ΑΚΕΠ: ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΑ (ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;)

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο Ηράκλειο μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης, με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων του Δήμου Ηρακλείου. Αρχικά η ΑΚΕΠ με επικεφαλής τον Παντελή Βλασσόπουλο, επανέρχεται στο θέμα του κλαδέματος ή κοπής δέντρων και σημειώνει τα παρακάτω:

ΑΚΕΠ: Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια (μαζί τους και η αλήθεια;)

Στο τελευταίο δελτίο τύπου είχαμε δεσμευτεί ότι θα επανέλθουμε με στοιχεία για την κοπή δένδρων, η οποία μάλιστα βαπτίζεται ‘’απομάκρυνση κλαδιών’’ (μαζί με τους κορμούς όμως). Ιδού λοιπόν (σ.σ. η φωτογραφία υπάρχει στην κατηγορία «φωτορεπορτάζ»



Όπως είναι φυσικό η Α.Κ.Ε.Π. έθεσε το θέμα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθώντας να διερευνήσουμε τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε η κοπή αυτού του δέντρου το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Λαύρας και Ευτυχίας. O κ. Μπάμπαλος δήλωσε ότι δε γνώριζε την ολοσχερή κοπή του δένδρου (εσφαλμένη ενημέρωση άραγε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που απεικονίζεται σε όλες τις φωτογραφίες?) και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζουμε ότι το παρόν δελτίο τύπου θα του είναι χρήσιμο.

Είναι τόσα τα δένδρα που χάνονται λόγω ηλικίας ή εξ αιτίας της αποδυνάμωσης των ριζών τους είτε ακόμα από διάφορα έργα που εκτελούνται κατά καιρούς στα πεζοδρόμια (Ο.Τ.Ε., Ε.Υ.Δ.Α.Π. κλπ), που δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια αλλά ούτε και το δικαίωμα να κόβουμε και κάποια χωρίς λόγο.

Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μπορεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις επικινδυνότητας των δένδρων, να προβεί στην κοπή τους χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Αν μελετήσουμε όμως τις φωτογραφίες θα δούμε ότι αν, λέμε αν, υπάρχει κάποιο δένδρο που πιθανόν να δημιουργήσει κίνδυνο είναι το πεύκο πίσω που έχει γείρει και όχι αυτό που τελικά κόπηκε.





Αντίστοιχη περίπτωση έχουμε και στην είσοδο των γραφείων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπου επίσης κόπηκε δένδρο χωρίς να συντρέχει κανείς λόγος.

Περιμένουμε από το Δήμαρχο να απαντήσει, στους πολίτες όχι σε μας:

- τι και ποιούς εξυπηρέτησε η κοπή δένδρου στη συμβολή των οδών Αγίας Λαύρας και Ευτυχίας? (υπενθυμίζουμε ότι εκεί στεγάζονταν, επί σειρά ετών, τα γραφεία της παράταξης του κ. Μπάμπαλου).

- τι και ποιούς εξυπηρέτησε η κοπή του δένδρου στην είσοδο των γραφείων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος?

Παρατίθεται ανάρτηση στο site του Δήμου Ηρακλείου – iraklio.gr:

“25/9/2014 - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΕΣΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην απομάκρυνση πεσμένων κλαδιών από την διασταύρωση των οδών Ευτυχίας και Αγίας Λαύρας προχώρησαν τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η ανταπόκριση της Υπηρεσίας ήταν άμεση στο κάλεσμα των περίοικων και, με συντονισμένες ενέργειες, καθάρισαν τον χώρο προκειμένου να δοθεί ταχέως ξανά στην κυκλοφορία. Ο Δήμος ζητά πάντα την συνδρομή των πολιτών στο εντοπισμό τέτοιων περιστατικών, οι κάτοικοι δε πρέπει να γνωρίζουν ότι, πλέον, η δράση είναι άμεση”.

Προς τι η παραπληροφόρηση των πολιτών, μέσω του τύπου, για δήθεν ‘’απομάκρυνση κλαδιών’’. Και επειδή η Α.Κ.Ε.Π. δεν πρόκειται να αναλωθεί σε ύβρεις και ψευδοχαρακτηρισμούς αλλά μόνο σε τεκμηριωμένες κρίσεις επί πραγματικών γεγονότων σας παραθέτουμε τα σχετικά δημοσιεύματα.

Παρατίθεται ανάρτηση τοπικής εφημερίδας:

«Απομάκρυνση πεσμένων κλαδιών - Στην απομάκρυνση πεσμένων κλαδιών από την διασταύρωση των οδών Ευτυχίας και Αγίας Λαύρας προχώρησαν τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η ανταπόκριση της Υπηρεσίας ήταν άμεση στο κάλεσμα των περίοικων και, με συντονισμένες ενέργειες, καθάρισαν τον χώρο προκειμένου να δοθεί ταχέως ξανά στην κυκλοφορία.

Όπως σημειώνεται από το δήμο Ηρακλείου Αττικής “ο δήμος ζητά πάντα την συνδρομή των πολιτών στο εντοπισμό τέτοιων περιστατικών, οι κάτοικοι δε πρέπει να γνωρίζουν ότι, πλέον, η δράση είναι άμεση».

Η διατύπωση πάντως ότι “ο δήμος ζητά πάντα την συνδρομή των πολιτών στο εντοπισμό τέτοιων περιστατικών, οι κάτοικοι δε πρέπει να γνωρίζουν ότι, πλέον, η δράση είναι άμεση.”, ακούγεται ως απειλή και για άλλα δένδρα.

Γραφείο Τύπου ΑΚΕΠ.