Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ

Εκτενή αναφορά έκανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος, στο θέμα της παραχώρησης δημοτικών χώρων σε συλλόγους και φορείς της περιοχής, ανακοινώντας και τις αποφάσεις του σχετικά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος: “Με απόφαση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και μόνο θα παραχωρούνται στο εξής οι δημοτικοί χώροι προς χρήση από συλλόγους και φορείς της πόλης (αθλητικούς, πολιτιστικούς κ.α.). Επιπλέον θα συνταχθεί άμεσα Κανονισμός παραχώρησης, χρήσης και λειτουργίας όλων των διαθέσιμων δημοτικών χώρων, έπειτα από σχετική διαβούλευση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με όρους οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα δημοτική αρχή βάζει ένα οριστικό τέλος στις πελατειακές τακτικές του χθες, όταν με προφορικές εντολές και με παντελή έλλειψη οργανωμένου σχεδίου μοιράζονταν οι εν λόγω χώροι.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία αφενός μεν ιδιοκτησιακής αντίληψης επί δημόσιων ακινήτων από τους εκάστοτε ενοίκους, αφετέρου δε αδικιών και προστριβών όπως αποδείχθηκε δυστυχώς με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Τα παραπάνω ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης, τα στελέχη της οποίας ζητούν και την πίτα ολόκληρη αλλά και τον σκύλο χορτάτο.


Η αλήθεια για το 5ο Δημοτικό και τον σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισηςΧαρακτηριστική είναι η περίπτωση της, μέχρι πρότινος, χρήσης του γυμναστηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου από τον τοπικό σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Από καιρό είχε προκαλέσει την αντίδραση γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου, με αποτέλεσμα τις συχνές προστριβές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, είναι μια από τις πολλές που η τέως διοίκηση του Δήμου είχε παραχωρήσει με εντολή δημάρχου το χώρο στον αθλητικό σύλλογο ενώ η αρμόδια σχολική επιτροπή είχε απορρίψει από το 2013 το σχετικό αίτημα. Δεν έλαβε υπ’ όψιν της, την άποψη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, που αντιτάχθηκαν σε αυτή την παραχώρηση. Αυτός είναι και ο λόγος που έκτοτε ξεκίνησαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε σχολική κοινότητα και αθλητικό σύλλογο, συγκρούσεις που οδήγησαν ακόμα και στην απειλή παραίτησης από τον διευθυντή του σχολείου!

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Νίκου Μπάμπαλου να συμβιβάσει τις δύο πλευρές, κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο. Η διαμάχη συνεχίστηκε, έφτασε δε στο σημείο των ύβρεων και της χειροδικίας.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, ο δήμαρχος αποφάσισε να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να άρει την προφορική παραχώρηση του γυμναστηρίου στον αθλητικό σύλλογο.

Επειδή όμως, τα παιδιά – αθλητές του συλλόγου είναι και τα μόνα που δεν φταίνε σε τίποτα, κινδυνεύουν δε να αποκλειστούν από τους επικείμενους αγώνες του σχετικού πρωταθλήματος, η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάνει μια ύστατη προσπάθεια συμβιβασμού και συγκαλεί άμεσα σύσκεψη ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί λύση.

Άμεσες ενέργειες για ένα δεύτερο γυμναστήριοΒέβαια, η οριστική λύση για την άθληση, τόσο των τοπικών συλλόγων, όσο και των απλών πολιτών του Ηρακλείου δεν θα έρθει μονάχα μέσα από την αναδιανομή των δημοτικών χώρων. Και αυτό γιατί θα υπάρχει πάντα κάποιος δυσαρεστημένος.

«Όπως και στο 5ο, όπου θα έχουμε δυσαρεστημένους ή τους γονείς, ή το σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης, έτσι και στους άλλους χώρους: αν πούμε ότι παραχωρούμε μια αίθουσα σε ένα σύλλογο θα ξεσηκωθεί, κάποιος άλλος που την χρησιμοποιεί ήδη και αντίστροφα. Η λύση είναι η δημιουργία νέων υποδομών. Και για αυτό το σκοπό, η δημοτική αρχή σκοπεύει να καταθέσει άμεσα στην Περιφέρεια Αττικής αίτημα για την χρηματοδότηση ανέγερσης ενός ακόμα γυμναστηρίου», τόνισε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μέχρι τότε, ο κ. Μπάμπαλος κάλεσε την αντιπολίτευση να μην «αλλάζει θέσεις και ρητορική ανάλογα με το ακροατήριο», προκειμένου να χαϊδέψει τα αφτιά των εκάστοτε διαμαρτυρομένων.

Η αλήθεια για την απαίτηση του χώρου που χρησιμοποιούσαν οι παλαίμαχοιΟ Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις και στην κριτική για την πρόσφατη απόφαση απομάκρυνσης του συλλόγου παλαιμάχων από τα γραφεία που προφορικά τους είχαν παραχωρηθεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπάμπαλος, ο συγκεκριμένος χώρος προορίζεται να στεγάζει το Γραφείο Δημότη αλλά και ανάγκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου.

Εξ' άλλου παράλληλα με την παράκληση προς τους παλαίμαχους να αλλάξουν έδρα, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα βρεθεί νέος χώρος που θα φιλοξενήσει τις ανάγκες λειτουργίας του συλλόγου τους.”