Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝΤην απόφαση να μην καταβάλλεται μισθός στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έπειτα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του κ. Νίκου Μπάμπαλου. Το κόψιμο των σχετικών αμοιβών ήταν άλλωστε μια εξαγγελία της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” από την προηγούμενη δημοτική περίοδο όπως θύμισε ο κ. Μπάμπαλος στην τοποθέτησή του. Όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης, την περσινή χρονιά δόθηκε συνολικά ως έξοδα παράστασης στους διοικούντες των σχολικών επιτροπών το ποσό των 50.000 ευρώ. Αυτό το ποσό, όπως δεσμεύτηκαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, θα διατεθεί για τις ανάγκες των σχολείων της πόλης. “Τα λειτουργικά έσοδα των σχολείων έχουν μειωθεί πάρα πολύ και προσπαθούμε όσο μπορούμε να τα ενισχύσουμε για αυτό και καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση” τόνισε η κα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

Η στάση της αντιπολίτευσης

Την απόφαση για την καταβολή των αμοιβών στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών την προηγούμενη δημοτική περίοδο υπερασπίστηκε ο τέως Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι Πρόεδροι είναι στο πόδι επί 24ωρου βάσης για τις ανάγκες των σχολείων και συμπληρώνοντας πως τα χρήματα που δίνονται καλύπτουν ουσιαστικά προσωπικά έξοδα όπως για τις μετακινήσεις τους.

Η πρόταση της διοίκησης αντιμετωπίστηκε σε γενικές γραμμές με δυσπιστία από την πλευρά των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. “Γιατί μόνοι οι Σχολικές Επιτροπές και όχι όλα τα Νομικά Πρόσωπα;” αναρωτήθηκε ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης που διευκρίνισε πάντως πως και ο ίδιος είναι υπέρ της κατάργησης των αμοιβών. Για λαϊκισμό έκανε λόγο η κα Ειρήνη Κατσινοπούλου που υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι οι αμοιβές των αιρετών αλλά το κόψιμο των κρατικών επιχορηγήσεων. Στη μείωση κατά 60% της κρατικής χρηματοδότησης προς τα σχολεία στάθηκε και ο κ. Βασίλης Λυκούρας.

Τι απάντησε ο Δήμαρχος

“Εμείς είχαμε πει πως θα καταργούσαμε κάθε έμμισθη θέση που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δημοτική περίοδο” απάντησε ο Δήμαρχος που πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατό να καταργηθούν όλες οι αμοιβές των αιρετών, καθώς θα τεθεί θέμα επιβίωσης για κάποιους. “Καλή διαχείριση δεν έχει σχέση με αμειβόμενη θέση. Διεκδικούμε περισσότερα κονδύλια για τα σχολεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση” συμπλήρωσε. Στην ψηφοφορία επί του θέματος την εισήγηση ψήφισε η πλειοψηφία του Σώματος.

Από www.xtypos.gr

Να θυμίσουμε ότι η δέσμευση του συνδυασμού Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη αναφερόταν στους προέδρους όλων των νομικών προσώπων και όχι μόνο των σχολικών επιτροπών τον Οκτώβριο του 2010. Δείτε το σχετικό link
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

11 σχόλια:

 1. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ:
  1. ΓΙΑΤΙ ΞΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ (ΙΣΩΣ) ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ.
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΟΡΟΪΔΙΣΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 50.000 ΛΙΑΡΑ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΠΔΔ.
  ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ.

  3. ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ
  Α) ΤΟ site http://www.e-irakleio.gr/ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ; ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ; ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΟΤΕ;
  Β) ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ site :
  «Με όραμα και φιλοδοξία την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στην αιχμή των εξελίξεων των νέων τεχνολογιών, το “Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης & Τεχνολογίας Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα εκπαίδευσης στη χρήση Η/Υ, απόλυτα προσαρμοσμένα στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.»
  ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΦΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΣ
  ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ POLICE ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΑΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!!!!!!!

  Υγ α) blogger προσπαθείς να ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ προφανώς για ευνόητους λόγους. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑΡΑΜΑ.

  Β) αν κοπεί όλο το παραπάνω οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ blog ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ και Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ (με τη σειρά που τους γράφω)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΚΩΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΔ αναρωτιέμαι αν θα σου απαντήσει στο 3.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γ&Δ ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βασικά το καλό παιδί κατάφερε και την έφερε σε όλους, άμα ήθελε γιατί δε ξεκινούσε 2 χρόνια πιο πριν; Αλλά πέταξε την καυτή πατάτα στον καινούριο που και να ήθελε δε μπορεί να κάνει πολλά πλέον ώστε ο κόσμος να τα βάλει μαζί του όταν ξεκινήσει το 'πρότυπο' έργο. Θέλαν και πρότυπα έργα τρομάρα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το ποσό, όπως δεσμεύτηκαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, θα διατεθεί για τις ανάγκες των σχολείων της πόλης. “Τα λειτουργικά έσοδα των σχολείων έχουν μειωθεί πάρα πολύ...Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ......ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 350 ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ.....ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ....ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ .....ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τα λειτουργικά των σχολείων τα μείωσε ο χατζή μητσιος όχι οι αμοιβές των προέδρων......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 'την περσινή χρονιά δόθηκε συνολικά ως έξοδα παράστασης στους διοικούντες των σχολικών επιτροπών το ποσό των 50.000 ευρώ'

  δεν ακούγεται ότι είναι μόνο για 350 όπως λέει ο 11:27 μ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μας περνατε για μαλάκες οργια μπαμπαλικοί;;;;
  1ον : αποζημίωση τον μήνα * 12 μηνες = 4.200
  επι δύο προεδρους σχολικων επιτροπων = 8.400.
  Τοσα "εξοικονόμησαν" και όχι 50.000. Εκτός κι αν ξερετε να μας πειτε από που ταχα μου εξοικονόμησε τα υπόλοιπα 41.600 ευρω.

  2ον : "δεσμεύτηκαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, θα διατεθεί για τις ανάγκες των σχολείων της πόλης."
  Τι δεσμμεύτηκαν ρε ορνια, δε μπορουν να τα δωσουν αλλού, μονο στα σχολκεία αφου για αυτο δινονται από το κρατος


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΕΠ,ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΑΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ "ΑΝ(ΕΝ)ΕΡΓΟ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επόμενο είναι πιστεύει κανείς ότι ο βλα έχει πιθανότητες να βγει έστω δεύτερος την άλλη φορά; Καλύτερα να κλείσουν και τελείως την παράταξη γιατί με ίδιο όνομα και πρόσωπα αποκλείεται να την ξαναπατήσει ο κόσμος. Και καλύτερα να ξεκινήσουν από τώρα δημότες πραγματικά ανεξάρτητοι να κάνουν κινήσεις για τις επόμενες εκλογές ώστε κάτι τέτοιοι να μην έχουν ούτε στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή