ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕΠ: ‘’NEA ΗΘΗ’’ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δε συμπληρώθηκαν καλά-καλά 20 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης του Δήμου και γίναμε μάρτυρες διαδικασιών και μεθοδεύσεων πρωτόγνωρων για τα δεδομένα της Πόλης μας. Αναφέρουμε δύο περιστατικά ενδεικτικά της ‘’νέας’’ λειτουργίας:

Στο χώρο απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πρασίνου Λόφου έχει παραχωρηθεί από το Δήμο χώρος για να στεγαστεί ο ‘’Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ηρακλείου Αττικής’’. Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης ζητήθηκε από τους παλαίμαχους να εγκαταλείψουν το χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο (δεύτερο ενδεχομένως και τρίτο) του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος. Οι παλαίμαχοι δείχνοντας κατανόηση δέχθηκαν τη μετακίνησή τους σε κάποιο νέο χώρο, τον οποίο περίμεναν να τους υποδειχθεί από το Δήμο. Όμως αντί για κάποια αντιπρόταση έλαβαν στις 16/9/2014 εξώδικη πρόσκληση υπογεγραμμένη από το Δήμαρχο να παραδώσουν το χώρο εντός 5 ημερών και ότι ‘’η παραμικρή καθυστέρηση παράδοσης του χώρου συνεπάγεται ποινικές και αστικές ευθύνες για τους εκπροσώπους του Σωματείου’’.

Πέρα από τη θυμηδία που προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Μπάμπαλου ότι ‘’πρόσφατα πληροφορήθηκε πως το Σωματείο χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χώρο’’, ενώ είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια (όπου είχε υποσχεθεί ότι οι παλαίμαχοι θα παραμείνουν στα γραφεία τους) αλλά και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον ίδιο χώρο, έχει ενδιαφέρον η διάθεσή του να στείλει φυλακή εκπροσώπους κάποιου σωματείου, το οποίο μάλιστα στοχεύει στη διάδοση του αθλητισμού.
Αποφασίστηκε από το Δήμαρχο να αλλάξουν οι κλειδαριές κάποιων γραφείων στον 94,0 ‘’Επικοινωνία’’, προκειμένου να διενεργηθεί απογραφή του υλικού. Απολύτως θεμιτή και σωστή η διαδικασία απογραφής για μια Διοίκηση που αναλαμβάνει, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η αλλαγή κλειδαριών καλό είναι να γνωστοποιείται στους χρήστες των γραφείων, μήπως εκεί υπάρχουν κάποια πράγματα αξίας, τα οποία αν χαθούν θα δημιουργηθούν προφανή ζητήματα. Το θέμα όμως πήρε σοβαρότερες διαστάσεις επειδή σε έναν από τους χώρους που κλειδώθηκαν υπήρχε πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή που ανήκει σε εργαζόμενο του σταθμού, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε και για τις ανάγκες του ραδιοφώνου. 

Ο εργαζόμενος πήγε στην Πρόεδρο του Ρ/Σ της εξήγησε ότι ο υπολογιστής είναι δικός του και μάλιστα της επέδειξε τα τιμολόγια αγοράς στα οποία αναγράφονταν και ο σειριακός αριθμός. Μετά από αυτό θεώρησε ότι μπορεί να παραλάβει τον υπολογιστή του, αφού είχε αποδείξει ότι ήταν δικός του. Τότε κατέβηκε ο κ. Μπάμπαλος στο υπόγειο του Δημαρχείου και όχι μόνο απαγόρευσε στον εργαζόμενο να πάρει τον υπολογιστή του αλλά κάλεσε και την αστυνομία. Τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία προσέφυγε ο υπάλληλος, για να λάβει την υπόσχεση του Δημάρχου ότι θα του παραδώσουν τον υπολογιστή του, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τη σύνταξη του παρόντος.

Όσα εξιστορούμε παραπάνω είναι πράγματι καινοφανή για το Δήμο μας. Σε 20 μέρες ο κ. Μπάμπαλος έστειλε απειλητικό εξώδικο σε τοπικό σύλλογο και κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει εργαζόμενο. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ούτε στα 8 χρόνια δημαρχίας του Γρηγοριάδη, τα 8 του Ηλιακόπουλου, τα 16 του Μαστοράκου, τα 4 του Γεωργόπουλου και τα 4 του Βλασσόπουλου. Από όσο γνωρίζουμε δεν είχαν συμβεί καν επί δικτατορίας.

Υπάρχει όμως στις περιπτώσεις αυτές ένας κοινός παρονομαστής που αφορά άμεσα την παράταξή μας και μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε ότι πρόκειται για δίωξη στελεχών της Α.Κ.Ε.Π. αφού 3 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου παλαιμάχων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος, ήταν υποψήφιοι με το Δημοτικό Συνδυασμό μας (οι υπόλοιποι ήταν υποψήφιοι με άλλες παρατάξεις εκτός αυτής του κ. Μπάμπαλου).

Αλλά και ο εργαζόμενος στο Ρ/Σ, του οποίου κρατούν τον υπολογιστή, είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Α.Κ.Ε.Π. και αδελφός υποψηφίου.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας υπενθυμίσουμε ότι κατά τη θητεία μας στο Δήμο δεν καταδιώξαμε κανένα υπάλληλο σε όποια παράταξη και αν ανήκε και όσοι συναλλάσσονταν με το Δημαρχείο γνωρίζουν ότι υπάλληλοι – στελέχη άλλων παρατάξεων διατηρήθηκαν ή τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις.

Αυτό δεν οφείλονταν σε αδυναμία αλλά στη δυναμική και δημοκρατική άποψη να μη διώκονται οι ιδέες. Επίσης δεν οφείλεται σε αδυναμία η ήπια κριτική που ασκούμε μέχρι στιγμής στη νέα Δημοτική Αρχή, γιατί θεωρούμε αυτονόητο να επιδείξουμε κατανόηση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η στάση μας αυτή όμως απέχει πολύ από το να ανεχθούμε τη δυσμενή μεταχείριση στελεχών της παράταξής μας, για λόγους που δεν αφορούν τη λειτουργία τους ή την εργασία τους αλλά μόνο και μόνο επειδή ανήκουν ή στήριξαν την Α.Κ.Ε.Π.. Στους παραπάνω αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σύλλογο ή εργαζόμενο αλλά και συμπολίτη μας βρεθεί αντιμέτωπος με αντίστοιχη αυθαιρεσία η παράταξή μας θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο και θα τους συνδράμει ακόμα και νομικά σε περίπτωση που θίγονται υλικά ή πνευματικά τους δικαιώματα. Και αυτή η δέσμευσή μας αφορά όλους ανεξάρτητα αν ανήκουν στην παράταξή μας ή όχι.

Για μας η Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου είναι στάση ζωής και αποτελεί υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε την αυθαιρεσία.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π.