ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ

Η υπόθεση της ανέγερσης του παιδικού σταθμού στο Άνω Ψαλίδι, και συγκεκριμένα επί των οδών Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς (το περίφημο κληροδότημα Δανιγγέλη), είναι ένα από τα πρώτα θέματα που ανοίγει η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, αποδεικνύοντας ότι δεν θα φοβηθεί να αγγίξει και τα πλέον «καυτά» ζητήματα της πόλης. Εκείνα, που τα τελευταία χρόνια έμεναν μετέωρα και «κάτω από το χαλί», επειδή οι προηγούμενοι διοικούντες το Δήμο έτρεμαν το πολιτικό κόστος.

Έτσι λοιπόν, στις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας διοίκησης, ο κ. Μπάμπαλος συνάντησε στο γραφείο του την επιτροπή των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου με διάλογο και αμοιβαίες εξηγήσεις να βρεθεί η χρυσή τομή, που θα συμβιβάσει και τη λειτουργία του παιδικού σταθμού αλλά και την εύρυθμη συνέχιση της ζωής στην εν λόγω γειτονιά.

Στις ανησυχίες, που οι κάτοικοι πάγια εκφράζουν για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού, ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής απάντησε με τη ρητή δέσμευση ότι ο Δήμος θα προχωρήσει, ταυτόχρονα με την κατασκευή του κτιρίου, σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, που θα εξασφαλίσουν, ότι η ύπαρξη του παιδικού σταθμού, δεν θα «αναστατώσει» την περιοχή, όπως φοβούνται οι περίοικοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, αφενός θα γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να μην «φορτωθεί» η γειτονιά, αφετέρου η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας θα εντατικοποιήσει τις παρεμβάσεις της στην περιοχή για να εξασφαλίσει όρους υγιεινής και καθαριότητας.

Ο διάλογος, βέβαια, δεν θα σταματήσει σε αυτή την πρώτη συνάντηση αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες και, μάλιστα, στην περιοχή του Πάνω Ψαλιδιού.

Για την εκκίνηση του διαλόγου, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε:

«Θέλω να ξέρουν οι Ηρακλειώτες ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν φοβάται, ούτε θα φοβηθεί ποτέ, να αγγίξει και τα πλέον "δύσκολα" θέματα του Δήμου, αυτά τα οποία κάποιοι, αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος, έκρυβαν τόσα χρόνια κάτω από το χαλί.

Επεκτείνοντας το γνωστό πολιτικό ρητό ότι "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", εμείς λέμε ότι στις πολιτισμένες κοινωνίες με διάλογο γεφυρώνονται και οι πιο μεγάλες διάφορες.

Γιατί, είμαστε σίγουροι, ότι και στην προκειμένη περίπτωση, εάν καθίσουμε όλοι με καλή προδιάθεση στο ίδιο τραπέζι, όπως κάναμε σήμερα, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αντιρρήσεις και υπερβούμε εμπόδια. Πως θα μπορέσουμε να πείσουμε με τα επιχειρήματα μας, κυρίως δε να αποδείξουμε στους πολίτες ότι πλέον έχουν μια διοίκηση η οποία, και τους ακούει, αλλά και κρατά το λόγο της.

Άλλωστε, αυτή η τελευταία αρχή είναι και η μεγαλύτερή μας υποχρέωση: να τιμήσουμε, δηλαδή, τους δημότες που μας επέλεξαν για να διαχειριστούμε το Δήμο, τηρώντας στο ακέραιο το προεκλογικό πρόγραμμα για το οποίο δεσμευθήκαμε».