ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕΠ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ. ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ»

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την συζήτηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, πληροφορηθήκαμε, διαστόματος συνεργατών του κ. Μπάμπαλου, ότι τελικά η μεταλλοβιομηχανία ‘’SPIDER A.E.’’ προμηθεύτρια εταιρεία κάδων απορριμμάτων δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα με αποτέλεσμα, για το 2014, να μην είναι σε θέση να προμηθεύσει κανένα Δήμο από αυτούς που είχε προκριθεί στους σχετικούς διαγωνισμούς (μεταξύ αυτών και ο Δήμος μας).

Η τοποθέτηση αυτή μας γύρισε στον περασμένο Αύγουστο, τότε που η παράταξη του κ. Μπάμπαλου, μέσω δελτίου τύπου, κατηγόρησε τον Π. Βλασσόπουλο και τους συνεργάτες του ότι, κατά την περίοδο διοίκησης τους και στο πλαίσιο προμήθειας κάδων για την πόλη μας, εξόφλησαν την προμηθεύτρια εταιρεία χωρίς να έχει ολοκληρώσει την παράδοση των κάδων.

Παρότι τα στοιχεία που δόθηκαν από τις υπηρεσίες σε συνδυασμό με την συμμετοχή του στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν αρκετά για να του λυθεί κάθε απορία εκείνος επέλεξε για ακόμη μια φορά την ανεύθυνη λύση της δημιουργίας εντυπώσεων με την έκδοση του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου.

Γνώριζε λοιπόν ο κ. Μπάμπαλος ότι:

- η παράδοση των κάδων από την εταιρεία είχε καθυστερήσει μετά από αίτημα που κατέθεσε η ίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο για παράταση, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί το αίτημα της με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για μια εταιρεία Ελληνική, την μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, η οποία απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια της και ότι ζητούσε από τον Δήμο μας και όχι μόνο (το ίδιο αίτημα είχε σταλεί σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια και είχε γίνει αποδεκτό) την ευκαιρία να ορθοποδήσει και να μην προστεθεί και αυτή στη λίστα των εργοστασίων που έβαλαν λουκέτο την περίοδο του μνημονίου.

- η πληρωμή των τιμολογίων, παρότι δεν είχε παραληφθεί το σύνολο των κάδων, έγινε γιατί τα τιμολόγια αυτά εντάχθηκαν σε πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος μας κατόρθωσε, από τους πρώτους στη Χώρα, να ενταχθεί μετά από συντονισμένες ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έχει εξοφλήσει ο Δήμος όλες τις οφειλές προς τρίτους, κάποιες από τις οποίες είχε δημιουργήσει ο κ. Μπάμπαλος κατά τη θητεία του ως Αντιδήμαρχος.

Οι κάδοι τελικά παρελήφθησαν στο σύνολό τους

Και ενώ όλα αυτά είχαν εξήγηση ο κ. Μπάμπαλος για μια ακόμη φορά επέλεξε τον δρόμο της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού αφού εκτός των άλλων μας κατηγόρησε ότι η αγωνία που επιδείξαμε στο να μην αφήσουμε χρέη στο Δήμο προς προμηθευτές δεν ήταν ανάλογη σε αυτή που δείχναμε για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ραδιοφωνίας, λες και υπήρχε κάποιο ανάλογο πρόγραμμα και δεν το αξιοποιήσαμε.

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης ήταν πραγματικά και ουδεμία "σκιά" υπήρξε στις διαδικασίες με την προμηθεύτρια εταιρεία κάτι το οποίο γνώριζε το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός μάλλον από τον κ. Μπάμπαλο που μας συνηθίζει δυστυχώς σε μια δικιά του αλήθεια. Και επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, αυτό που υπάρχει σήμερα είναι ότι χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος αποκτήθηκαν οι κάδοι οι οποίοι, από ότι είδαμε στα μέσα, αξιοποιήθηκαν άμεσα από στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Εμείς τονίζουμε ξανά ότι καμία ανοχή δεν θα δείξουμε σε οποιασδήποτε μορφή λασπολογίας ή σκιών θα προσπαθήσει να ρίξει στη διαχείρισή μας και συστήνουμε στο Δήμαρχο να συγκεντρωθεί στον ρόλο του. Είναι υποχρέωσή του να ερευνήσει τα πάντα ενδελεχώς και είμαστε πρόθυμοι να του παράσχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση, ακόμα και βοήθεια.

Και αφού ολοκληρώσει τους ελέγχους του ας ενημερώσει τότε τους πολίτες για τα πιθανά ευρήματά του. Όταν τα δελτία τύπου προηγούνται των ελέγχων γίνεται μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων.

Ίσως η παραπληροφόρηση, ο λαϊκισμός, και οι ανεύθυνες προτάσεις ήταν ικανές να τον κάνουν Δήμαρχο δεν αρκούν όμως για να λύσει τα προβλήματα του Δήμου μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π.