Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 08, 2014

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ


Με μηνύματα ενότητας αλλά… πράξεις που συνιστούν το αντίθετο, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, διεξήχθησαν οι καθιερωμένες «δημαιρεσίες» στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπου εξελέγησαν το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τα μέλη που θα στελεχώσουν την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής κ. Γιώργος Πέτρου. Σύμφωνα όσα ορίζει ο “Καλλικράτης”, ο κ. Πέτρου αποτέλεσε πρόταση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Νίκου Μπάμπαλου, ψηφίστηκε δε από 20 εκ των 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Αντίστοιχα, από τη μείζονα μειοψηφία προήλθε η πρόταση για την αντιπροεδρία του Δ.Σ., με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παντελή Βλασσόπουλο να προτείνει την κα Μαίρη Ζούνη. Η κα Ζούνη, η οποία ήταν αντιπρόεδρος του σώματος και στην προηγούμενη περίοδο, εξελέγη με 26 σταυρούς. 

Τέλος, από την ελάσσονα μειοψηφία του Δικτύου Πολιτών ήρθε η πρόταση για την γραμματεία, θέση την οποία κατέλαβε η Δέσποινα Καμπούρη επίσης με 26 ψήφους. Η θητεία του νέου προεδρείου θα διαρκέσει για τα επόμενα 2,5 χρόνια, τουλάχιστον.Από αριστερά: Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο κ. Δημήτρης Τσεκούρας, ο κ. Γιώργος Πέτρου, η κα Δέσποινα Καμπούρη και η κα Μαίρη Ζούνη


Δεν στήριξε ο Βλασσόπουλος
Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του κ. Βλασσόπουλου ότι η παράταξή του δεν θα ψηφίσει την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου (άλλωστε οι 20 σταυροί που πήρε ο νέος πρόεδρος κατά την εκλογή του αυτό αποδεικνύουν). Ο λόγος: σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος, ο κ. Πέτρου ύψωσε έντονο προεκλογικό λόγο στην περίοδο πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ως γραμματέας της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” του κ. Μπάμπαλου.

Μήνυμα ενότητας από το νέο Πρόεδρο
Στην πρώτη του δήλωση, πάντως, ως πρόεδρος, ο κ. Πέτρου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Σώματος: «Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν ιδεολογικά. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα προβλήματα της πόλης, στα οποία καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις. Το μήνυμα της κοινωνίας στις εκλογές ήταν σαφές και οφείλουμε να το σεβαστούμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ, ο οποίος υποσχέθηκε να είναι εκπρόσωπος όλων των παρατάξεων στο συμβούλιο, με τρόπο αντικειμενικό και ψύχραιμο.

Από τη μεριά τους, τόσο η νέα αντιπρόεδρος κ. Ζούνη, όσο και η γραμματέας κ. Καμπούρη, ευχαριστώντας το σώμα για την εκλογή τους, σχολίασαν ότι θα συμβάλλουν και αυτές με το δικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ.

Τα συγχαρητήρια στο νέο προεδρείο έδωσε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μπάμπαλος: «Είμαι βέβαιος ότι οι ευχές για καλή λειτουργία του Δ.Σ. έρχονται από όλες τις πλευρές. Η αναβάθμιση του συμβουλίου ξεκινά από όλους μας. Για αυτό, στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε τη βοήθεια όλου του σώματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Νωρίτερα, ο κ. Μπάμπαλος είχε ζητήσει να επικρατήσει κλίμα ενότητας στη δημοτική περίοδο που ξεκινά καθώς «αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι μας είναι μονάχα τα προβλήματα, στη μάχη με τα οποία πρέπει να μπούμε, σε μια νέα αρχή». «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να συνεισφέρουμε και εμείς στην εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ.», δεσμεύθηκε και ο κ. Βλασσόπουλος.

Από www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

6 σχόλια:

 1. Ο ΓΛΥΨΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΨΑΝΤΟΣ
  ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΛΥΨΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΜΠΑΛΕ
  ΤΑ ΈΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (τον Αύγουστο) ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ;;;;;;;;;;;;;
  ή ΛΟΓΩ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΤΑ (στην περίπτωση που έχεις βρει πράγματα …….)

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  ΘΕΤΙΚΑ:
  1. ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  2. ΟΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ (όχι οι οδοκαθαριστες) ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ (ΕΠΙ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ- ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ή ΚΙΝΗΤΟ ή ΤΣΙΓΑΡΟ και ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)
  3. ΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ

  ΑΡΝΗΤΙΚΑ ή ισως ΑΡΝΗΤΙΚΑ :
  1. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ τα εγγραφα ;;;; ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ;;;;
  2. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ μιας και στο προγραμμα του μεν ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, αφετερου ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
  3. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
  ΤΟ ΑΜΕΣΑ σημαινει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ πχ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γ&Δ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με φάκελο ο Ψινάκης στον Ρακιντζή
  Posted Σεπτεμβρίου 10, 2014
  Στις 12:30 ο Ηλίας Ψινάκης θα πάει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή για να του καταθέσει φάκελο με όσα οι συνεργάτες του διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες.
  Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας βρίσκεται στο Δημοτικό κατάστημα Μαραθώνα. Μετά τα όσα κατέθεσε στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη ο εισαγγελέας θα κάνει φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
  ΕΣΥ ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ τον αυγουστο ΤΙ ΒΡΗΚΕΣ;;;;;;;;;
  ή
  ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;;;
  ΥΓ προς 10 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:21 π.μ.
  Αν αναλύσεις τα παραπάνω ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μην περιμένεις πάντως κάτι διαφορετικό από τον ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης


  Καταγγέλουμε ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τους κατοίκους ή έστω ενημέρωσή τους για το έργο στο κτήμα Δανιγγέλη.

  Καταγγέλουμε τον τρόπο έναρξης των έργων βεβιασμένα σε θερινή περίοδο (Αύγουστο) που έλειπε ο κόσμος.

  Καταγγέλουμε ότι το έργο δεν έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για τις τρομερές συνέπειες στην καθημερινότητα των κατοίκων σε θέματα όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση, καθαριότητα.

  Καταγγέλουμε την συστηματική καταστροφή και αποψίλωση μεγάλων και παλαιών δέντρων χωρίς τεκμηριωμένη μελέτη για την αποκατάστασή τους.

  Απαιτούμε την άμεση παύση των εργασιών και έναρξη διαβούλευσης με τους κατοίκους χωρίς την επιβολή τετελεσμένων που δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία.

  Απαιτούμε να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, να γίνει σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για τη δημιουργία πεζόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με σκοπό την απομείωση των όποιων αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του έργου, να εξασφαλιστούν θέσεις στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους καθώς και χώροι πράσινου, και να διασφαλιστεί η αποκομιδή των αποβλήτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή