Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Νίκο Μπάμπαλο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά της νέας Δημοτικής αρχής, παρουσίασε – δια του προέδρου της κ. Στέφα Βασίλη – αναλυτικά τις προτάσεις της για τη βελτίωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.

Οι προτάσεις της Ένωσης αφορούσαν επιγραμματικά τα εξής:

1. Τεχνικό μητρώο Σχολικών μονάδων

2. Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών

3. Συμμετοχή στις Σχολικές Επιτροπές πολιτών με δράση στους συλλόγους Γονέων & κηδεμόνων.

4. Παραχώρηση Σχολικών χώρων

5. Ανοιχτά σχολεία

6. Καλοκαιρινές δραστηριότητές στα σχολεία

7. Δωρεάν Ιατρικά πιστοποιητικά.

8. Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά.

9. Καθιέρωση Δημοτικού Συμβουλίου στο τέλος Ιουνίου με όλους τους φορείς της Σχολικής Κοινότητας για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.

10. Σίτιση Ολοήμερου σχολείου

11. Προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού για τις σχολικές μονάδες.

12. Κάλυψη αγοράς ξενόγλωσσων βιβλίων για τους μαθητές του Λυκείου.

13. Ενίσχυση Δημοτικού φωτισμού περιμετρικά των Σχολικών μονάδων.

14. Φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία.( Όπου το επιτρέπουν οι υποδομές της ΔΕΠΑ)

15. Δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας ή πεζοδρομήσεις -όπου αυτό είναι εφικτό - μπροστά από τα σχολεία και τοποθέτηση πεζοφάναρων στα υπόλοιπα.

16. Εκμετάλλευση των ταρατσών των σχολείων για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων ή δημιουργία «πράσινων ταρατσών».

Επίσης, η Ένωση χαιρέτησε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής για την κατάργηση της αμοιβής των Προέδρων και Αντιπροέδρων των σχολικών επιτροπών.

O Δήμαρχος τοποθετήθηκε στα παραπάνω θέματα και τόνισε ότι ο τομέας της Παιδείας είναι ψηλά στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής αρχής και ότι θα βρίσκεται κοντά στα προβλήματα προσπαθώντας –μαζί με τους συνεργάτες του- με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για την επίλυση τους.

Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση του Δημάρχου, ότι οι συναντήσεις με την Ένωση θα είναι τακτικές.


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μάνος Χρυσός

από το www.syneidisi.com
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

12 σχόλια:

 1. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΙ Η ΑΚΕΠ??ΟΧΙ.ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ???ΟΧΙΤΕΛΙΚΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΚΕΠ ΤΙ ΕΚΑΝΕ??ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είχαν ταλέντο για καφετζήδες. Για να λύνουν τα προβλήματα του δήμου δεν είχαν :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ Η ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙς ΕΠΙ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ? ΠΧ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΟ 2012.......ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΓΙΑ ΤΟ 2013 ...Η ΤΟ 2013 ΓΙΑ ΤΟ 2014........ΠΩς ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΡΕ ΣΥ ΜΕΓΑΛΕ....ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ...ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕς ΠΡΩΤΟς ...ΡΩΤΗΣΕς ΠΟΤΕ ΤΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ,ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΑΛΙ.....ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΕΗ......ΕΣΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕς ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ? Η ΑΚΕΠ ΓΕΝΙΚΑ Γ......ΚΑΙ ΕΔΕΙΡΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ Δ.......... ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ .... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δηλαδή τώρα μας απειλείς ότι θα μας δείρεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 8. Μέχρι και ο Σόρος είναι αντίθετος με την πολιτική που εφαρμόσθηκε τα τελευταία χρόνια και που σκιζόταν να εξυπηρετήσει η ΑΚΕΠ για προφανείς λόγους.

  «Το στοίχημα για την Ευρώπη» τιτλοφορείται το βιβλίο του γνωστού επενδυτή- κερδοσκόπου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνης, σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου.

  Είναι μια έκδοση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που κυκλοφορεί
  στα αγγλικά και στα γερμανικά και αποτελεί μια εξαντλητική συνομιλία του πολυσυζητημένου επιχειρηματία με τον Γερμανό ανταποκριτή του περιοδικού«Σπήγκελ» στις Βρυξέλλες Γκρέγκορ Πέτερ Σμιτς, όπου ο εβραϊκής καταγωγής παίχτης του χρηματιστηρίου εξομολογείται τα παιδικά του χρόνια στο γκέτο της Βαρσοβίας, σχολιάζει την χρηματοπιστωτική κρίση, διερευνά τα αίτια, επισημαίνει τα αδιέξοδα , στηλιτεύει το ρόλο της Γερμανίας και παρουσιάζει τις προωθημένες προτάσεις του για την σωτηρία της Ευρώπης. Το βασικό μοτίβο των θέσεών του είναι ότι συνεχιζόμενη λιτότητα οδηγεί στο βάθεμα της κρίσης.

  Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια ως καταδιωκόμενος από τους ναζί, Εβραίος τότε που ο προνοητικός πατέρας του αναγκάστηκε να αλλάξει το επίθετο από Σβαρτς σε Σόρος-για να ακούγεται ουγγρικό- εξασφαλίζοντας από ένα Ούγγρο φίλο πλαστές ταυτότητες για όλα τα μέλη της οικογένειας. Θυμάται τη ζωή στο κρησφύγετο με το φόβο να τους βρουν οι Ναζί, κάτι που ενεργοποίησε τις νοητικές του δυνάμεις και διαμόρφωσε το χαρακτήρα του: «Έμαθα την τέχνη της επιβίωσης από ένα μεγάλο δάσκαλο, τον πατέρα μου που έλεγε: Υπάρχουν εξαιρετικές περιστάσεις στις οποίες δεν ισχύουν οι φυσιολογικοί νόμοι».

  Το 1956 έφθασε στη Νέα Υόρκη θέτοντας στόχο να κερδίσει σε πέντε χρόνια 100.000 δολάρια . Πολύ πιο σύντομα κέρδισε το ποσό αυτό και συνέχισε την επιχειρηματική του δράση στις χρηματαγορές, μελετώντας παράλληλα φιλοσοφία και με το μυαλό πάντα στην Ευρώπη.

  Ο πλέον οικονομικά ισχυρός του πλανήτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας την Καγκελάριο Μέρκελ να σταματήσει την πολιτική των συνεχών περικοπών που επιβάλει η Γερμανία ως η ισχυρότερη οικονομία στη Γηραιά Ήπειρο.

  «Το πολιτικό πρόβλημα- υπογραμμίζει- είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ,η οποία υποτίθεται πως ήταν μια εθελοντική ένωση ισότιμων κρατών,μετασχηματίσθηκε σε μια σχέση ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτες» .

  Στο ερώτημα για ανάγκη «περισσότερης Ευρώπης» απαντά: «Σημαίνει περισσότερη λιτότητα, περικοπές και υψηλή ανεργία, σημαίνει προοπτική διαρκούς ανεργίας. Η Ευρώπη είναι από πολλές απόψεις η πιο ανεπτυγμένη ήπειρος και ταυτοχρόνως το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού και όμως βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής διάλυσης».

  Στο ερώτημα πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αιφνιδιάζει: «Η Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ, επιτρέποντας στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις χώρες- οφειλέτες, να αποκτήσουν τον έλεγχό του. Εφόσον το συσσωρευμένο χρέος μετριέται σε ευρώ, έχει σημασία ποιος παραμένει υπεύθυνος για το νόμισμα. Αν έφευγε η Γερμανία, σίγουρα θα σημειωνόταν υποτίμηση του ευρώ. Οι χώρες-οφειλέτες θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους και το χρέος θα συρρικνωνόταν σε πραγματικούς όρους. Και αν ήλεγχαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , δεν θα υπήρχε πλέον κίνδυνος αθέτησης».

  Και καταλήγει: «Το ευρώ χωρίς τη Γερμανία θα ήταν ένα σταθερό νόμισμα. Πράγματι, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σοκ στη Γερμανία, θα ανακούφιζε όμως τις υπόλοιπες χώρες(…).

  Γιατί να μην ακολουθήσουν και οι χώρες του Νότου το παράδειγμα της πειθαρχημένης γερμανικής οικονομίας που δημιουργεί πλεονάσματα, ρωτάει ο δημοσιογράφος.Απάντηση: «Ασφαλώς η Γερμανία δεν μπορεί να κατηγορηθεί επειδή θέλει ισχυρό νόμισμα και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Μπορεί όμως να κατηγορηθεί για την επιβολή των επιλογών της σε άλλες χώρες που έχουν διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες. Η ευρωζώνη αναγκάζεται να ξαπλώσει στο κρεβάτι του Προκρούστη».

  Ο επιζήσας του Ολοκαυτώματος δείχνει πως θα επιζήσει σήμερα η Ευρώπη από το κίνδυνο των εξτρεμιστών της λιτότητας.

  Πηγή: enikos.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπορεί να μην έκανε παρόμοιες προτάσεις γιατί αισθανόταν πως δεν υπήρχε κάποιος να τις ακούσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΚΕΠΙΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

  29 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:20 μ.μ.

  μΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΑΚΕΠ???

  ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΟΡΙΖΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Είστε πολύ κακοήθεις στο τέλος θα πείτε κι ότι άφησε το πράσινο να ξεραθεί αλλά έξω από το ουζερί το ποτίζει κάθε μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή