ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM».

Πίσω από την αόριστη διατύπωση «συζήτηση και λήψη απόφασης για θέματα προσωπικού που αφορούν στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΔΕΡΗΑ» στην ημερήσια διάταξη της 13/11/2014 συνεδρίασης του Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας του Δήμου Ηρακλείου, κρυβόταν η ειλημμένη απόφαση της διοίκησης Μπάμπαλου να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζόμενων.

Παρά την έντονη αντίθεση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ της επιχείρησης, πάρθηκε τελικά η απόφαση να απολυθούν 4 δημοσιογράφοι και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός.

Θεωρούμε την πρόεδρο Μ. Αρώνη και τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δ.Σ της επιχείρησης, αλλά κυρίως τον ίδιο τον Δήμαρχο πολλαπλά εκτεθειμένους . Χωρίς την υποβολή ενός συγκεκριμένου σχεδίου για το μέλλον και την ανασυγκρότηση της δημοτικής ραδιοφωνίας, χωρίς να έχουν διατυπώσει την παραμικρή συγκεκριμένη προγραμματική δέσμευση, χωρίς να φέρουν το θέμα σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτικής δεοντολογίας υλοποιούν με απόλυτα αυταρχικό τρόπο, το σχέδιο συρρίκνωσης και οριστικού κλεισίματος της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική μεθόδευση και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του «Επικοινωνία 94FM».

Απαιτούμε τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το μέλλον της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Η προγραμματική μας άποψη και δέσμευση για τον «Επικοινωνία 94 FM» είναι: ο «Επικοινωνία 94FM», η φωνή της πόλης μας, όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά μπορεί να γίνει κύτταρο δημιουργίας και εναλλακτικής πολιτισμικής παρέμβασης και έκφρασης. Να γίνει ένα «ραδιόφωνο δρόμου», πανταχού παρόν σε όλα τα σημεία αιχμής της πόλης, εστία πληροφόρησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας

Όσοι απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες να μεταταχθούν σε αυτές και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης για τον σταθμό με τη συμμετοχή των εργαζομένων, των κοινωνικών φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης και των ίδιων των κατοίκων της

-  Η συχνότητα του «Επικοινωνία 94FM» είναι δημόσια περιουσία και δεν εκχωρείται, δεν πωλείται.

- Εκσυγχρονισμός και βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού, για να μπορεί να εκπέμπει και να ακούγεται τουλάχιστον σε όλα τα σημεία της πόλης

- Ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος και άνοιγμα του στην τοπική κοινωνία και τους φορείς. Συνεργασία με αυτοδιαχειριζόμενα και ανεξάρτητα εγχειρήματα (όπως η ΕΡΤopen)

- Απ' ευθείας αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

- Διαδημοτική συνεργασία ώστε να γίνει η αυτοδιοικητική φωνή όλης της Βόρειας Αθήνας

- Διεκδίκηση κρατικής διαφήμισης και σχεδιασμός ειδικών προγραμμάτων προβολής των εμπορικών επιχειρήσεων και κάθε δραστηριότητας της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών.