ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν επακόλουθα και προβλήματα που τυχόν να προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού, για την οποία έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο εκ του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προειδοποιητικό δελτίο, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση τις επόμενες ώρες έως και το Σάββατο 25/10/2014 στην Αττική με βροχές και ισχυρές καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 Μποφόρ).

Με βάση τα παραπάνω, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο, κάθε αίτημα για βοήθεια.

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι πολίτες

Για να εκμηδενιστούν οι συνθήκες που θα ευνοήσουν την ύπαρξη προβλημάτων προτείνονται τα παρακάτω μέτρα προστασίας προς τους πολίτες:

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να αποφεύγουν το παρκάρισμα πάνω σε φρεάτια συλλογής των ομβρίων υδάτων.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

- Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.civilprotection.gr.

Τέλος, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 15277 - 210 2849411

Από: www.zonews.gr