Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Περίπου 11 ώρες διήρκεσε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, στην οποία πάρθηκαν και οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη του 2015.

Ειδικότερα το Σώμα αποφάσισε να καταργηθούν τα τέλη σε περισσότερες από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Έτσι λοιπόν πέραν από τους ανάπηρους και τους πολύτεκνους (που προϋπήρχαν) συμπεριλήφθηκαν οι τρίτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες (με όριο εισοδήματος τα 25.000 ευρώ) και οι οικονομικά αδύναμοι με βιβλιάριο ανασφάλιστου, μια κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι άνεργοι.

Επίσης ψηφίστηκαν μείωση 50% στους νέους επαγγελματίες (εκτός από τον χώρο της εστίασης), μείωση 30% για όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, μείωση 10% στα τέλη των περιπτέρων αλλά και μειώσεις στα τέλη του κοιμητηρίου (όπως το γεγονός πως πέφτει ο συντελεστής από 120 ευρώ στα 90 ευρώ το χρόνο για οστεοθυρίδες).

Οι συντελεστές των υπόλοιπων δημοτικών τελών παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Μπαρμπούνης και ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος, τόνισαν πως τα ανταποδοτικά τέλη πρέπει να ανταποκρίνονται στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Διαβεβαίωσαν δε πως η διοίκηση θα παλέψει για να βγει οικονομικά το έτος για την Υπηρεσία Καθαριότητας με υπηρεσίες «που θα μας κάνουν περήφανους για την εικόνα της πόλης».

Απαντώντας σε κατηγορίες για το γεγονός πως δεν προχώρησε η διοίκηση σε οριζόντια μείωση των τελών ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως αν γινόταν μια τέτοια κίνηση το μηνιαίο όφελος για κάθε πολίτη θα ήταν της τάξης του 1 ευρώ. «Αντ' αυτού επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις σε στοχευμένες ευπαθείς ομάδες που θα κάνουν τη διαφορά» τόνισε ο κ. Μπάμπαλος.

Από το www.syneidisi.com