ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Tην εκ νέου υποψηφιότητά του για το δημαρχικό θώκο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ανακοίνωσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Όραμα για το Ηράκλειο”, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η παράταξη στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής το βράδυ της Κυριακής.

Μέσα σε μια γεμάτη αίθουσα μετά την ευλογία της βασιλόπιτας της παράταξης από τους ιερείς σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Νέας Ιωνίας “Ιωνία 21ος Αιώνας” κ. Νίκος Κουκουλάρης και ο πρώην συνεργάτης και φίλος του κ. Γεωργόπουλου κ. Σταμάτης Βερυκοκίδης οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του επικεφαλής της “Όραμα για το Ηράκλειο”. “Το Ηράκλειο σε έχασε και σε ψάχνει. Σε έχασε γιατί υπάρχουν εφιάλτες και σε ψάχνει γιατί υπάρχουν πατριώτες” είπε απευθυνόμενος στον κ. Γεωργόπουλο ο κ. Κουκουλάρης.


Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος αρχικά έκανε αναφορά στη γενικότερη πολιτική-κοινωνική κατάσταση που επικρατεί και κάλεσε τον κόσμο να “δώσει μάχη και τα ιερά και τα όσια που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας” . Περνώντας στα του Ηρακλείου έκανε λόγο για μια δημοτική αρχή περιορισμένης δράσης και ευθύνης και ακολούθως προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση της προσωπικής του πορείας στο δήμο και των επιτευγμάτων της δημοτικής του αρχής στην τετραετία που διοίκησε το Δήμο (2007-2010). Θύμισε την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου όταν παρέλαβε τη διοίκηση με χρέη που έφταναν και ξεπερνούσαν τα 28 εκ. ευρώ και υπογράμμισε πως με χρηστή διαχείριση τα χρέη μειώθηκαν κατά 3 εκ. ευρώ. “Όσοι τολμήσουν να πούνε κάτι εναντίον μου θα πάνε στον εισαγγελέα” προειδοποίησε τους πολιτικούς του αντιπάλους σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου. Συνεχίζοντας σημείωσε. Μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των οχημάτων και του εξοπλισμού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, την ίδρυση δύο ΚΕΠ, την εκτέλεση κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και έργων ανάπλασης-εξωραϊσμού σε διάφορα σημεία της πόλης, την δημιουργία χώρων πρασίνου και τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.



Προτάσεις για την επόμενη πενταετία

Περνώντας στις προτάσεις της παράταξης για το Δήμο ανέφερε τη δημιουργία Κάρτας Υγείας του Δημότη, τη σύσταση περιφερειακών συμβουλίων γειτονιάς, την ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοήθειας που θα βοηθάει δημότες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με δωρεάν στάθμευση για τους δημότες. Τόνισε επίσης πως θα αξιοποιήσει μελέτες και προτάσεις που εγκαταλείφθηκαν από την νυν διοίκηση και ανέφερε ως παραδείγματα την χρήση του οικοπέδου της ΚΕΔ στη Λ. Κύμης, τη δημιουργία Κέντρου Υγείας και παιδικού σταθμού στο Παλαιό Ηράκλειο και τη βιοκλιματική ανάπλαση της Λ. Ηρακλείου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργόπουλος είπε πως η απώλεια στις εκλογές του 2010 δεν ήταν αποτέλεσμα της μη εκτέλεσης έργου αλλά στην “προδοσία” των στενών συνεργατών του. Άσκησε σφοδρή κριτική τόσο στη νυν διοίκηση όσο και σε άλλους υποψηφίους Δημάρχους που όπως είπε κατέστρεψαν το Ηράκλειο και κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν τους “πλασιέ ονείρων”. “Ας πάρουμε ένα κερί και να προχωρήσουμε όλοι μπροστά για να φωτίσουμε το Ηράκλειο” δήλωσε υπό τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου. Πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ανακοίνωσε τα ονόματα περίπου 20 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά φαγητού και ποτού από την παράταξη στους καλεσμένους της.

Από το www.xtypos.gr