ΗΛ. ΜΟΣΧΟΝΑΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Ηλία Μοσχονά, ο Νίκος Μπάμπαλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «είμαστε μία παράταξη ανεξάρτητη, χωρίς κρυφές ή φανερές στηρίξεις, μία παράταξη πολυσυλλεκτική που απευθύνεται στο σύνολο της πόλης», υπογραμμίζοντας πως «η παράταξή μας έχει 10 χρόνια ζωής, μακριά και έξω από κόμματα, αποτελούμενη από Ηρακλειώτες».

Αναφερόμενος στον Ηλία Μοσχονά τόνισε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «με δική του πολιτική ταυτότητα, δική του επαγγελματική διαδρομή… …πριν από λίγα χρόνια βρεθήκαμε σε διαφορετικούς χώρους, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να ενώσουμε πολλές φορές τη φωνή μας, να αναδείξουμε κοινά προβλήματα, να παλέψουμε για λύσεις προς το συμφέρον των δημοτών της πόλης.

Σήμερα η παράταξη δυναμώνει, μεγαλώνει, καταξιώνει τον χαρακτήρα της ως πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη. Για εμάς δεν υπάρχουν τείχη, στεγανά και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η πενταετία που ξεκινά θα αποτελέσει απαρχή μιας διαφορετικής πορείας για το Δήμο. Καλώς ορίζουμε τον Ηλία, σ’ αυτήν τη κοινή προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο Ηλ. Μοσχονάς τόνισε πως..«η απόφασή μου να συνεργαστώ με τον Ν.Μπάμπαλο, δεν είναι τυχαία. Πήρα την απόφαση με μόνο κριτήρια το καλό της πόλης και πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη στιγμή είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να σταματήσει την υποβάθμιση της πόλης μας».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη παράταξη της δημοτικής αρχής το 2010 και μετά, τόνισε πως «από νωρίς φάνηκε η διαφωνία μου με βασικές επιλογές του Δημάρχου σε σχέση με πρόσωπα στενών συνεργατών του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η παράταξη. Υποχρεώθηκα να διαχωρίσω τη θέση μου, να παραιτηθώ από αντιδήμαρχος και στη συνέχεια να ανεξαρτητοποιηθώ… …η διοίκηση δεν κατάλαβε ότι είχαν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα με τα μνημόνια και την οικονομική πολιτική… …οι διοικούντες τον Δήμο από την στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση αποποιήθηκαν τον τίτλο του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου και εφάρμοζαν μνημονιακές οικονομικές πολιτικές. Η συρρίκνωση της Τ.Α., η απαξίωση της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και η διάλυση της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων και του δημοτικού ραδιοφώνου με βρήκαν αντίθετο. Ή έπρεπε να τα παρατήσω και να πάω στη δουλειά μου ή να συνεργαστώ για το καλό του Δήμου. Υπερίσχυσε το δεύτερο, μίλησα με τον Νίκο και αποφασίσαμε να περπατήσουμε μαζί».

Ο Ηλίας Μοσχονάς δήλωσε πως «η σημερινή διοίκηση απέτυχε και φάνηκε ανίκανη των περιστάσεων. Είναι ώρα να αφήσουμε τα πολιτικά παιχνίδια, να αφήσουμε τους σωτήρες και να εργαστούμε για το καλό της πόλης και του Δήμου.

Ευχαριστώ τον Ν.Μπάμπαλο που με δέχθηκε μαζί με την παράταξή του να συμμετέχω μαζί τους σε μία κοινή προσπάθεια», ενώ ο Ν.Μπάμπαλος κλείνοντας τόνισε πως «σ’ αυτήν τη συνεργασία το Ηράκλειο έχει ικανούς, άξιους και αξιόλογους ανθρώπους. Εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, είναι προφανές πως δεν είμαστε μόνοι μας. Νομίζω Ηλία, το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και επειδή υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό, μια υποχρέωση μας είναι να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους».



Βιντεοσκόπηση από το www.zonews.gr