ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ Η ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ;

Σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση των «Νέων της Παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» με τίτλο «η απαξίωση του ραδιοφώνου …συνεχίζεται», ως Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου – Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ας δεχτούμε ότι αυτή η επείγουσα ανάγκη των «Νέων της Παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» να αναδείξουν τις «Νεανικές ανησυχίες / ενδιαφέροντα και Νεανική δημιουργικότητα, όπου πηγάζει από αξίες, που στις μέρες μας πολλοί τις έχουν απολέσει» (!!!) είναι απολύτως αγνή και ανιδιοτελής.

Ας δεχτούμε επίσης ότι η πρόθεσή τους, αν και μόλις τέσσερις (πέντε κατά την υποβολή της πρότασης) μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την προεκλογική εκστρατεία των δημοτικών σχημάτων που έχει ήδη ξεκινήσει.

Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε την άποψη ότι γι αυτό το θέμα αποφασίζει αποκλειστικά ο προέδρος και όχι –τουλάχιστον- το Διοικητικό Συμβουλίου της ΔΕΡΗΑ και οι εργαζόμενοι στον «Επικοινωνία 94FM”. Επομένως δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αρκούσε μια ιδιωτική συζήτηση με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, για να κλείσει η «συμφωνία».

Αυτός ο χειρισμός αποκαλύπτει την αντίληψη περί δημοκρατίας και διαφάνειας, όχι μόνο των νέων, αλλά της όλης παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη».

Επιπλέον, θεωρούμε επίδειξη πολιτικού θράσους την μνεία σε μικροκομματικές σκοπιμότητες από την παράταξη του πρωτεργάτη της διοίκησης που χρησιμοποίησε επί σειρά ετών το δημοτικό ραδιόφωνο, σαν μηχανισμό πελατειακής εξυπηρέτησης και οικονομικής ασυδοσίας. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, όταν συμπεραίνουν «να σε ποιους οφείλεται μεγάλο μέρος της σημερινής απαξίωσης του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94 fm»!

Όσο για την διάθεση ραδιοφωνικού χρόνου στις δημοτικές παρατάξεις ή συνδυασμούς, η θέση μας είναι θετική και σαφής: Με εισήγηση διαπαραταξιακής επιτροπής και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί χρόνος ισότιμος σε όλες τις παρατάξεις, τις υπάρχουσες και όσες δημιουργηθούν στην πορεία, με δεσμευτικό πλαίσιο σεβασμού στις αρχές της δημοκρατίας και της πολιτικής δεοντολογίας.

Αυτή την πρόταση καταθέσαμε και έγινε δεκτή στο ΔΣ της ΔΕΡΗΑ. Τα υπόλοιπα είναι φτηνοί εντυπωσιασμοί.