Τρίτη, Αυγούστου 19, 2014

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ


Για δεκάδες κάδους απορριμμάτων, κόστους χιλιάδων ευρώ, του οποίους δεν χρησιμοποιεί αποδεικνύεται ότι έχει πληρώσει ο Ηρακλειώτης, χάρη σε ακόμα μια "καινοτομία" χειρισμών της απερχόμενης δημοτικής αρχής της πόλης. Και δεν τους χρησιμοποιεί γιατί απλά δεν υπάρχουν, αφού η εταιρία προμηθευτής "χρωστάει" την παράδοση 49 από 115 συνολικά κάδους της παραγγελίας του Δήμου Ηρακλείου, δύο χρόνια μετά το σχετικό διαγωνισμό! Όμως γιατί να είναι συνεπής ο προμηθευτής; Οι, ευτυχώς συντόμως, πρώην διοικούντες τον Δήμο, όχι μόνο δεν πίεσαν να πάρουν έγκαιρα τους κάδους - καθυστερώντας οι ίδιοι την πρώτη παραλαβή - αντίθετα έχουν φροντίσει να αποπληρώσουν μέχρι σεντ την εν λόγω εταιρία και για τους κάδους που δεν έχουν ακόμα παραληφθεί!

Ας δούμε όμως αναλυτικά την υπόθεση της αγοράς των επίμαχων κάδων, οι οποίοι θα ενίσχυαν την καθαριότητα της πόλης: Με την 303.12 19/12/12 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου εγκρίνεται το πρακτικό της επιτροπής διεξαγωγής για τον διαγωνισμό που αφορά τη σχετική προμήθεια, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα γίνεται η σύναψη της σύμβασης ύψους 55.856.34 με την εταιρεία προμηθευτή.

Κάπου εκεί η απερχόμενη δημοτική αρχή διαλέγει να επιδείξει την γνωστή της προχειρότητα. Βλέπεται, η πρώην διοίκηση του Δήμου παρήγγειλε μεν τους κάδους, δεν είχε δε υπολογίσει που θα τους τοποθετήσει... Έτσι, οι διοικούντες αιτούνται από την εταιρία να καθυστερήσει να στείλει του κάδους "λόγω έλλειψης χώρου", ζητώντας η πρώτη παραλαβή να γίνει το καλοκαίρι του 2013.

Εκ τότε η εταιρία στέλνει σταδιακά τους κάδους, έχοντας εκκρεμότητα μέχρι και σήμερα. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η παραλαβή 53 κάδων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό που έχουν φτάσει στο Δήμο στους 76, ενώ ακόμα περιμένουμε 49...

Πως πίεσε αυτό το διάστημα η απερχόμενη δημοτική αρχή για να ολοκληρωθεί η προμήθεια; Μα βέβαια, εξοφλώντας στο ακέραιο την εταιρία, μέσα από το πρόγραμμα επιδότησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου. Για την ακρίβεια, ο Δήμος πλήρωσε στις 21/3/14 το ποσό για την προμήθεια, ακόμα και για τους κάδους που δεν είχε τότε και έχει ακόμα παραλάβει...

Θα πει κανείς: "αφού είχε τη δυνατότητα ο Δήμος να πληρώσει την συγκεκριμένη δαπάνη μέσα από το πρόγραμμα επιδότησης των οφειλών του, γιατί να μην το κάνει;" Ακόμα και αν ξεπεράσουμε τους τύπους - άραγε πως κατάφεραν να χαρακτηρίσουν "ληξιπρόθεσμες" τις οφειλές για προμήθεια που δεν έχει γίνει ακόμα (;) - να επισημάνουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν χαρίζει ούτε ευρώ στο Δήμο, παρά μόνον πρόκειται για ένα ευνοϊκό δάνειο το οποίο ο Δήμος Ηρακλείου, και κατ' επέκταση ο πολίτης, θα κληθεί να αποπληρώσει σε βάθος χρόνου. Άρα, ο κάτοικος του Ηρακλείου έχει ήδη επιβαρυνθεί για κάδους που δεν έχει στη διάθεσή του.

Επιπλέον, προκαλεί μεγάλη απορία πως οι απερχόμενοι διοικούντες δείχνουν τέτοια ευαισθησία στο να αποπληρώσουν, ή καλύτερα να προπληρώσουν, την συγκεκριμένη οφειλή, ενώ παρόμοια αγωνία δεν καταθέτουν για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου ή για άλλους προμηθευτές (πάρκινγκ δημαρχείου κτλ).

Τέτοια "περιστατικά" δεν θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα στο Ηράκλειο, όταν και η Ανθρώπινη Πόλη και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος θα αναλάβουν την ευθύνη της διαχείρισης με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τυπικότητα στις υποχρεώσεις του Δήμου.

Από www.zonews.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

6 σχόλια:

 1. Δηλαδή ο Βλασσόπουλος δε σκέφτηκε ότι και καινούριους κάδους να έβαζε πάλι θα βρωμάγαν άμα δε φρόντιζε να υπάρχει και μηχάνημα να τους πλένει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό δεν είναι τίποτα, αν γίνει ο περιβόητος παιδικός σταθμός στη Χρυσανθέμων θα δεις γέλια που θα πέσουν που θα ψάχνουν από που θα πηγαίνουν τα αυτοκίνητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μερικές απορίες για τον κ Μπάμπαλο και την παράταξη του:

  1. Γράφετε «Τέτοια "περιστατικά" δεν θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα στο Ηράκλειο, όταν και η Ανθρώπινη Πόλη και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος θα αναλάβουν την ευθύνη της διαχείρισης με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τυπικότητα στις υποχρεώσεις του Δήμου.»
  ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ;;;;;

  2. Στο πρόγραμμα σας γράφετε «Αντικατάσταση παλιών και κατεστραμμένων κάδων»
  ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ 115 ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;;;;

  3. Στο πρόγραμμα σας γράφετε για πλυστικό μηχάνημα κάδων (ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ) στην ανακοίνωση ΔΕΝ μνημονεύετε πουθενά !!!

  4. Στο πρόγραμμα σας γράφετε για «κατασκευές κήπων ….» ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ;;;;;;;;;; (κάτι που στο πρόγραμμα σας δεν υπάρχει παιδικός σταθμός )

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και όχι μόνο ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΛΕΓΗΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στη Χρυσανθέμων τρέχαν σήμερα τα φορτηγά και παίρναν το χώμα, πολύ βιασύνη πλάκωσε απότομα. Θέλουν να προλάβουν πριν γυρίσει ο κόσμος;

  Για το που θα παιρνάνε τα αυτοκίνητα η λύση είναι απλή: από την Κηφισίας και Μακεδονίας. Να βγάλουν και τα σαμάρια από την Κηφισίας γιατί είναι κρίμα τα παιδάκια να ταλαιπωρούνται από τα σκαμπανεβάσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για το χτήμα Δανιγγέλη γιατί δε μιλάει η παράταξη του Μπάμπαλου; Συμφωνεί με το βιαστικό τσιμέντωμα λίγες μέρες πριν την ορκομωσία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΜΠΑΜΠΑΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΦΕΛΕΙΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΤΣΑ ΤΟ ΒΛΑΝΤΗ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΝΕ.

  ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΠΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΗ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΥΜΩΣΕ

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΒΛΑΚΕΠΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΓΕΡΟ ΤΡΑΓΟΣ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΛΑΡΩΝΑΝ

  ΜΕΧΡΙ ΚΙ Η ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΕΜΙΖΕ ΜΠΟΜΠΕΣ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΑΦΙΕΣ

  Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή