής Αριστεροσύνης θα έρθουν να στη ζητήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Άπαντες στην μνημονιακή κυβέρνηση ομιλούν για υπέρβαση για το καλό της χώρας, άλλα αντί άλλων δηλαδή.

  Από την άλλη αριστεροί και δεξιοί (στην εξουσία) αγκαζέ παίζουν το ίδιο παιχνιδάκι, σε βαθμό να μη μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε.

  Τώρα σε ότι αφορά τα δικά μας, από το τελευταίο μήνυμα κάποιου εκπρόσωπου της ΑΚΕΠ (φαντάζομαι) φαίνεται καθαρά το υπεροπτικό ύφος της εξουσίας, που τον κάνει να βγαίνει από τα ρούχα του, θιγόμενος από το σχόλιο δημότη, υποχρεωτικά εγκάθετου, εφόσον δε του αρέσουν αυτά που γράφει.

  Λοβιτούρες του τύπου ποιος κατέβηκε επίσημα με τα μνημονιακά κόμματα είναι μπαλωθιές στον αέρα.
  Το θέμα είναι ότι αρκετά στελέχη της ΑΚΕΠ και της σημερινής διοίκησης θεωρούν απαραίτητη την παρέμβαση της Τρόικας ως σωτήρια για την χώρα.
  Αν δεν απατώμαι δεν απαρνήθηκε κανένας από τους δεξιούς της ΑΚΕΠ την κομματική του ταυτότητα, συνεπώς αποτελούν δυναμικό της μνημονιακής κυβέρνησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. Δηλαδή η ΑΚΕΠ εκτός από..... ανεξάρτητη παράταξη ( και ιδίως ο αρχηγός της μαζί με Κεσκινίδη, Λεσγή , Γαλακτοπούλου κλπ.) είναι και αντιμνημονιακή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Αν αυτοί είναι οι αντιμνημονιακοί ποιοι είναι οι μνημονιακοί που βγάζουν οι δημοσκοπήσεις ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Αν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό σας,την ΑΚΕΠ την αποτελούν πολίτες του Ηρακλείου που βάζουν το συμφέρον της Πόλης και των πολιτών σε πρώτη πρωτεραιότητα και πάνω απ΄τη κομματική τους προτίμηση.Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα και γι΄αυτό δεν θα επιδιώξει ποτέ κανένα χρίσμα.Αν για κάποιους το διακύβευμα των επόμενων Δημοτικών εκλογών είναι η αντιπαράθεση μνημονιακών-αντιμνημονιακών δυνάμεων,είναι δικαίωμά τους να εκφράζουν την άποψή τους και είναι σεβαστό.Το να κατατάσουν αυθαίρετα την ΑΚΕΠ στο ένα απ΄τα δύο μπλοκ όμως έχει πολιτική σκοπιμότητα.Η ΑΚΕΠ πιστεύει ότι το διακύβευμα των Δημοτικών απ΄τις Εθνικές εκλογές είναι πάντα διαφορετικό,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει πολιτική βαρύτητα.Στο πολιτικό κομμάτι λοιπόν,η ΑΚΕΠ είχε και έχει διασυνδέσεις με δημοτικούς συνδυασμούς άλλων Πόλεων που έχουν τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά με αυτή.Το πολιτικό μήνυμα λοιπόν της ΑΚΕΠ για τις Δημοτικές Εκλογές είναι η επιλογή αδέσμευτων Δημοτικών Κινήσεων που δεν έχουν κομματική,παραταξιακή,μνημονιακή ή αντιμνημονιακή εξάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Ρε εγκάθετε ακεπίτη μας δουλεύεις ??

  Για ποιον είχε βγάλει επίσημη ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ ότι στηρίζει στον Ηράκλειο ???

  Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι κόμμα ??
  Για ποιον έτρεχε όλο το σύστημα Βαρβιτσιώτη στο Ηράκλειο ??

  Για τον Φούφουτο ή για τον Βλασσόπουλο ??

  Άντε απο δώ... αναλυτή της πλάκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Είναι βέβαιο ότι βάζουν το συμφέρον ..του εαυτού τους σε προτεραιότητα διότι πολλοί δεν είχαν δουλειά να κάνουν ή είναι χαμηλών προσόντων και άρα τι απαιτήσεις έχουμε να κάνουν δουλειά στο Δήμο. Το πρόβλημα είναι των δημοτών που παγιδευμένοι τους ψήφισαν. Όσο για το κομματικό που δεν του δίνουν προτεραιότητα απλά το χρησιμοποιούν όπου μπορούν προς κάθε κατεύθυνση κάνοντας και τους ….υπερκομματικούς. Ενώ είναι εντελώς βέβαιο ότι αυτός ο κολοσσός η ΑΚΕΠ είναι υπεράνω μνημονιακών- αντιμνημονιακών. Σε μια περίοδο που κατακρημνίζεται η χώρα η ΑΚΕΠ προσπαθεί να κρυφτεί και να μην πάρει θέση ψαρεύοντας στα θολά νερά. Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για το ελαφρύ ειδικό της βάρος . Για το να πουλήσουν τα σπίτια τους όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο που είπε κάποιος σοφός πολιτικός σε κανάλι, η ΑΚΕΠ έχει θέση ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. αυτόπτης μάρτυρας3 Σεπτεμβρίου 2013 - 1:09 μ.μ.

  Όγδοη ερώτηση:
  Παντελή, είσαι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου, πχ της καθαριότητας; Μπορείς να δεσμευτείς καθαρά ότι είσαι κατά ή, όταν απολύσει τους εργαζομένους στην καθαριότητα ο ομοϊδεάτης σου ο Μητσοτάκης, αφού θα τους έχει πάρει τη δουλειά ο ιδιώτης και θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις τους, θα λυπάσαι πολύ που θα χάσουν το ψωμί τους, αλλά δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα;

  Ανώνυμε 3/9/13, 11:41 πμ, την ΑΚΕΠ δεν την κατατάσσουν πουθενά ούτε οι ανακοινώσεις της ούτε τα σχόλια των οπαδών της στο μπλογκ. Αυτά είναι λόγια. Την ΑΚΕΠ την κατατάσσουν στο φιλομνημονιακό στρατόπεδο οι αποφάσεις της ως Διοίκησης του Δήμου και η απόλυτη κομματική και πολιτική ταύτιση των στελεχών της, με πρώτο το Δήμαρχο, με τη ΝΔ. Αυτά είναι πράξεις. Στην Ελλάδα της πείνας δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι. Υπάρχουν καλοταϊσμένοι και πεινασμένοι, βολεμένοι και άνεργοι, τα δικά τους παιδιά και τα παιδιά του λαού. Υπάρχουν αυτοί που αποφασίζουν χωρίς εμάς στη Βουλή και στο Δημοτικό Συμβούλιο και εμείς που θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Ο Βλασσόπουλος συνόδευε τον Νταλάρα όταν ήταν να πει τραγούδια και στο Ηράκλειο για να διασκεδάσει τον κόσμο, να ξεχάσει τη μιζέρια, και να περάσουν τα πρώτα μέτρα των Παπανδρέου-Βενιζέλου, που τα συνεχίζουν οι σημερινοί. Επιδιώκει- μην τον αδικείτε- να είναι σταθερός ... με όλους για να περάσουν τα μέτρα, αυτά που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Προς 3/9 12.09
  Αρχικά θα σου επισημάνω ότι το ύφος του καθενός μας προδίδει και το ήθος του.Εγώ δεν πρόσβαλα και δεν έβρισα κανέναν.Είπα την άποψή μου,όπως όλοι.Σε άλλους αρέσει σε άλλους δεν αρέσει.Αν εσύ έχεις μάθει να βουλώνεις τα στόματα όσων δεν συμφωνούν μαζί σου,είναι θέμα πολιτικής νοοτροπίας,αλλά το δικό μου δεν μπορείς να το βουλώσεις όσο και να βρίζεις."θα με τρως στη μάπα",για σου μιλήσω και στη γλώσσα σου,είτε σ΄αρέσει είτε δε σ΄αρέσει.Όσο για την ουσία των όσων γράφεις,αποφάσισε επιτέλους να μας πεις και μας με ποιό κόμμα είναι η ΑΚΕΠ.Με τη ΝΔ,τη ΔΗΜΑΡ,τους Οικολόγους Πράσινους;(γιατί κι αυτοί είχαν βγάλει ανακοίνωση στήριξης).Η αλήθεια βέβαια είναι μακράν των όσων γράφεις.Η ΑΚΕΠ είχε ανακοινώσει το υποψήφιο Δήμαρχό της από τον Μάη του 2010,χωρίς να ρωτήσει κανένα κόμμα και εξέφρασε και ανοικτά την επιθυμία να μην υποστηριχθεί από κανένα κόμμα.Τα δύο κόμματα,για δικούς τους λόγους,με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς καμμιά συνενόηση εξέδωσαν τις ανακοινώσεις τους,Οκτώβρη του 2010.Τι ήθελες να κάνει η ΑΚΕΠ δηλαδή να τους το απαγορεύσει;Όσον αφορά τον μηχανισμό Βαρβιτσιώτη που επικαλείσαι,τα παράπονα στη ΝΔ που σε άλλον είχε δώσει το χρίσμα.Η ΑΚΕΠ στις Δημοτικές Εκλογές χρησιμοποίησε τον δικό της μηχανισμό που φτάνει και περισσεύει,γιατί απλά δεν έχει ανάγκη κανέναν άλλον.
  Στον αυτόπτη μάρτυρα:Είναι φανερό ότι διαφωνούμε ως προς το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών.Εσύ τις θεωρείς όχημα και πρόκριμα των Εθνικών,εγώ πάλι όχι.Και μια ερώτηση.Οι άνεργοι,τα παιδιά του λαού,οι πεινασμένοι,οι συνταξιούχοι και όλοι γενικά όσοι διαλύθηκαν οικονομικά και κοινωνικά απ΄τα μνημόνια τι ψηφίζουν στις εκλογές,με βάση τις ως τώρα δημοσκοπήσεις και γιατί;
  Στον ανώνυμο 3/9 1.45
  Δηλαδή όταν τραγούδησε τα "Παραπονεμένα λόγια",ο κόσμος ξέχασε τη μιζέρια του;Μας κακόπεσε δηλαδή που προσφέρθηκε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς στη Πόλη μας;Γιατί πέρα απ΄τις ανοησίες που λέει όταν μιλάει πολιτικά,είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης απ΄τπυς καλύτερους που διαθέτει αυτός ο τόπος.Θέλεις να σου θυμίσω τις κατά καιρούς πολιτικές ανοησίες που έχει εκστομήσει ο Μίκης;Αυτό τι πάει να πει;Ότι ακυρώνεται η συμβολή του στο λαϊκό τραγούδι;Το θεωρώ λοιπόν πολιτικά φτηνό,να επικαλείσαι την συναυλία του Νταλάρα στη Πόλη μας για ν΄αποδείξεις τα αναπόδειχτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 108. Εδώ 12:09:

  Το ύφος μου είναι απόρροια του ότι τα όσα αναφέρεις είναι προκλητικά ψευδή, κατά τρόπο ώστε να θεωρούνται προσβλητικά ως προς την νοημοσύνη όσων τα διαβάζουν.

  Επί της ουσίας:
  Δεν υπάρχει στην ιστορία ποτέ καμμία περίπτωση όπου κάποιο κόμμα ανακοίνωσε επισήμως την στήριξη του σε οποιονδήποτε υποψήφιο δήμαρχο χωρίς να υπάρχει προσυνεννόηση.
  Αυτό αντιθέτως που συμβαίνει πλειστάκις είναι να υπάρχει μια προηγούμενη συναπόφαση κόμματος - υποψηφίου για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εκδήλωσης της στήριξης - χρίσματος και για το ποιο είναι το καλύτερο timing για να συμβεί αυτό.
  Αυτό ακριβώς συνέβη με την περίπτωση Βλασσόπουλου - ΔΗΜΑΡ. Δεν λέω ότι αυτό είναι υποχρεωτικά κακό, αλλά είναι αναληθές ότι η ακεπ κατέβηκε χωρίς καμμία κομματική στήριξη και ανεξάρτητη και μπλα μπλα μπλα...

  Αλλά προφανώς έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και θεωρείς τους άλλους χαχόλους και ικανούς να φάνε το κάθε κακοσερβιρισμένο παραμύθι σου (δεν πειράζει θα σε προσγειώσουν οι επόμενες εκλογές)

  Τώρα όσο για το γραφείο Βαρβιτσιώτη, προφανώς όταν με πήρανε τηλέφωνο για να μου πουν πολύ ευγενικά ότι ο υπουργός θα ήθελε να βοηθήσουμε τον κ. Βλασσόπουλο.... προφανώς και αυτό εν αγνοία σας γινότανε και αν το ξέρατε θα είχατε εναντιωθεί...

  ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 109. Από ότι φαίνεται η Ακεπ είχε και την στήριξη της πλατείας, μπορεί ο Κος Λεζγής να μας πει πόσα έχουν πληρώσει για το 2013 οι της πλατείας?

  αλήθεια τις σιδεροκατασκευές ποιος τις πλήρωσε?

  Βοήθα παναγιά μου και μη χειρότερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. Ο Βλασσόπουλος είναι αναντικατάστατος , τον είδαμε και το αποφασίσαμε να μην τον χάσουμε και τι θα κάνουμε που θα βρούμε σαν και αυτόν να φροντίζει τους Δημότες, - ποιος έχει αυτές τις περγαμηνές άλλωστε- και μάλιστα μακριά από κόμματα και υπόγειες συμφωνίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Το ποιοί λένε ψεύδη φάνηκε και στα αρχικά σχόλια,όταν αποκαλούσατε ψεύτη το φίλο που σας έβγαλε στη φόρα τους καταλογισμούς με αποφάσεις,ονόματα και ντοκουμέντα.Όσο για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές,κατέβα απ΄τη σκάλα,γιατί μπορεί να προσγειωθείς ανώμαλα όπως και στις προηγούμενες.Αν νομίζεις ότι με συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις γεγονότων μπορείς να παραπλανήσεις τους πολίτες είσαι οικτρά γελασμένος.Όσο για το γραφείο του Βαρβιτσιώτη,σου επαναλαμβάνω ότι μου είναι αδιάφορο τι έκανε.Μήπως θες να σου πω και γω πόσοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παίρναν τηλέφωνα για να ψηφιστεί ο δικός σου επικεφαλης;Και τι μ΄αυτο;Αφορούν τη Δημοτική σου παράταξη;Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφορούν που άλλους χρήζουν ως τους εκλεκτούς τους και άλλα κάνουν οι βουλευτές τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Για πες μου εναν...
  Η στηριξη που παρειχε το πασοκ στον Νωντα φιλε μου δεν ηταν light στηριξη οπως αυτη που παρειχε η νδ σε Γεωργοπουλο...
  Ο Νωντας δεν επιλεχθηκε τυχαια.. Ηταν αδελφος του Γενικου Διευθυντη του κομματος και Διοικητη του ΙΚΑ... Κομμα και κρατος στηριξαν σκληρα Νωντα.. κανενα κεντρικο στελεχος του πασοκ δεν διανοηθηκε να παει κοντρα στον αδελφο του στενου συνεργατη του πανισχυρου τοτε ΓΑΠ...
  Μην συγχεεις ανομοια πραγματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 113. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 114. αυτόπτης μάρτυρας3 Σεπτεμβρίου 2013 - 8:16 μ.μ.

  Ένατη ερώτηση:
  Παντελή, πώς υπερασπίστηκες ως Δήμαρχος από 1/1/11 τα δημόσια αγαθά, τις δημοτικές υπηρεσίες, τη δημοτική περιουσία, το δημοτικό ραδιόφωνο; Πώς τα προστάτεψες από την απαξίωση; Αν δε δεσμευτείς καθαρά ότι είσαι κατά της ιδιωτικοποίησης, οι Ηρακλειώτες πρέπει να ξέρουν ότι, ψηφίζοντάς σε, θα ψηφίσουν όχι Δήμαρχο, αλλά πωλητή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. τι είναι συκοφαντία ??

  - Ότι η ΔΗΜΑΡ είχε δώσει επίσημα το χρίσμα στην ΑΚΕΠ ?

  - Οτι το γραφείο Βαρβιτσιώτη (αλλά και άλλα πολιτικά γραφεία της ΝΔ) έδωσε τα ρέστα του για να βγεί ο Βλασσόπουλος ??

  - Ή μήπως ότι μετά τις εκλογές η υπουργάρα και στελεχάρα της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη ο ίδιος τηλεφωνικώς έναν προς έναν τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της ¨¨Ανεξάρτητης¨¨ (χαχαχα) ΑΚΕΠ - Έπόμενη Μέρα ??? (ακόμα και αυτούς του Βλαντή !!!)

  Τι από αυτά είναι ψέμα ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 116. Φαίνεται ότι τα Ελληνικά σου δεν είναι και πολύ καλά.Η ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι Πράσινοι έβγαλαν ανακοίνωση στήριξης πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της ΑΚΕΠ για την υποψηφιότητα Βλασσόπουλου.Είναι χρίσμα αυτό;Και τα παραμύθια περί πανίσχυρου ΓΑΠ κλπ να τα πείτε αλλού.Λες και δεν γνωρίζει όλο το Ηράκλειο ποιόν
  υποστήριζε ο Λοβέρδος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτο ακριβως ειναι το χρισμα... Στο 90 % των περιπτωσεων προηγειται η ανακοινωση του υποψηφιου και επεται των κομματων...

   Ειπες κι εσυ να τζογαρεις με Λοβερδο αλλα επεσες ακριβως στην περιπτωση: οι σχεσεις Λοβερδου με αυτον που υπονοεις οτι υποστηριζε ηταν κακιστες εως ανυπαρκτες πολυ πριν το 2010...
   Μπορεις να αυνεχισεις το τζογαρισμα... keep vlakeping..

   Διαγραφή
 117. Προς αυτόπτη μάρτυρα
  Καλά είσαι σοβαρός;;;;;Η ΑΚΕΠ,αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Βλασσόπουλος έχουν τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητητας.Δε πα να λέει ότι θέλει ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε αμα ειναι ετσι ενταξει...
   Αφου τοποθετηθηκε προσωπικα ο βλασσοπουλος δεν μας σκιαζει Χαρος...

   Διαγραφή
 118. Μία απόδειξη ότι η δημοτική αρχή ήταν, ακόμη πριν και από την κυβέρνηση, σε mood τρόικας, είναι η παραλίγο απόφαση να κλείσει το δημοτικό ραδιόφωνο.

  Το παράδοξο και αστείο είναι ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ότι είναι κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ.

  Κάτι ακούγονταν και για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, δηλαδή στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γεωργόπουλο, άλλος εθνοσωτήρας και αυτός, πολύ μπροστά, αφού πριν από την κρίση ακόμα ήθελε να καθαρίσει τον δήμο από τα σκατά του Αυγεία, και από την άλλη έκανε συμβάσεις στα δικά του παιδιά μεταφορικά και κυριολεκτικά!

  Ο Βλασσόπουλος έκραζε τον Γεωργόπουλο όταν ήταν διοίκηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους, όταν ανέλαβε δήμαρχος, ήθελε να τους απολύσει επειδή δεν είχε να τους πληρώσει.

  Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που μου διαφεύγουν και που αποδεικνύουν ότι μια διοίκηση δεν μπορεί να αντιμνημονιακή γιατί κοιτάει μόνο το συμφέρον της και την επανεκλογή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Όπου να ΄ναι ξεβρομίζει το Ηράκλειο όπου όλα γίνονται στο ΓΟΝΑΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α (ΠΡΩΗΝ ΔΕΤΕΗΑ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ...ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 121. H Δ.Ε.Τ.Ε.Η.Α. ( Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α )δεν ειναι χρεωμένη,αντιθέτως είναι πλήρως κερδοφόρα για το δήμο, έχει λίγους υπαλλήλους για πολλές δουλειές και οι ισολογισμοί των ΑΕ δημοσιοποιούνται στο ιντερνετ μπες και δες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ Η "Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α - Δ.Ε.Τ.Ε.Η.Α" ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΝ ΣΕΜΤΕΒΡΗ!!!
  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΥΑΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ!!!
  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 124. Η ΔΕΤΕΗΑ μπηκε ακομα πιο μεσα απο τη λαχειοφορο με το αμαξι...να ειναι καλα ο Βλασσοπουλος.! Είναι λογικο να ειναι χρεωμενη...ολα τα εργα απο εκει γίνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 125. ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΑΝΕ Κ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ Η Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 126. ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ!
  ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 127. Ποτε θα γινει ο οικονομικος ελεγχος για τη Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α (δ.ε.τ.ε.η.α)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 128. ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Κ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ(ΟΠΩΣ ΕΓΩ)..ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ..ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή