ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Την αρωγή της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, στον αγώνα που έχει να δώσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της πόλης ζήτησε ο νέος Δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας το Ηράκλειο, ο κ. Μπάμπαλος παρευρέθη στην προ ημερών συνάντηση της νεοεκλεγείσας Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με τους δημάρχους του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Εκεί, έθεσε δυναμικά τα μείζονα ζητήματα της πόλης προκειμένου, αφενός μεν να ενημερώσει, αφετέρου δε να αποσπάσει τη δέσμευση τόσο της κ. Δούρου - ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις για το Ηράκλειο - όσο και των δήμαρχων των όμορων δήμων για κοινή γραμμή σε θέματα υπερτοπικού χαρακτήρα.

Πρώτα και κύρια, ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής έβαλε στο τραπέζι το πάγιο αίτημα πολιτών και Δήμου για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ, προκειμένου να δοθεί σε δημόσια χρήση, ζητώντας από την Περιφέρεια τη χρηματική υποστήριξη ώστε να γίνει πράξη ένα όραμα χρόνων, που καμία από τις πρόσφατες διοικήσεις του Δήμου δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα.

Σε άλλα θέματα, ο κ. Μπάμπαλος προανήγγειλε την κατάθεση αιτημάτων για την χρηματοδότηση μιας σειράς από μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, όπως η ανάπλαση και ο εξωραϊσμός της λεωφόρου Ηρακλείου, η κατασκευή ενός δεύτερου Κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου, παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό στην πόλη κ.α.

Σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της ανέγερσης του παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι (Τζουμαγιάς και Χρυσανθέμων), που κινδυνεύει να μην γίνει επειδή έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στην πρόοδο της διαδικασίας του έργου και στην απορρόφηση των κονδυλίων της χρηματοδότησης, ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής ζήτησε τη βοήθεια της Περιφέρειας για να μην χαθεί το έργο. Σε αυτό το σημείο να υπογραμμισθεί πως, μολονότι δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη της δημοτικής αρχής, ο κ. Μπάμπαλος πιέζει ήδη προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης για να μην απενταχθεί ο παιδικός σταθμός του Ψαλιδίου από το πρόγραμμα των χρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ. Σε περίπτωση που οι πιέσεις του δεν αποδώσουν, ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε από την Περιφέρεια να εντάξει εκ νέου τον εν λόγω παιδικό σταθμό στον προγραμματισμό των δικών της έργων.

Τέλος, ο κ. Μπάμπαλος έθεσε το μεγάλο έργο της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, από το Ηράκλειο έως και την Εθνική Οδό, προκειμένου να λυθούν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο του Ηρακλείου όσο και των γειτονικών δήμων.

Η κ. Δούρου, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της νέας περιφερειακής αρχής, άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δεσμευόμενοι ότι οι πόρτες της Περιφέρειας θα είναι ανοικτές για τον κ. Μπάμπαλο και τη νέα δημοτική αρχή της πόλης, προκειμένου από κοινού, όπου είναι δυνατό, να εργαστούν για να γίνουν πράξη οι παραπάνω παρεμβάσεις.

Από την πλευρά της η κ. Δούρου, συντάχθηκε με τη γραμμή των δημάρχων για το θέμα της «αξιολόγησης» των δημοτικών υπαλλήλων, επισημαίνοντας τον κίνδυνο, μέσα από το μέτρο αυτό, να απολυθούν εργαζόμενοι και να παραχωρηθούν σε ιδιώτες σημαντικές υπηρεσίες των δήμων.

Από www.syneidisi.com