ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Για πρόχειρη ενέργεια κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” σχετικά με την απόφαση της απερχόμενης διοίκησης να κάνει εγκαίνια Κέντρου Εκπαίδευσης.
Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης που θα διοικήσει το Δήμο με Δήμαρχο τον κ. Νίκο Μπάμπαλο από την 1η Σεπτμερβίου τονίζονται τα εξής για το ζήτημα:

“Για ακόμα μια φορά, ενέργειες της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θέτουν σε κίνδυνο σημαντικές δομές της πόλης. Επιδεικνύοντας - και σε αυτές τις τελευταίες ημέρες της θητείας της - τη γνωστή επιπολαιότητα, η οποία τη χαρακτήρισε καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας. Διάλεξε να "παίξει" με τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, εντελώς βιαστικά και πρόχειρα, αλλάζοντας, ουσιαστικά, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Θα καταλαβαίναμε, ίσως, την αγωνία της απερχόμενης διοίκησης να δείξει κάποιο έργο και κάτι από την ελάχιστη προσφορά της στην πόλη, έστω και λίγες ημέρες πριν αφήσει το δημαρχείο. Άλλωστε και το γεγονός ότι τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν τόσο βιαστικά, μέσα στο καλοκαίρι, αν μη τι άλλο, αυτό φανερώνει. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια άκρως ευαίσθητη κοινωνική δομή, με την οποία δεν πρέπει και δεν δικαιούται κανείς να παίζει.

Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει για τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας στο συγκεκριμένο χώρο, απόφαση που η απερχόμενη δημοτική αρχή διάλεξε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της εγκαινιάζοντας Κέντρο Εκπαίδευσης, λίγες ημέρες πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου στον εκλεγμένο Δήμαρχο της πόλης Νίκο Μπάμπαλο.
Αυτή η αυθαιρεσία είναι που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του Κέντρου, αφού δεν στηρίζεται στις απαιτούμενες αποφάσεις των δημοκρατικών οργάνων του Δήμου.

Η παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη, ως νέα διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δεν δεσμεύεται από αποφάσεις της απερχόμενης Διοίκησης που δεν στηρίζονται στη νομιμότητα και δεν προσβλέπουν στο συμφέρον των πολιτών και του Δήμου”.

Από : www.xtypos.gr