ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕΠ: ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ?

Είναι λυπηρό και ακατανόητο ο κ. Μπάμπαλος να λειτουργεί ως Δήμαρχος με το ίδιο ύφος που μας είχε συνηθίσει προεκλογικά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η αγωνία του να αποδειχθεί καλός Δήμαρχος για την πόλη που τον οδηγεί, από τις πρώτες μέρες Διοίκησης του, σε επιλογές που, αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ότι η συναίνεση που ζήτησε από όλους την ημέρα της ορκομωσίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προσχηματική και υποκριτική.

Μετά την ανεύθυνη και ευκαιριακή στάση που κράτησε στα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία θητεία ακολούθησε η μέθοδος μηδενισμού κατά την προεκλογική περίοδο με στόχο την απαξίωση του έργου της Δημοτικής Αρχής του Π. Βλασσοπουλου.

Θα περίμενε κανείς σήμερα αυτές οι επιλογές να αποτελούν παρελθόν για τον κ. Μπάμπαλο και να συγκεντρωθεί στο στόχο που ο ίδιος είχε θέσει προεκλογικά και δεν είναι άλλος από το να παραδώσει μια Ανθρώπινη Πόλη στους Ηρακλειώτες. Κάτι το οποίο για να το πετύχει χρειάζεται μόνο να διορθώσει, ως Δήμαρχος, αυτά που έκανε ως Αντιδήμαρχος και μέλος της Διοίκησης επί 14 χρόνια όπως η επίλυση κυκλοφοριακού στην οδό Πολυτεχνείου (το οποίο είχε δημιουργήσει και υλοποιήσει ο ίδιος με το κλείσιμο της Πλατείας), μείωση Δημοτικών Τελών, εξυγίανση των Δημοτικών Επιχειρήσεων κλπ.

Αντί για αυτό όμως ο κ. Μπάμπαλος επιλέγει την απόκρυψη της αλήθειας αλλά και την παραπληροφόρηση με μεγάλους τίτλους και περίσσιο λαϊκισμό θυμίζοντας περισσότερο κατευθυνόμενο εκδότη εφημερίδας παρά Δήμαρχο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής :
Η κοπή δέντρου και η αποκομιδή κλαδιών αποτελεί νέα λειτουργία της υπηρεσίας περιβάλλοντος ώστε χρειάστηκαν 3 ανακοινώσεις για να το μάθουν οι πολίτες?

Παλαιότερα κύριε Δήμαρχε τα δέντρα δεν έπεφταν ή έπεφταν και τα άφηναν στη μέση του δρόμου οι εργαζόμενοι?

Πώς να ένοιωσαν άραγε οι εργαζόμενοι που ο νέος Δήμαρχος "ξέχασε" να πει ότι και τα άλλα δέντρα και κλαδιά πάλι αυτοί τα μάζεψαν, ενίοτε δε και με αντίξοες συνθήκες. Απλώς τότε το έκαναν με σεμνότητα στο πλαίσιο της δουλειάς τους και δε μαζεύονταν το μισό Δημοτικό Συμβούλιο να φωτογραφίζεται γύρω από το πεσμένο δέντρο, ούτε αυτό αποτελούσε είδηση για τον τοπικό τύπο.
Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής γίνεται αναφορά για την θετική ανταπόκριση που επέδειξαν οι γιατροί στο κάλεσμα του νέου Δημάρχου ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στους Ηρακλειώτες.

‘’Ξέχασε’’ να μας πει όμως ο κ. Μπάμπαλος ότι από τους 19 γιατρούς που αναφέρει οι 18 έπρατταν το ίδιο πριν αναλάβει ο ίδιος Δήμαρχος. Έτσι λοιπόν και η όποια προσπάθεια του να τους ευχαριστήσει θυσιάζεται στο βωμό του λαϊκισμού.

Οι γιατροί πρόσφεραν και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς και μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Ποια συναισθήματα άραγε δημιουργήθηκαν στους γιατρούς, από το μηδενισμό της μέχρι σήμερα προσφοράς τους μόνο και μόνο για να δοθεί η ψευδαίσθηση της ‘’αρχής’’? Εμείς πάντως νοιώθουμε την ανάγκη να τους ζητήσουμε συγνώμη κατά το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί, που ‘’λησμονήθηκε’’ ή αγνοήθηκε η προσφορά τους.

3. Κορδέλες ετοιμάζεται να κόψει η νέα διοίκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της, για έργα που τα αποκαλεί υποδομής και άμεσης προτεραιότητας, σύμφωνα με δήλωση του κ. Μπάμπαλου, όπως αυτό της αποκατάστασης του χλοοτάπητα των γηπέδων του τένις. Παρέλειψε όμως να μας πει ότι τόσο αυτό το έργο όσο και άλλα για τα οποία καμαρώνει σήμερα τα είχε καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

4. Γίναμε κοινωνοί καταγγελιών ότι τις τελευταίες ημέρες η ολοσχερής κοπή δένδρων βαφτίζεται ‘’απομάκρυνση κλαδιών’’, προφανώς για να παρακάμψουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Θα το ερευνήσουμε και θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως έχει δημιουργηθεί στον κ. Μπάμπαλο η πεποίθηση ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης πάσχουν από αμνησία. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η Α.Κ.Ε.Π. θα πληροφορεί τους πολίτες του Ηρακλείου για τα πάντα είτε θετικά είτε αρνητικά. Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής έχουμε μόνο αρνητικά δείγματα. Περιμένουμε και τα θετικά. Για το καλό της Πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π.