ΑΚΕΠ: ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ή ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΑΘΕΙΣ ΘΕΑΤΕΣ

Οι δημότες της Πόλης, επέλεξαν στον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών να μας δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε στο δεύτερο γύρο, τη Διοίκηση του Δήμου για άλλη μια φορά.

Κατά τη προεκλογική μας εκστρατεία δεν προκαλέσαμε, δε λερώσαμε, δε σηκώσαμε τους τόνους, δεν ποδοσφαιροποιήσαμε την πολιτική ζωή της Πόλης, δεν απαντήσαμε σε χτυπήματα κάτω απ'τη μέση, δεν αντιπαρατεθήκαμε με ειρωνεία, χλευασμό και αμετροέπεια με κανένα απ' τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συνδυασμούς παρά το ότι προκληθήκαμε αρκετές φορές από αυτούς που με ύφος και ήθος «κατακτητή» διεκδικούν σήμερα τη Διοίκηση του Δήμου.

Παραθέσαμε στους πολίτες τον απολογισμό μας, με βάση τη λογική που πορευτήκαμε τα τριάμισι αυτά χρόνια. Η διάσωση του Δήμου απ' τη χρεωκοπία και η προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων αποτέλεσαν τις βασικές μας προτεραιότητες. Παράλληλα με ότι μέσα διαθέταμε προσπαθήσαμε να μην υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη καθημερινότητα των πολιτών και με κονδύλια που εξασφαλίσαμε ενισχύσαμε τις υποδομές της Πόλης.

Η προσπάθειά μας αυτή δεν θα μπορούσε να είχε πετύχει αν δεν είχαμε τη συμπαράσταση και συμμετοχή των πολιτών και τ' αυτιά μας πάντα ανοιχτά στη κοινωνία και τη διαφορετική άποψη. Γιατί εμείς ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το «αλάθητο του Πάπα» και είναι βασική μας αρχή, που την έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα, ότι για να διοικηθεί ο Δήμος χρειάζονται απαραίτητα ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες. Με αυτή τη λογική και με τη δική σας εμπιστοσύνη θα συνεχίσουμε να διοικούμε το Δήμο, από καλύτερη θέση, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα πλέον στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Πόλη.

Απ' την άλλη μεριά υπάρχει η προσπάθεια πόλωσης και διχασμού, η ακατάσχετη παροχολογία, οι πελατειακές σχέσεις ,η πολυσυλλεκτικότητα των «μνηστήρων» για το μοίρασμα της λείας των διοικητικών θέσεων. Η μετατροπή της Πόλης σε «επίγειο παράδεισο» από την 1 η Σεπτέμβρη, η επίλυση δια μαγείας όλων των προβλημάτων, οι παραπλανητικές υποσχέσεις και η απουσία έστω και μιας ολοκληρωμένης πρότασης με συγκεκριμένη πηγή εξεύρεσης των οικονομικών πόρων για την υλοποίησή της. Λες και ο πακτωλός των χρημάτων ρέει όπως τη προηγούμενη εικοσαετία. Για τη διαχείριση δε του χρέους, που απ' τα 30.000.000 το μειώσαμε στα 18.800.000, ούτε μία κουβέντα. Το

πρόγραμμα-έκθεση ιδεών περιλαμβάνει... πρωτοποριακά και ανεφάρμοστα στις σημερινές συνθήκες, μέτρα, που καθιστούν τον πολίτη θεατή ενός έργου αυστηρά ακατάλληλου.

Η επιλογή είναι των πολιτών. Ή συνεχίζουμε ενωμένοι τη προσπάθεια και τον αγώνα για να παραδώσουμε μια Πόλη καλύτερη στα παιδιά μας ή την αφήνουμε στα χέρια όσων ισχυρίζονται ανεύθυνα και με περίσσεια έπαρση και αλαζονεία, ότι έχουν μαγικές λύσεις στο τσεπάκι του ταχυδακτυλουργού και δεν χρειάζεται παρά να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας και να τους χειροκροτούμε, παρακολουθώντας το πισωγύρισμα και την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Πόλης.

Στις 25 Μαΐου λοιπόν οι δημότες επιλέγουν το ρόλο τους για μια πενταετία ΠΟΛΙΤΕΣ με άποψη και συμμετοχή ή ΠΕΛΑΤΕΣ απαθείς θεατές.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ