ΞΗΛΩΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ


Εκστρατεία για την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους της πόλης ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με εντολή του νέου Δημάρχου, κ. Νίκου Μπάμπαλου τα συνεργεία του Δήμου ξήλωσαν ήδη τις πρώτες σχετικές εγκαταστάσεις, οι οποίες και κίνδυνο δημιουργούσαν στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και υποβάθμιζαν την εικόνα του Ηρακλείου.
Η αρχή, λοιπόν, έγινε με τις δύο πινακίδες στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη και Νεότητος (σχετικές φωτογραφίες), ενώ η αποξήλωση συνεχίστηκε στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη και Πολυτεχνείου.




Οι εργασίες απομάκρυνσης των παράνομων πινακίδων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να απομακρυνθεί και η τελευταία παράνομη διαφημιστική πινακίδα, καθώς η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα παρόμοιες περιπτώσεις που θα εντοπιστούν στο μέλλον.

«Το ότι επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια στις πρώτες κιόλας ημέρες της διοίκησής μας, πέραν από πράξη ουσίας – καθώς αποκαθίσταται η αισθητική και η εικόνα της πόλης – αποτελεί και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η νέα δημοτική αρχή του Ηρακλείου δεν θα δείξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παρανομία», σχολίασε σχετικά ο κ. Μπάμπαλος και συμπλήρωσε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα μάτια του Δήμου είναι πια ανοικτά και δεν “στραβώνουν” κατά περίπτωση. Ο επιχειρηματικός κόσμος, τόσο εντός όσο και εκτός Ηρακλείου, να γνωρίζει ότι θα μας βρει σύμμαχους εφόσον συμμορφώνεται με τους κανόνες που υπηρετούν την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και τα συμφέροντα των πολιτών, σύμφωνα με τις εντολές των ίδιων των πολιτών.»

Από www.xtypos.gr