ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ

Την έναρξη μιας νέας εποχής για το Δήμο Ηρακλείου Αττικής σηματοδότησε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του κ. Νίκου Μπάμπαλου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου της πόλης. Εκεί ορκίστηκαν ο κ. Μπάμπαλος και το 33μελες Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2014-2019.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, κ. Γιώργος Καραμέρος, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Μεταμόρφωσης, κ. Φώτη Παπαδόπουλο, και ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος.




Τελετή
Ο τρίτος όροφος του δημαρχείου, όπου έγινε η τελετή, ήταν γεμάτος κόσμο που θέλησαν να δούνε την επίσημη πρώτη της νέας διοίκησης, κάτι που δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας μέσα στον χώρο σε συνδυασμό με τη μη λειτουργία (και πάλι!) του συστήματος κλιματισμού του κτιρίου.
Η τελετή ξεκίνησε με τη δοξολογία από τους παριστάμενους ιερείς με προεξάρχοντα τον πατέρα Τιμόθεο και ακολούθησε η ορκωμοσία από τον νέο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο. Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ευχήθηκαν «καλή θητεία» στο νέο δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους προτρέποντάς τους να δουλέψουν «εν αγαστή σύμπνοια» και να αποδώσουν έργο ευλογημένο, για ένα λαό που περνάει δύσκολους καιρούς
Ξεχωριστή δήλωση έκανε ο επικεφαλής της νέας παράταξης “Ρήξη και Ανατροπή” κ. Δημήτρης Ταβουλάρης ο οποίος δέχτηκε επικρίσεις και γιουχαΐσματα από κάποια μάλλον... ανυπόμονα μέλη του ακροατηρίου αναγκάζοντας τον κ. Μπάμπαλο να κάνει παρέμβαση για να γίνει ησυχία.









Συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων
Ο νέος Δήμαρχος στην ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών: “Οι πολίτες μας εξέλεξαν για νέα διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου για να υπηρετούμε την πόλη, το Δήμο και κυρίως του ίδιους τους πολίτες. “Είμαστε υποχρεωμένοι από τη θέση που μας εξέλεξε ο ηρακλειώτικος λαός να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να παλέψουμε για την επίλυση των προβλημάτων ενώνοντας τις δυνάμεις μας. Τα προβλήματα είναι πολλά, οι λύσεις είναι δύσκολες γιατί πραγματικά περνάμε δύσκολες ώρες”.

O κ. Μπάμπαλος σημείωσε το πρωτοφανές γεγονός να υπάρχουν πλέον οκτώ αυτοδιοικητικές παρατάξεις στα έδρανα του Σώματος. «Θα συνεργαστούμε για να πετύχουμε τις βέλτιστες λύσεις και να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών. Για να έχουμε ένα Ηράκλειο καθαρό, φωτισμένο και πράσινο», υποσχέθηκε ο δήμαρχος. Προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή, όπως υπογράμμισε, η δημιουργία ενός δικτύου προστασίας για τον αδύναμο πολίτη: «ο Δήμος πρέπει να αποτελέσει το απάγγειο για τον φτωχό, τον άνεργο, τον άνθρωπο που έχει πραγματικά ανάγκη». Σχετικά με το μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσει, ο δήμαρχος τόνισε: «Θα αγωνιστούμε για να κατοχυρώσουμε μια διάφανη και αποτελεσματική διαχείριση τόσο στα οικονομικά, όσο και στα προβλήματα της διοίκησης. Αυτό όμως που θα καθορίσει την πολιτική μας θα είναι το ήθος, η εντιμότητα, η καθαρότητα του λόγου και, εν τέλει, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας στη σχέση Δήμου και δημοτών». Τέλος, ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους του Ηρακλειώτες – και εκε ίνους που τίμησαν με την ψήφο του την παράταξή του, αλλά και αυτούς που δεν τον ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές – τους συνεργάτες του, παλαιούς και νέους, καθώς και την οικογένειά του.
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Μπάμπαλος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια των πολιτών και “πνίγηκαν” στις αγκαλιές συγγενών και φίλων.




Χαιρετισμός Βλασσόπουλου
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος που συνεχάρη και έδωσε τις ευχές του στη νέα διοίκηση. “είμαστε εδώ να συμβάλλουμε και εμείς για ό,τι είναι καλύτερο για την πόλη μας. Θα είμαστε παρόντες, όχι για την αντιπολίτευση, αλλά με εποικοδομητική κριτική και με προτάσεις. Για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο που μεγαλώσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε” δήλωσε ο κ. Βλασσόπουλος που υπογράμμισε ότι η απερχόμενη διοίκηση παραδίδει έναν καλύτερο δήμο από αυτόν που παρέλαβε.

Από www.xtypos.gr