Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ


Η υπόθεση της ανέγερσης του παιδικού σταθμού στο Άνω Ψαλίδι, και συγκεκριμένα επί των οδών Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς (το περίφημο κληροδότημα Δανιγγέλη), είναι ένα από τα πρώτα θέματα που ανοίγει η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, αποδεικνύοντας ότι δεν θα φοβηθεί να αγγίξει και τα πλέον «καυτά» ζητήματα της πόλης. Εκείνα, που τα τελευταία χρόνια έμεναν μετέωρα και «κάτω από το χαλί», επειδή οι προηγούμενοι διοικούντες το Δήμο έτρεμαν το πολιτικό κόστος.

Έτσι λοιπόν, στις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας διοίκησης, ο κ. Μπάμπαλος συνάντησε στο γραφείο του την επιτροπή των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου με διάλογο και αμοιβαίες εξηγήσεις να βρεθεί η χρυσή τομή, που θα συμβιβάσει και τη λειτουργία του παιδικού σταθμού αλλά και την εύρυθμη συνέχιση της ζωής στην εν λόγω γειτονιά.

Στις ανησυχίες, που οι κάτοικοι πάγια εκφράζουν για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού, ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής απάντησε με τη ρητή δέσμευση ότι ο Δήμος θα προχωρήσει, ταυτόχρονα με την κατασκευή του κτιρίου, σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, που θα εξασφαλίσουν, ότι η ύπαρξη του παιδικού σταθμού, δεν θα «αναστατώσει» την περιοχή, όπως φοβούνται οι περίοικοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, αφενός θα γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να μην «φορτωθεί» η γειτονιά, αφετέρου η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας θα εντατικοποιήσει τις παρεμβάσεις της στην περιοχή για να εξασφαλίσει όρους υγιεινής και καθαριότητας.

Ο διάλογος, βέβαια, δεν θα σταματήσει σε αυτή την πρώτη συνάντηση αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες και, μάλιστα, στην περιοχή του Πάνω Ψαλιδιού.

Για την εκκίνηση του διαλόγου, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε:

«Θέλω να ξέρουν οι Ηρακλειώτες ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν φοβάται, ούτε θα φοβηθεί ποτέ, να αγγίξει και τα πλέον "δύσκολα" θέματα του Δήμου, αυτά τα οποία κάποιοι, αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος, έκρυβαν τόσα χρόνια κάτω από το χαλί.

Επεκτείνοντας το γνωστό πολιτικό ρητό ότι "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", εμείς λέμε ότι στις πολιτισμένες κοινωνίες με διάλογο γεφυρώνονται και οι πιο μεγάλες διάφορες.

Γιατί, είμαστε σίγουροι, ότι και στην προκειμένη περίπτωση, εάν καθίσουμε όλοι με καλή προδιάθεση στο ίδιο τραπέζι, όπως κάναμε σήμερα, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αντιρρήσεις και υπερβούμε εμπόδια. Πως θα μπορέσουμε να πείσουμε με τα επιχειρήματα μας, κυρίως δε να αποδείξουμε στους πολίτες ότι πλέον έχουν μια διοίκηση η οποία, και τους ακούει, αλλά και κρατά το λόγο της.

Άλλωστε, αυτή η τελευταία αρχή είναι και η μεγαλύτερή μας υποχρέωση: να τιμήσουμε, δηλαδή, τους δημότες που μας επέλεξαν για να διαχειριστούμε το Δήμο, τηρώντας στο ακέραιο το προεκλογικό πρόγραμμα για το οποίο δεσμευθήκαμε».
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

20 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΑΜΠΑΛΕ. ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.
  ΙΣΩΣ (ΚΑΙ ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ) ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΣ Ο (μοναδικός ) ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΥΣΕ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπραβο νικο , εβαλες το μαχαιρι στο κόκκαλο. δεν μπορεί οι γονείς να δουλεύουμε και να μην έχουμε τι να κανουμε τα παιδία μας....!θελετε παιδικους σταθμούς πρεπει να βολεψεις όλα τα παιδια του δημου.αλλιως κλειστους ολους.ολοι πληρωνουμε το δημο.καλο κουραγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το σωστό είναι:

  Θέλετε παιδικούς σταθμούς; Πρέπει να φροντίσετε ώστε να πληρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις για το περιβάλλον κι όχι να λέτε ας χτίσουμε και δε μας νοιάζει.

  Και άμα δε σας νοιάζει τότε να σταματήσετε να μπλοκάρετε το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ψαλίδι γιατί ο κόσμος δεν έχει να συντηρεί ΙΧ κι αφού πληρώνει τόσα δημοτικά τέλη δικαιούται και μια συγκοινωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 25 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:34 π.μ. δηλαδή θες να μας πεις ότι αυτός που προεκλογικά έλεγε ότι ο παιδικός σταθμός έπρεπε να γίνει στην Πλαπούτα τώρα το άλλαξε και παίζει σε διπλό ταμπλό και μας δουλεύει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν μπορώ να καταλάβω τι λέτε? το θέμα είναι που θα γίνει ο παίδικος σταθμός? συγνώμη αλλά το θέμα είναι να γίνουν στάθμοι γιατι δεν εχουμε τι να κάνουμε τα παίδια μας. τωρα αν θα γινει στην πλαπούτα η στο ψαλίδι δεν νομίζω ότι παίζει θέμα.οποίος εχει μικρά παίδια και αναγκάζεται με 600 ευρω μισθό να δωσει 300 και 350 σε ιδιωτικο σταθμό νομίζω καταλαβαίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων παιδικών σταθμών σε μια Πόλη 100.000 κατοίκων και την αναγκαιότητα κατασκευής τους,αρκεί να μην γίνονται ......δίπλα στο σπίτι μας.Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια το κληροδότημα Δανιγγέλη είχε παραχωρηθεί στο Δήμο για να γίνει Γηροκομείο.Η απελθούσα Διοίκηση κατάφερε να αλλάξει τη χρήση και να υπογράψει τη σύμβαση για να αρχίσουν οι εργασίες.Η νέα Διοίκηση θα πραγματοποιήσει το έργο και καλά θα κάνει,είτε με διάλογο είτε χωρίς.Ήθελα νάξερα η επιτροπή που διαμαρτύρεται,αν θα έκανε το ίδιο αν ο σταθμός γινόταν στη Καναπίτσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να γίνει σε κάθε γειτονιά κι από ένας παιδικός σταθμός γιατί ο καθένας κάνει παιδιά και μετά σκέφτεται ότι ο μισθός του είναι λίγος. Όταν θα πρέπει να κουβαλάς το παιδί σου στη γούβα της Χρυσανθέμων και της Καρατζιά μέσα στο μποτιλιάρισμα αντί να πηγαίνεις με την άνεσή σου στην Πλαπούτα τότε θα ξυπνήσεις ζωντόβολο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιατί δε το κανε γηροκομείο; Μας δουλεύετε μερικοί; Οι παρατρεχάμενοι να αφήσουν τα παραμύθια και η νέα διοίκηση να βγει να πει καθαρά τη θέση της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 100.000 ΚΆΤΟΙΚΟΙ, ΑΛΛΆ ΠΕΡΊΠΟΥ 34.000 ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.. Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΙΘΜΟ; 100 Η 34;; ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ . ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο 9:21 π.μ. μας λέει ότι πρέπει να πάει το παιδί του τζάμπα επειδή δουλεύει για 600 και την ίδια στιγμή στις 9:30 κάθεται στο πισι και γράφει μπαρούφες, για να δείτε πως σας δουλεύουν κάποιοι πονηροί. Είδαμε και στη Ναρκίσσων που στις 12:00 πάνε και παίρνουν τα παιδιά τους, κι αυτές δουλεύουν εκείνη την ώρα;

  Βλάκα 11:33 π.μ. και τότε θα υπήρχε επιτροπή από την Καναπίτσα αλλά βέβαια σε κάποια μέρη μένουν κάποιοι επιτήδειοι και δε χρειάζεται να δημιουργηθούν επιτροπές για να ματαιωθούν έργα ή να ποτιστεί το πράσινο ή να μπει ειδική σήμανση για τα παιδιά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. κ.26/9-5.23
  Ευχαριστώ πολύ για το χαρακτηρισμό,δείχνει το επίπεδό σας.Δεν θα ανταποδώσω,αλλά μάθετε να διαβάζετε.Αυτό που μου απαντάτε επιβεβαιώνει τα όσα έγραψα.Ο καθένας κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον,έτσι όπως το ορίζει ο ίδιος και για το γενικό δεν ενδιαφέρεται.Τι σε νοιάζει εσένα τι θα τα κάνει τα παιδιά του ο άλλος.Αρκεί να μη γίνει παιδικός σταθμός στη γειτονιά σου.Για πες μας όμως θα σου άρεσε να έμενε όπως ήταν με το ερείπιο;Θα σου άρεσε να γινόταν γηροκομείο,όπως προέβλεπε το κληροδότημα,να τρως τα φαρμακευτικά απόβλητα στη μούρη;Κι αν υποθέσουμε ότι γινόταν χώρος πρασίνου,θα πλήρωνες την υπεραξία του σπιτιού σου ή θάκανες επιτροπή για να μη πληρώσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Εσύ που κάνεις πως ξέρεις να διαβάζεις γιατί δε μας λες τι ακριβώς έλεγε το κληροδότημα; Γιατί δε βγαίνουν όλα τα σχετικά δημόσια να δει ο κόσμος για τι ακριβώς μιλάμε; Γιατί δε λες ότι ο κόσμος που μένει εκεί δεν αντέδρασε γενικά κι αόριστα αλλά για την έλλειψη προβλέψεων γιατί κάποιοι δεν έχουν μάθει να σέβονται και το περιβάλλον γύρω από τα έργα; Γιατί το γηροκομείο για κάποιους σαν εσένα που δε σέβονται τίποτα είναι ταυτόσημο με φαρμακευτικά απόβλητα στη μούρη του άλλου; Γιατί δε λες ότι για το σταθμό του ΗΣΑΠ λίγο πιο πέρα όλοι κάνετε τη μούγκα κι εκεί ξεχνάτε το γενικό συμφέρον; Αυτό το έργο δεν εξυπηρετούσε χιλιάδες κόσμου; Εκεί τι συμφέροντα υπάρχουν και το θέμα δεν προχωράει τόσα χρόνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εκτός από χώρο πρασίνου θέλεις και σταθμό δίπλα στο σπίτι σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τι λες ρε παιδί μου; Αυτοί οι παλιοκάτοικοι να θέλουν χώρο πρασίνου και συγκοινωνία; Στο τέλος θα ζητάνε και καθαριότητα. Δε το ξέρουν ότι μόνο οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έχουν δικαιώματα; Και μόνο ο καφενές του καλού παιδιού θα έχει πράσινο. Οι υπόλοιποι θα είναι πολίτες β κατηγορίες και δε θα ζητάνε τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αυτός που γράφει εναντίον των κατοίκων που ζητούν τα αυτονόητα είναι γνωστός βλακέπας και τα όσα γράφει είναι τυπικά του πως βλέπουν τους πολίτες κάτι καλόπαιδα. Να τα βλέπουν αυτά οι κάτοικοι της περιοχής :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τώρα ο Μπάμπαλος θα ακούσει τους κατοίκους και θα τους κάνει την χάρη
  μένω ήσυχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ο Βλασσόπουλος δημιούργησε το πρόβλημα και μάλιστα σε τέτοια χρονική στιγμή ώστε να πέσει πάνω στον Μπάμπαλο και τώρα κάποιοι βλακέπες κάνουν τους έξυπνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.( λες και το Ηρακλειο εχει τα χιλιαδες τα παιδια) ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ
  ΤΩΡΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. «θα πλήρωνες την υπεραξία του σπιτιού σου ή θάκανες επιτροπή για να μη πληρώσεις;»

  Πήγαινε ρώτα τους περίοικους αυτό σημαίνει δημοκρατία! Και μετά θες κι επίπεδο φασιστόμουτρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή