ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ Η ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΟΥ...

 “Φαίνεται ότι η άμεση παραγωγή έργου από τη νέα Δημοτική αρχή, αλλά και η υλοποίηση της δέσμευσης της ότι θα επικοινωνεί σταθερά με τους κατοίκους της πόλης μας, κάποιους έχει ενοχλήσει.”

Το κείμενο είναι μέρος της ανακοίνωσης – απάντησης της δημοτικής αρχής για την «απομάκρυνση» κλαδιών, που είχε σαν συνέπεια την κοπή, τελικά, ολόκληρου δέντρου.
Μάλιστα η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, γεγονός που την χρήζει παράνομη και καταχρηστική.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι πιθανόν η νέα διοίκηση του δήμου θεωρεί παραγωγικό να κόψει ή να εξαφανίσει ένα δέντρο. Δε έφτασε ότι στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου, προφανώς εσκεμμένα, παρουσίαζε την κοπή του δέντρου ως «απομάκρυνση κλαδιών», έρχεται με 2ο δελτίο τύπου να μιλήσει για άμεση παραγωγή έργου!!!! και επικοινωνία με τους κατοίκους της πόλης…

Με πιο τρόπο ακριβώς γίνεται η επικοινωνία με τους δημότες, με τα παραπλανητικά δελτία τύπου που έχουν σαν μοναδικό σκοπό να «αναδείξουν» το έργο της διοίκησης (κοπή δέντρου) και την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα δημότη, ο οποίος ζήτησε να κοπεί το δέντρο γιατί μπορεί να τον ενοχλούσε στην μετακόμιση, και η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα, αγνοώντας τις διαδικασίες, οι οποίες είναι, αυτοψία γεωπόνου, απόφαση επιτροπής ποιότητας ζωής, απόφαση δημοτικού συμβουλίου. 


Αν έχουμε να εισπράξουμε κάτι από τα παραπάνω, είναι ότι η νέα διοίκηση του δήμου, είναι διατεθειμένη να αγνοεί όποιες νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να κάνει μικροπολιτικά ρουσφέτια, πρακτική που φέρνει στο μυαλό εποχές περασμένες, πολιτικά σάπιες, που τελικά δεν έχουν κανένα όφελος για την κοινωνία του Ηρακλείου.