ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Με μηνύματα ενότητας αλλά… πράξεις που συνιστούν το αντίθετο, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, διεξήχθησαν οι καθιερωμένες «δημαιρεσίες» στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπου εξελέγησαν το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τα μέλη που θα στελεχώσουν την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής κ. Γιώργος Πέτρου. Σύμφωνα όσα ορίζει ο “Καλλικράτης”, ο κ. Πέτρου αποτέλεσε πρόταση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Νίκου Μπάμπαλου, ψηφίστηκε δε από 20 εκ των 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Αντίστοιχα, από τη μείζονα μειοψηφία προήλθε η πρόταση για την αντιπροεδρία του Δ.Σ., με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παντελή Βλασσόπουλο να προτείνει την κα Μαίρη Ζούνη. Η κα Ζούνη, η οποία ήταν αντιπρόεδρος του σώματος και στην προηγούμενη περίοδο, εξελέγη με 26 σταυρούς. 

Τέλος, από την ελάσσονα μειοψηφία του Δικτύου Πολιτών ήρθε η πρόταση για την γραμματεία, θέση την οποία κατέλαβε η Δέσποινα Καμπούρη επίσης με 26 ψήφους. Η θητεία του νέου προεδρείου θα διαρκέσει για τα επόμενα 2,5 χρόνια, τουλάχιστον.



Από αριστερά: Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο κ. Δημήτρης Τσεκούρας, ο κ. Γιώργος Πέτρου, η κα Δέσποινα Καμπούρη και η κα Μαίρη Ζούνη


Δεν στήριξε ο Βλασσόπουλος
Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του κ. Βλασσόπουλου ότι η παράταξή του δεν θα ψηφίσει την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου (άλλωστε οι 20 σταυροί που πήρε ο νέος πρόεδρος κατά την εκλογή του αυτό αποδεικνύουν). Ο λόγος: σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος, ο κ. Πέτρου ύψωσε έντονο προεκλογικό λόγο στην περίοδο πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ως γραμματέας της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” του κ. Μπάμπαλου.

Μήνυμα ενότητας από το νέο Πρόεδρο
Στην πρώτη του δήλωση, πάντως, ως πρόεδρος, ο κ. Πέτρου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Σώματος: «Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν ιδεολογικά. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα προβλήματα της πόλης, στα οποία καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις. Το μήνυμα της κοινωνίας στις εκλογές ήταν σαφές και οφείλουμε να το σεβαστούμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ, ο οποίος υποσχέθηκε να είναι εκπρόσωπος όλων των παρατάξεων στο συμβούλιο, με τρόπο αντικειμενικό και ψύχραιμο.

Από τη μεριά τους, τόσο η νέα αντιπρόεδρος κ. Ζούνη, όσο και η γραμματέας κ. Καμπούρη, ευχαριστώντας το σώμα για την εκλογή τους, σχολίασαν ότι θα συμβάλλουν και αυτές με το δικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ.

Τα συγχαρητήρια στο νέο προεδρείο έδωσε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μπάμπαλος: «Είμαι βέβαιος ότι οι ευχές για καλή λειτουργία του Δ.Σ. έρχονται από όλες τις πλευρές. Η αναβάθμιση του συμβουλίου ξεκινά από όλους μας. Για αυτό, στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε τη βοήθεια όλου του σώματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Νωρίτερα, ο κ. Μπάμπαλος είχε ζητήσει να επικρατήσει κλίμα ενότητας στη δημοτική περίοδο που ξεκινά καθώς «αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι μας είναι μονάχα τα προβλήματα, στη μάχη με τα οποία πρέπει να μπούμε, σε μια νέα αρχή». «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να συνεισφέρουμε και εμείς στην εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ.», δεσμεύθηκε και ο κ. Βλασσόπουλος.

Από www.xtypos.gr