Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αντιμέτωπη με τα προβλήματα που απορρέουν από την παραχώρηση μέχρι πρότινος δημοτικών χώρων σε αθλητικά σωματεία, χωρίς κανόνες, βρίσκεται η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής. Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ στο θέμα του Συλλόγου Παλαιμάχων από τον οποίο η δημοτική αρχή ζήτησε πίσω το γραφείο στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου για να στεγαστεί η Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Και ενώ διαβεβαιώσει πως σε διάστημα δύο μηνών θα δινόταν νέος χώρος, ο σύλλογος αντέδρασε ζητώντας εδώ και τώρα το νέο χώρο για να φύγει από αυτόν που κατέχει σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν η δημοτική αρχή να κινήσει νομικές διαδικασίες κάνοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Επίσης, η διοίκηση με απόφαση Δημάρχου ουσιαστικά έβγαλε εξω από το 5ο Δημοτικό το σωματείο πινγκ-πόνγκ Ηράκλειο που χρησιμοποιούσε χώρο του σχολείου για προπονήσεις και αγώνες έπειτα από διαμάχη της εκπαιδευτικής κοινότητας με το σύλλογο και κάποια μιρκοεπεισόδια που υπήρξαν

Πυρ κατά της διοίκησης από την αντιπολίτευσηΣτο Δημοτικό Συμβούλιο τα δύο ανωτέρω θέματα τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν και μέλη του σωματείου πίνγκ-πόνγκ (παίζει στην α εθνική κατηγορία) που ζήτησαν από τη διοίκηση να παραμείνουν στον χώρο για να μην χάσουν τη χρονιά.

Ο πρώην Δήμαρχος και μέλος του Συλλόγου κ. Παντελής Βλασσόπουλος αλλά και άλλοι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θεώρησαν ως απαράδεκτη την ενέργεια της δημοτικής αρχής να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για τους παλαίμαχους και ζήτησαν να υπάρξει διάλογος.

Μάλιστα ο κ. Βλασσόπουλος ζήτησε από τη διοίκηση να φέρει Κανονισμό Χρήσης των δημοτικών γηπέδων και χώρων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πνοή» κ. Κυριάκος Κουτρούλης, άφησε αιχμές τόσο εναντίον του κ. Βλασσόπουλου που παραχώρησε αυτοβούλως τους χώρους όσο και του νυν Δημάρχου κ. Νίκου Μπάμπαλου που ζητάει την εκκένωσή τους. Και θύμισε πως υπάρχουν κανόνες και θεσμοί και το μόνο αρμόδιο όργανο για να αποφασίζει είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Δεν μπορούμε να πετάμε έξω σωματεία χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει που θα τους στείλουμε» σημείωσε από την «Ρήξη και Ανατροπή» ο κ. Δημήτρης Ταβουλάρης που μίλησε για εν γένει αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαστοράκος θύμισε πως επί δικής του διοίκησης οι αθλητικοί χώροι παραχωρούνταν πάντα με αποφάσεις συλλογικών οργάνων. “Πως προχωρήσατε σε τέτοιες μονομερείς ενέργειες;” ρώτησε η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών κα Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Μπάμπαλος: «Αλλάζετε θέσεις ανάλογα με το ακροατήριο»Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος πέταξε το «μπαλάκι» πίσω στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την πως αλλάζει απόψεις ανάλογα με τη σύνθεση του ακροατηρίου και χαϊδεύει τα αυτιά των εκάστοτε παρευρισκομένων στην αίθουσα. Ο κ. Μπάμπαλος δεσμεύτηκε πως η δημοτική αρχή θα φέρει κανονισμό για τους αθλητικούς χώρους έπειτα από διάλογο με τις παρατάξεις.

Για το χώρο των παλαιμάχων τόνισε πως προορίζεται για το Γραφείο Δημότη και ανάγκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, «υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου». Επανέλαβε δε τη δέσμευση ότι θα βρεθεί νέος χώρος που θα φιλοξενήσει το σύλλογο. Για το σωματείο πινγκ-πόνγκ υπογράμμισε πως αποφάσισε να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να άρει την προφορική παραχώρηση του γυμναστηρίου στο σύλλογο έπειτα από επεισόδια.

Πάντως εδώ συγκάλεσε σύσκεψη ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί λύση. «Όπως και στο 5ο, όπου θα έχουμε δυσαρεστημένους ή τους γονείς, ή το σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης, έτσι και στους άλλους χώρους: αν πούμε ότι παραχωρούμε μια αίθουσα σε ένα σύλλογο θα ξεσηκωθεί, κάποιος άλλος που την χρησιμοποιεί ήδη και αντίστροφα.

Η λύση είναι η δημιουργία νέων υποδομών. Και για αυτό το σκοπό, η δημοτική αρχή σκοπεύει να καταθέσει άμεσα στην Περιφέρεια Αττικής αίτημα για την χρηματοδότηση ανέγερσης ενός ακόμα γυμναστηρίου», τόνισε ο Δήμαρχος.