ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Την Κυριακή 02 Φλεβάρη σε μία μαζική ιδρυτική συνέλευση συγκροτήθηκε αριστερή αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση στο Ηράκλειο. Σε αυτή την κίνηση καλούμε να συμβάλλουν ενωτικά και δημοκρατικά όλοι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που παλέψαμε μαζί μέσα από τις απεργίες, τις καταλήψεις, τις αντιφασιστικές, τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και τις λαϊκές συνελεύσεις. Να χαράξουμε την παρέμβαση μας στα τοπικά ζητήματα του Δήμου κόντρα στη διάλυση του κοινωνικών υπηρεσιών του και της ποιότητας της ζωής μας αλλά και να συνδέσουμε τα τοπικά με τη συνολική πάλη ενάντια στα μνημόνια της κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ για την ανάπτυξη ενός μαχητικού τοπικού κινήματος με βασικούς στόχους πάλης:

1. Την κατάργηση του Καλλικράτη, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου για τους ΟΤΑ, τη διαγραφή των τόκων των δήμων στις τράπεζες και στο κεντρικό κράτος. Κατάργηση όλων των δημοτικών τελών και φόρων σε εργαζόμενους και ανέργους με αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την διεύρυνση των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους ντόπιους και μετανάστες.

2. Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του δήμου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση. Καμία ιδιωτικοποίηση σε καμία δημοτική υπηρεσία.

3. Την αυτοοργάνωση της κοινωνίας με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα ενάντια στην κρίση και τα μνημόνια, ενάντια στην εξαφάνιση – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δημόσιων παροχών (υγεία, παιδεία, πρόνοια), ενάντια στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος και σε κάθε είδους οικονομική βία (δημοτικά τέλη, χαράτσια, εφορίες, φόροι, τοκογλυφικά δάνεια, πλειστηριασμοί,-κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και νερού), ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και φυσικού πλούτου.

4. Στην στήριξη, το συντονισμό και το συντονισμό των εργατικών αγώνων σε ρήξη με τον υποταγμένο και ηττημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, (διαθεσιμότητες, εφεδρεία, κοινωφελή εργασία), για την ανάπτυξη της ταξικής εργατικής αλληλεγγύης ενάντια στη φιλανθρωπία και στην εκμετάλλευση της φτώχειας, για την οργάνωση του κινήματος των ανέργων ως ειδικό και αναγκαίο βραχίονα του εργατικού κινήματος.

5. Την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, τις περιφράξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και καταπατήσεις, ενάντια στην καταστροφική «ανάπτυξή» τους. Να δοθεί το Πάρκο Φιξ και η πλατεία Ηρακλείου στους δημότες.

6. Για καθολική και δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό.

7. Για ένα Ηράκλειο – πόλη αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Να κλείσουν τα γραφεία των ναζί της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά μας. Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για τους μετανάστες. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών.

8. Ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, για πολιτικές - κοινωνικές ελευθερίες της εποχής και δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στις διακρίσεις και το σεξισμό.

Σκοπός μας δεν είναι η δημιουργία Κίνησης μιας χρήσης για τις δημοτικές εκλογές του Μάιου αλλά η δημιουργία ενός αριστερού σχήματος παρέμβασης με αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά που θα είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας του Ηρακλείου μέσα από αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες εναντία στη λογική των σωτήρων και των «ειδικών» .

Σας καλούμε στη δεύτερη συνέλευση της Κίνησης την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 11 πμ στο πολυχώρο Piccadilly (Κουντουριώτου 20)

Από www.syneidisi.com