ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ?

Την Κυριακή αλλάζουμε δήμαρχο λέει ο Μπάμπαλος, δηλαδή ο έτερος διεκδικητής για τον δημαρχιακό θώκο.

Από την άλλη ο Βλασσόπουλος διατηρεί την ψυχραιμία του, χαρακτηριστικό που είχε πριν γίνει δήμαρχος αλλά το οποίο δεν άλλαξε μετά την εκλογή του το 2010, και αυτό δεν αφορά το αν είναι ή αν το παίζει καλό παιδί αλλά καταδεικνύει την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Δυστυχώς στις μέρες μας αυτό που λείπει από τους πολιτικούς είναι η εντιμότητα και η διαχείριση της εξουσίας με τρόπο τέτοιο ώστε να αποσκοπεί στο κοινό καλό και όχι σε προσωπικές σκοπιμότητες ή φιλοδοξίες.

Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες και να εκφράσω την άποψη μου για το ποια επιλογή είναι σημαντική ίσως και κρίσιμη για τις συγκεκριμένες δημοτικές εκλογές.

Ίσως ένας τρόπος για να κρίνουμε τους δύο υποψηφίους είναι τα ίδια τους τα λόγια.
Όταν κάποιος μιλάει για μεγάλα έργα που δεν έγινα ή που θα γίνουν, για χρηματοδοτήσεις αγνοώντας την οικονομική κατάσταση της χώρας και περισσότερο αγνοώντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν υποστηρίζεται πλέον από την όποια κυβέρνηση.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αντί να προσβλέπει σε επιχορηγήσεις και σε χρήματα άλλων πρέπει να «σκαρφιστεί» υγιείς τρόπους εσόδων, να αυτονομηθεί όσο γίνεται από την κεντρική εξουσία εφόσον αυτή δεν έχει να της προσφέρει τίποτα.

Τον τελευταίο χρόνο η διοίκηση του δήμου κατάφερε να κάνει διαχειρισίμο το χρέος ώστε να μπορεί να λειτουργούν οι υπηρεσίες ομαλά.
Κάποιοι μιλάνε για την καθαριότητα που σίγουρα είναι το Νο1 ζήτημα σε κάθε δήμο.
Ο αριθμός του δυναμικού που προβλέπεται εξαρτάται από τον αριθμό τον εγγεγραμμένων δημοτών, που στην περίπτωση μας είναι το 1/3 από τον πραγματικό αριθμό κατοίκων στο Ηράκλειο. Αν για παράδειγμα για κάθε εργάτη καθαριότητας αντιστοιχούσαν 1000 κάτοικοι, στην πραγματικότητα αντιστοιχούν 3000.
Πως θα μπορέσει λοιπόν ο υποψήφιος δήμαρχος που διαμαρτύρεται για την καθαριότητα να λύσει το θέμα όταν εκ των πραγμάτων το προσωπικό είναι λίγο, και σύμφωνα με τον Καλλικράτη δεν προβλέπονται νέες προσλήψεις μέχρι το 2016.

Καταλογίζουν στον νυν δήμαρχο ότι δεν έκανε τίποτα στην θητεία του, η οποία σίγουρα ήταν η πιο δύσκολη μέχρι στιγμής των τελευταίων χρόνων. Να θυμίσω ότι υπήρχαν δήμαρχοι που είχαν κλείσει τους δήμους γιατί δεν είχαν την δυνατότητα να παρέχουν τις αυτονόητες υπηρεσίες στους δημότες τους.
Καταλογίζουν στον Βλασσόπουλο ότι ήταν μνημονιακός, ο οποίος στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του δήμου, κατέβηκε και σε αντιμνημονιακές πορείες, ο Κος Μπάμπαλος δεν θυμάμαι να είχε κατέβει σε καμία αντιμνημονιακή πορεία, ακόμα και οι ανακοινώσεις του Βλασσόπουλου για εργατικά θέματα και ειδικά για ζητήματα που αφορούσαν τους δήμους ήταν ξεκάθαρος ότι καταδικάζει τέτοιες πολιτικές.

Όλα τα παραπάνω και περισσότερα τα γνωρίζετε γιατί κυκλοφορούν σε πηγαδάκια, και για να καταλήξουμε κάπου… θα προτιμήσουμε έναν υποψήφιο που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, από έναν που προσπαθεί να παρουσιάσει τον δήμο Ηρακλείου να περνάει μεσαίωνα σε μία Ελλάδα που ακμάζει?

Που ενώ οι πόρτες για προσλήψεις έστω και εποχιακές έχουν κλείσει για τους δήμους κάποιοι υπόσχονται θέσεις εργασίας. Ακόμα και στους εποχιακούς ο ΟΑΕΔ είναι εκείνους που τους επιλέγει και δεν είναι απαραίτητο να είναι δημότες Ηρακλείου.

Το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος την Κυριακή είναι κρίσιμο, με απλά λόγια οι Ηρακλειώτες έχουν να επιλέξουν την φωνή που μιλάει ρεαλιστικά και ακούγεται πιο κοντά στις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, ή να επιλέξουν την φωνή που όλα τα παρουσιάζει απλά και εύκολα και σύμφωνα με αυτά που παρακολουθούμε καθημερινά, δεν ταιριάζουν στην πραγματικότητα που βιώνουμε