10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΖΙΒΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Αττικής. Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Τσουκαλά και έχουν 3 παιδιά, τον Βασίλη, τον Άγγελο & τον Αλέξανδρο.

Από 19 ετών εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και σήμερα είναι εργαζόμενη στην Alpha Bank. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το μαθητικό κίνημα και τον αθλητισμό ως αθλήτρια του Πανελληνίου Γ.Σ. και αργότερα της ΑΕΚ στο στίβο.

Το 2010 υπήρξε Ιδρυτικό μέλος του «Ενωτικού Μετώπου», του πολιτικού ρεύματος που συνέβαλε στη συμμαχία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του Σοσιαλιστικού, καθώς και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα με τη «Δύναμη Ζωής» και τη Ρένα Δούρου.

10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡ.: Εκατό πρώτες μέρες για νέα Περιφερειακή αρχή. Η μεγαλύτερη δυσκολία;

ΑΠ.: Να σε μπλοκάρει συνέχεια το Υπ. Εσωτερικών ακόμη και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Να σου «σκάνε στα χέρια» οι διαγωνισμοί που η προηγούμενη διοίκηση έκανε ακόμα και λίγες μέρες πριν αναλάβουμε και να μην μπορείς να στελεχωθείς με τον τρόπο που θες γιατί δε στο επιτρέπει ο Καλλικράτης. Αυτές είναι οι συνθήκες όμως, με αυτές θα παλέψουμε. Αρκεί να αποκτήσουμε και εμείς μεγαλύτερη συνοχή για να δέσουμε ως ομάδα.

ΕΡ.: Γραμματέας της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο μέχρι πρόσφατα. Γιατί να συμμετέχει κάποιος σε κομματική οργάνωση το 2014;

ΑΠ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που προσπαθεί να ξεπεράσει λογικές σκληρού παλαιοκομματισμού, και να ανοίξει τις οργανώσεις του στην κοινωνία για τη δημιουργία μιας «δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας» με στόχο την ανατροπή της κοινωνικής καταστροφής που συντελείται στην πατρίδα μας.

ΕΡ.: Αριστερή «παρένθεση» ή αριστερή κυριαρχία;

ΑΠ.: Αριστερή στροφή! για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που αφανίζουν την Ελληνική κοινωνία, και διώχνουν τους νέους από τη χώρα μας. Αριστερή διαπαιδαγώγηση, αριστερή κουλτούρα, αλληλεγγύη!

ΕΡ.: Πρώην αθλήτρια του Πανελλήνιου, πρώην αθλήτρια της ΑΕΚ. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια;

ΑΠ.: Την πυραμίδα του Maslow την ξέρετε; Πρέπει πρώτα να ικανοποιήσουμε τις βασικές ανάγκες των πολιτών. Υπάρχουν μαθητές που λιποθυμούν, όλο και περισσότερα σπίτια είναι χωρίς ρεύμα, οι άστεγοι συνεχώς αυξάνονται, ενώ ολόκληρες περιοχές βυθίζονται με την πρώτη βροχή. Πρώτα αυτά και μετά όσα γήπεδα θέλετε.

ΕΡ.: Φιξ, Ηράκλειο. Θα το “τρέξει” η Περιφέρεια και η Ρένα Δούρου;

ΑΠ.: Η Ρένα θέλει χτες ! Να τρέξουμε ότι ανακουφίζει τους πολίτες, ότι έχει κοινωνικό υπόβαθρο και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στα πλαίσια αυτά θα αναμορφώσουμε την Αττική με όρους ανταποδοτικότητας στους πολίτες και όχι με όρους εργολάβων. Το Κτήμα Φιξ είναι ένας τεράστιος πνεύμονας οξυγόνου, ένα καταπληκτικό ιστορικό πάρκο, που τόσα χρόνια μαραζώνει μέσα σε μία χτισμένη μάντρα. Δεσμεύομαι ότι θα συμβάλω ουσιαστικά στο να λύσουμε οριστικά το θέμα και να δοθεί το κτήμα ΦΙΞ όχι μόνο πολίτες της πόλης μας αλλά και των όμορων δήμων.

ΕΡ.: Ηρακλειώτισσα. Ποια είναι η αγαπημένη σου γωνιά στην πόλη;

ΑΠ.: Η κεντρική πλατεία. Κλασσική αξία. Ελπίζω να βρεθεί εκείνη η δημοτική αρχή που θα τολμήσει να εξαφανίσει τις αυθαιρεσίες των καφετεριών που την πνίγουν. Πλατεία Ανοιχτή, πλατεία που θα να ξαναπάρει φως.

ΕΡ.: Εσύ Περιφερειακή Σύμβουλος, ο Δημήτρης Τσουκαλάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποφάσεις παίρνονται με… δημοκρατικές διαδικασίες;

ΑΠ.: Στη σχέση μας δεν υπάρχει περιφερειακή σύμβουλος και Βουλευτής. Όπως ξεκινήσαμε έτσι συνεχίζουμε. Με αγάπη, σεβασμό, χιούμορ και μια προσωπική ζωή έξω από τίτλους και αξιώματα. Σε ότι αφορά στις αποφάσεις παίρνονται πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες. Συζητάμε και ως γυναίκα ...Αποφασίζω !

ΕΡ.: Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεώσεις στην Περιφέρεια, στον ΣΥΡΙΖΑ. Χρόνος για τον Βασίλη, τον Άγγελο και τον Αλέξανδρο;

ΑΠ.: Τα μωρά μου είναι πεντέμισι, τεσσάρων και 17μηνών, οπότε η απουσία έχει μεγαλύτερο κόστος. Και εγώ λείπω αρκετά. Δεν μπορώ όμως ως άτομο να δεχθώ ότι επειδή τα δικά μου παιδιά περνάνε καλά, δε θα αγωνιστώ και για τα υπόλοιπα. για μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Αυτό αποκλείεται! Αγωνίζομαι για να ένα καλύτερο αύριο, στην ουσία αγωνίζομαι και για το δικό τους μέλλον. Για τα μωρά μου, για το φως της ζωής μου !

ΕΡ.: Έρωτας με τα δίτροχα;

ΑΠ.: Ο πρώτος και παντοτινός ! H μηχανή μου είναι συνυφασμένη με την ίδια μου την ύπαρξη. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι τη ζωή μου την κρατάω στο δεξί μου χέρι, αφού με αυτό κρατάω το γκάζι.. Όνειρο ζωής να κάνω το γύρο της Λατινικής Αμερικής, με τη δική μου Harley στα χνάρια του Che Guevara που έκανε το ίδιο πάνω στη δική του.

ΕΡ.: Πρόσφατη επίσκεψη στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα. Η εμπειρία;

ΑΠ.: Συγκλονιστική εμπειρία. Να βλέπεις νέα παιδιά που στην εφηβεία τους οδηγήθηκαν στα άκρα. Και εκεί μέσα να λειτουργεί κι ένα σχολειό, με δάσκαλους που έχουν δώσει τη ζωή τους για να έχουν αυτά τα παιδιά, μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Γιατί πρώτη δε τους δόθηκε ποτέ, αντίθετα τους όπλισε το χέρι μία κοινωνία άδικη, σκληρή, ρατσιστική. Εκεί καταλαβαίνει κανείς τη δύναμη της γνώσης που μεταμορφώνει τα κάγκελα και τα κελιά σε περιστέρια ελεύθερα !

Από: www.zonews.gr