ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία δημοτικών Κινήσεων, δομών αλληλεγγύης, σωματείων και φορέων με στόχο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη δίκαιη φορολόγηση των πολιτών. Ήδη το πρωί της Τετάρτης μέλη του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» βρέθηκαν έξω από την Δ.Ο.Υ Ηρακλείου για να ενημερώσουν όσους προσέρχονταν "για τον νέο άδικο και αντισυνταγματικό φόρο, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους, τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πλούτο".

Στο ενημερωτικό υλικό που διένειμε στους σκληρά φορολογούμενους το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου- Ενωτικό ψηφοδέλτιο» αναφέρεται μεταξύ άλλων: "το νέο χαράτσι επεκτείνει την φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), οδηγώντας τους πολίτες σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής. Επιπλέον πρόκειται για φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π. Αίτημά μας ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ".

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» συμμετέχει σε μια σειρά μαζικών δράσεων και καλεί τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν ή αρνούνται να πληρώσουν χαράτσια που βασίζονται σε αντισυνταγματικούς νόμους, να μην πληρώσουν καταρχήν την Α΄ δόση του ΕΝΦΙΑ και να καταθέσουν ατομικές ενδικοφανείς προσφυγές. Παράλληλα τα μέλη του Δικτύου θα συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις τράπεζες τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία κατά του νέου άδικου φόρου αναλαμβάνουν παράλληλα δράση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ) και συγκροτούν επιστημονικές ομάδες (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) για την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

Από www.xtypos.gr