Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕΠ: ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ?


Είναι λυπηρό και ακατανόητο ο κ. Μπάμπαλος να λειτουργεί ως Δήμαρχος με το ίδιο ύφος που μας είχε συνηθίσει προεκλογικά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η αγωνία του να αποδειχθεί καλός Δήμαρχος για την πόλη που τον οδηγεί, από τις πρώτες μέρες Διοίκησης του, σε επιλογές που, αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ότι η συναίνεση που ζήτησε από όλους την ημέρα της ορκομωσίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προσχηματική και υποκριτική.

Μετά την ανεύθυνη και ευκαιριακή στάση που κράτησε στα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία θητεία ακολούθησε η μέθοδος μηδενισμού κατά την προεκλογική περίοδο με στόχο την απαξίωση του έργου της Δημοτικής Αρχής του Π. Βλασσοπουλου.

Θα περίμενε κανείς σήμερα αυτές οι επιλογές να αποτελούν παρελθόν για τον κ. Μπάμπαλο και να συγκεντρωθεί στο στόχο που ο ίδιος είχε θέσει προεκλογικά και δεν είναι άλλος από το να παραδώσει μια Ανθρώπινη Πόλη στους Ηρακλειώτες. Κάτι το οποίο για να το πετύχει χρειάζεται μόνο να διορθώσει, ως Δήμαρχος, αυτά που έκανε ως Αντιδήμαρχος και μέλος της Διοίκησης επί 14 χρόνια όπως η επίλυση κυκλοφοριακού στην οδό Πολυτεχνείου (το οποίο είχε δημιουργήσει και υλοποιήσει ο ίδιος με το κλείσιμο της Πλατείας), μείωση Δημοτικών Τελών, εξυγίανση των Δημοτικών Επιχειρήσεων κλπ.

Αντί για αυτό όμως ο κ. Μπάμπαλος επιλέγει την απόκρυψη της αλήθειας αλλά και την παραπληροφόρηση με μεγάλους τίτλους και περίσσιο λαϊκισμό θυμίζοντας περισσότερο κατευθυνόμενο εκδότη εφημερίδας παρά Δήμαρχο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής :
Η κοπή δέντρου και η αποκομιδή κλαδιών αποτελεί νέα λειτουργία της υπηρεσίας περιβάλλοντος ώστε χρειάστηκαν 3 ανακοινώσεις για να το μάθουν οι πολίτες?

Παλαιότερα κύριε Δήμαρχε τα δέντρα δεν έπεφταν ή έπεφταν και τα άφηναν στη μέση του δρόμου οι εργαζόμενοι?

Πώς να ένοιωσαν άραγε οι εργαζόμενοι που ο νέος Δήμαρχος "ξέχασε" να πει ότι και τα άλλα δέντρα και κλαδιά πάλι αυτοί τα μάζεψαν, ενίοτε δε και με αντίξοες συνθήκες. Απλώς τότε το έκαναν με σεμνότητα στο πλαίσιο της δουλειάς τους και δε μαζεύονταν το μισό Δημοτικό Συμβούλιο να φωτογραφίζεται γύρω από το πεσμένο δέντρο, ούτε αυτό αποτελούσε είδηση για τον τοπικό τύπο.
Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής γίνεται αναφορά για την θετική ανταπόκριση που επέδειξαν οι γιατροί στο κάλεσμα του νέου Δημάρχου ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στους Ηρακλειώτες.

‘’Ξέχασε’’ να μας πει όμως ο κ. Μπάμπαλος ότι από τους 19 γιατρούς που αναφέρει οι 18 έπρατταν το ίδιο πριν αναλάβει ο ίδιος Δήμαρχος. Έτσι λοιπόν και η όποια προσπάθεια του να τους ευχαριστήσει θυσιάζεται στο βωμό του λαϊκισμού.

Οι γιατροί πρόσφεραν και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς και μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Ποια συναισθήματα άραγε δημιουργήθηκαν στους γιατρούς, από το μηδενισμό της μέχρι σήμερα προσφοράς τους μόνο και μόνο για να δοθεί η ψευδαίσθηση της ‘’αρχής’’? Εμείς πάντως νοιώθουμε την ανάγκη να τους ζητήσουμε συγνώμη κατά το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί, που ‘’λησμονήθηκε’’ ή αγνοήθηκε η προσφορά τους.

3. Κορδέλες ετοιμάζεται να κόψει η νέα διοίκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της, για έργα που τα αποκαλεί υποδομής και άμεσης προτεραιότητας, σύμφωνα με δήλωση του κ. Μπάμπαλου, όπως αυτό της αποκατάστασης του χλοοτάπητα των γηπέδων του τένις. Παρέλειψε όμως να μας πει ότι τόσο αυτό το έργο όσο και άλλα για τα οποία καμαρώνει σήμερα τα είχε καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

4. Γίναμε κοινωνοί καταγγελιών ότι τις τελευταίες ημέρες η ολοσχερής κοπή δένδρων βαφτίζεται ‘’απομάκρυνση κλαδιών’’, προφανώς για να παρακάμψουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Θα το ερευνήσουμε και θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως έχει δημιουργηθεί στον κ. Μπάμπαλο η πεποίθηση ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης πάσχουν από αμνησία. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η Α.Κ.Ε.Π. θα πληροφορεί τους πολίτες του Ηρακλείου για τα πάντα είτε θετικά είτε αρνητικά. Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής έχουμε μόνο αρνητικά δείγματα. Περιμένουμε και τα θετικά. Για το καλό της Πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

21 σχόλια:

 1. Όταν ξεπάστρεψαν καρποφόρο δέντρο είκοσι ετών από την είσοδο των γραφείων περιβάλλοντος στο γήπεδο της Πρ.Λόφου και εξαφάνισαν τα κομμένα ξύλα στο πιτς-φυτίλι,δεν τους είδαμε να φωτογραφίζονται όλοι μαζί.Άρχισε φαίνεται το άμεσο πρασίνισμα της Πόλης που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ.Μπάμπαλος........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ;;;;;;;;;;
  ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΒΑΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝΤΡΑ;;;;;;;;;;

  ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ.

  ΑΝΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το καλό παιδί τι προτείνει για την 'επίλυση κυκλοφοριακού στην οδό Πολυτεχνείου' που ο ίδιος δεν έκανε τόσα χρόνια; Και τι λέει για το κυκλοφοριακό που δημιούργησε με το έργο στη Χρυσανθέμων; Θα πει ότι κι εκεί ο Μπάμπαλος φταίει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγνοείς κάτι σημαντικό,

  για να κοπεί ένα δέντρο, χρειάζεται πρώτα να το διαπιστώσει γεωπόνος,
  2ο να περάσει από επιτροπη ποιότητα ζωής
  3ο να ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο

  τι από όλα αυτά που προβλέπονται, έγιναν?
  το σκανδαλιστικό είναι ότι το δέντρο ήταν έξω από τα πρώην γραφεία της παράταξης του Μπάμπαλου

  Αναρωτήσου πόσο καραγκιόζης είσαι και άσχετος είσαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μιλώντας για πρώην γραφεία πως εξηγείς ότι τα βλακεπικά γραφεία ήταν πεντακάθαρα και πολυτελή όταν όλο το Ηράκλειο ήταν πνιγμένο στη βρώμα και τα σκουπίδια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τώρα αποδεικνύεις πόσο βλάκας είσαι.
  Σου εξήγησα ότι η διοίκηση αγνόησε τις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να καταλήξει στην κοπή του δέντρου και εσύ μου γράφεις για τα γραφεία της ΑΚΕΠ και για τα σκουπίδια

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φωτογραφίες από το κομμένο δέντρο έχεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ρωτα το λενακι βρε αυτη ολο και κατι θα χει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. «Θα περίμενε κανείς σήμερα αυτές οι επιλογές να αποτελούν παρελθόν για τον κ. Μπάμπαλο και να συγκεντρωθεί στο στόχο που ο ίδιος είχε θέσει προεκλογικά και δεν είναι άλλος από το να παραδώσει μια Ανθρώπινη Πόλη στους Ηρακλειώτες. Κάτι το οποίο για να το πετύχει χρειάζεται μόνο να διορθώσει, ως Δήμαρχος, αυτά που έκανε ως Αντιδήμαρχος και μέλος της Διοίκησης επί 14 χρόνια όπως η επίλυση κυκλοφοριακού στην οδό Πολυτεχνείου»

  ΒΛΑΚΕΠΙΤΕΣ ΕΣΕΙΣ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΑΝΤΕΛΗ. ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ) ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (αν κατεβεις)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 4. Γίναμε κοινωνοί καταγγελιών ότι τις τελευταίες ημέρες η ολοσχερής κοπή δένδρων βαφτίζεται ‘’απομάκρυνση κλαδιών’’, προφανώς για να παρακάμψουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Θα το ερευνήσουμε και θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

  ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τώρα τους πόνεσε η Πολυτεχνείου ,έτσι δημιούργησαν το πρόβλημα στη Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς ώστε όταν αρχίσει η λειτουργία του σταθμού να την πληρώνει ο Μπάμπαλος για τα ευτράπελα που θα γινόντουσαν. Αλλιώς 4 χρόνια γιατί δεν είχαν ξεκινήσει το κτίσιμο του έργου και περίμεναν λίγες μέρες πριν αναλάβει ο Μπάμπαλος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΜΟΣΧΟΝΑΣ. ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ούτε το γκαζόν δεν ήταν ικανοί να ποτίσουν και τώρα το παίζουν και οικολόγοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. 28/9 12.10 αυτό είναι το γνήσιο μπαμπαλικό πνεύμα και ο τρόπος λειτουργίας. Να διατάσει ο Μπάμπαλος και καναδυό (μια για την ακρίβεια) από την παρέα του και οι άλλοι να μη μιλάνε. Ακόμα και οι δημοτικοί του σύμβουλοι γλάστρες είναι και τους προσβάλλουν δημόσια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. οπου λαλουν πολλοι κοκοροι αργει να ξημερωσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΕΠ,ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΑΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ "ΑΝ(ΕΝ)ΕΡΓΟ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Το πιθανότερο είναι ότι το κόμμα θα κοιτάξει να βάλει κάποιον 'καινούριο' μπας και περισώσει τίποτα και μιλάμε θα γίνει καλή φάση όταν ο παλιός το παίξει ότι δεν είναι για απόσυρση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΠΕΡΥΣΙ ΕΚΟΒΑΝ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΗ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ !
  ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Ο ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΚΟΛΑΓΕ ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ; ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ.....ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟ 2011.....ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΘΑ ΚΟΛΑΕΙ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή