ΑΚΕΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΚΑΡΦΩΜΑ’’ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Την ώρα που το σύνολο σχεδόν των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσπαθεί να επιβιώσει από τις κυβερνητικές αποφάσεις για μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων και δίνει αγώνα να διατηρήσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, χωρίς να απωλέσει το κοινωνικό του πρόσωπο, ο κ. Μπάμπαλος αποφάσισε την απόλυση 5 εργαζόμενων του Ρ/Σ “940 Επικοινωνία FM “, με διαδικασίες που θα ζήλευε και ο πλέον ανάλγητος εργοδότης του περασμένου αιώνα.

Παρά την πρόσφατη δέσμευσή του ότι το θέμα του Ρ/Σ θα συζητιόνταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντελώς αιφνιδιαστικά τέθηκε το στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ρ/Σ, όπου με οριακή πλειοψηφία (5 υπέρ 4 κατά) αποφασίσθηκε η απόλυση των 5 εργαζόμενων.
Έτσι απλά χωρίς καμιά οικονομοτεχνική μελέτη, χωρίς κάποιο επιχειρηματικό πλάνο, χωρίς καν εισήγηση αποφάσισαν να καταδικάσουν σε ανεργία 5 εργαζόμενους με πολυετή προϋπηρεσία. Και μάλιστα με απλή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Πόσο υποκριτικές αποδεικνύονται οι κορώνες συμπαράστασης του κ. Μπάμπαλου στους απολυμένους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς Φύλακες. Μάλλον διαφωνούσε με τις απολύσεις από την κεντρική εξουσία επειδή ήθελε να έχει αυτός τη χαρά της απόλυσης τους.
Πόσο υποκριτικό ακούγεται το προεκλογικό υπερασπιστικό επιχείρημα του κ. Μπάμπαλου σε αγωγή που εκκρεμεί σε βάρος του, ότι η υπόθεση κακοδιαχείρισης για την οποία είναι υπόλογος, οφείλεται στην μέριμνά του να πληρωθούν μισθοί των εργαζόμενων. Τότε ‘’αμάρτησε’’ για τους εργαζόμενους, σήμερα τους απολύει με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν εκτίμησε καν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι απασχολούμενοι στο Ρ/Σ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους παρότι τους οφείλονται 10 και πλέον μισθοί.
Εξετάσατε αλήθεια κ. Μπάμπαλε το ενδεχόμενο αυτοί οι εργαζόμενοι να είναι χρήσιμοι σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δήμου; Εσείς δεν απορρίψατε αιτήσεις εργαζόμενων να μετατεθούν σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις (για να γλυτώσουν από τη ‘’διοίκησή’’ σας), με το αιτιολογικό ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού;
Σας ζητάμε έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσετε την απόφαση αυτή του Δ.Σ. του Σταθμού και να εξεταστεί εμπεριστατωμένα το θέμα της βιωσιμότητας του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο κάτω κάτω εκεί θα πάρουν θέση και οι αιρετοί, που σήμερα κρύβονται πίσω από την απόφαση του Δ.Σ.
Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας να συμβάλλουμε με σκέψεις και προτάσεις σε μια δημιουργική για το Ρ/Σ διαδικασία. Και φυσικά είμαστε απέναντί σας σε οποιαδήποτε διαδικασία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών αλλά και απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π.