Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014

ΑΚΕΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: TΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΟΧΗ


Όταν έγινε γνωστό ότι η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου περιελάμβανε το θέμα των δημοτικών τελών για το 2015, αμέσως ήρθαν στο μυαλό μας, οι αντίστοιχες συνεδριάσεις των δύο προηγούμενων ετών.

Θυμηθήκαμε τον κ. Μπάμπαλο, ως αντιπολίτευση τότε, να χαρακτηρίζει ασήμαντη τη μείωση της τάξης του 8%, που πρότεινε η τότε Διοίκηση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ‘’πολιτική κοροϊδία’’. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι με τη μείωση εκείνη τα δημοτικά τέλη έπεσαν στα επίπεδα του 2003, κατορθώνοντας έτσι να ελαφρύνουμε τους δημότες μας αλλά και να δημιουργήσουμε ταμιακό υπόλοιπο € 1.000.000 το οποίο και παραδώσαμε στη νέα Δημοτική Αρχή. Έτσι που να είναι σε θέση να υλοποιεί τα έργα που βλέπουμε σήμερα και που είχε ψηφίσει η προηγούμενη Διοίκηση.

Επειδή έχουμε δεσμευτεί απέναντι σας ότι θα τοποθετούμαστε με πραγματικά και βάσιμα στοιχεία παραθέτουμε αυτούσιες τις τοποθετήσεις του κ. Μπάμπαλου, όταν ήταν στην αντιπολίτευση:

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για τα Δημοτικά Τέλη του 2013Νίκος Μπάμπαλος: ¨Θα περίμενα κύριε Δήμαρχε ή μια γενναία μείωση ή θα περίμενα μια γενναία στήριξη τεκμηριωμένη πολιτική γιατί δεν μειώνονται. Δεν θα περίμενα 3% διότι αυτό το θεωρώ τουλάχιστον πολιτική κοροϊδία¨.

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2013Νίκος Μπάμπαλος: Σε σχέση με το ΦΗΧ. Κοιτάξτε Είναι φόρος. Και εδώ θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στο χαράτσι ο Δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να πάει κοντά στο κύμα. Και θα πρέπει η μείωση για τον ΦΗΧ να είναι ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δημοτική Αρχή με πρώτο, τον πρώτο πολίτη αυτού του δήμου, τον κύριο Δήμαρχο, τον κύριο Βλασσοπούλου, είναι κοντά του. Και θα πρέπει κύριε Δήμαρχε να είναι σε τέτοιο σημείο που να στείλει πολλαπλά μηνύματα. Δεν θα μπω στη λογική τόσο τοις 100. Σας λέω όμως ότι θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα.

Όχι στο χαράτσι της πολιτείας αλλά Όχι και στα χαράτσια που μέχρι σήμερα επιβάλαμε για να κάνουμε άλλου είδους πολιτικές.

Μπορεί σε πρώτη φάση να μην μπορεί να καταργηθεί. Αλλά υπάρχει δυνατότητα να μειωθεί τόσο πολύ που να στέλνει ένα μήνυμα.

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για τα Δημοτικά Τέλη του 2014
Σε σχέση με την μείωση των δημοτικών τελών δεν θα μπω στη λογική του 15% 20% 25% 30%. Όχι. Σας λέω όμως ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μεγαλύτερη μείωση για να μπορέσουν τα νοικοκυριά να καταλάβουν ότι η Δημοτική Αρχή είναι ευαίσθητη και ότι δεν μπορεί από τη μία να καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για χαράτσια και από την άλλη εμείς να έχουμε 1,19 το χαράτσι στο φόρο. Και εκεί θα κάνω μια πρόταση δραματική μείωση.

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2014Σας λέω λοιπόν ότι για το ΦΗΧ θα πρέπει να κάνετε μια δραματική μείωση. Και σας δίνει τη δυνατότητα ο νόμος να πάρετε αποφάσεις για δραστική μείωση του ΦΗΧ.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω περιμέναμε μια γενναία μείωση στα Δημοτικά Τέλη και στο Φ.Η.Χ. Ματαίως! Ουδεμία μείωση! Προχώρησαν μόνο σε ολική ή μερική απαλλαγή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες επεκτείνοντας την απόφαση που είχε ληφθεί το 2013 και αφορά περίπου 900 ανθρώπους από το σύνολο των 100.000 πολιτών του Δήμου μας, καθώς και μια κατηγορία πολιτών που υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Για τους υπόλοιπους κρίθηκε για φέτος, από το Δήμαρχο, ότι βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τα έτη 2013 και 2014. Κατά τα άλλα ξεχάστηκε η πολιτική κοροϊδία, τα ηχηρά μηνύματα, οι δραστικές μειώσεις, η ευαίσθητη Δημοτική Αρχή και τα υπόλοιπα μεγαλόστομα του Μπάμπαλου της αντιπολίτευσης.

κύριε Μπάμπαλε
παραπλανήσατε εσκεμμένα συνεργάτες σας και Δημότες. Μέχρι και σήμερα ηχούν στα αυτιά μας φράσεις σας όπως "καλές οι προθέσεις σας κύριε Βλασσόπουλε αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα από μόνες τους". Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για σας. Αμφισβητούμε τις θέσεις σας και αμφιβάλουμε για τις προθέσεις σας.

Πολύ σύντομα η πραγματικότητα επιβεβαίωσε αυτό που η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών είχε καταγγείλει στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την προηγούμενη δημοτική καθώς και προεκλογική περίοδο. Ο μόνος στόχος του κύριου Μπάμπαλου ήταν να γίνει Δήμαρχος, όχι για να κάνει το Ηράκλειο ανθρώπινη πόλη αλλά μάλλον για να εκπληρώσει μία προσωπική του επιθυμία. Και στην πορεία αυτή αφενός επέδειξε άρνηση σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της τότε Διοίκησης και υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους. Για να έλθουμε στο σήμερα όπου υλοποιεί και καμαρώνει για έργα που καταψήφισε, ενώ αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε.

κύριε Δήμαρχε
δε θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια και να σας υπενθυμίζουμε όσα ο ίδιος έχετε, ανά καιρούς, δηλώσει στην προσπάθειά σας να αποσπάσετε την ψήφο των συμπολιτών μας. Και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε παρόλο που εσείς απέναντι στην αλήθεια, που αναδεικνύουμε με φωτογραφίες και πρακτικά, αντιπαραθέτετε ψέματα και γενικόλογες τοποθετήσεις. Συγχωρείστε μας αν δεν αντέχετε να ακούτε τον εαυτό σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

8 σχόλια:

 1. ΘΥΜΑΣΑΙ ΒΛΑΣΣΣΟΠΟΥΛΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΣΟΥΝ ΤΙ ΕΙΠΕΣ;
  ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ;

  ΣΗΚΩΝΕΣ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕΣ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΝ.

  ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΠΟΥ ΛΕΣ.

  ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από όλα αυτά που γράφει το δελτίο τύπου Γι&Δι αυτό που έγραψες κατάλαβες??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τον Γ&Δ ο βλασσόπουλος είναι υπεύθυνος, μάλιστα μιλάει για θράσος, χωρίς να εντοπίζει θράσος στον νυν δήμαρχο με τα πρακτικά που καταμαρτηρούν ότι άλλα έλεγε τότε και άλλα πράττει σήμερα.

  Τώρα σοβαρά Γ&Δ πιστεύεις ότι κάποιος θα δώσει βάση στο σχόλιο σου και όχι σε πρακτικά που έχουν καταγράψει ανακολουθία λεγόμενων και πράξεων του μπάμπαλου και μόλις 2 μήνες από τότε που ανέλαβε τον δήμο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιαννάκη τα πρακτικά που κρατάς τα έχει χεσμένα το Ηράκλειο... Έργα θέλει να βλέπει ο κόσμος... και σε αντίθεση με σας πλέον βλέπει έργα... Τράβα για το χρονοντούλαπο της ιστορίας... το τρένο το χάσατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O Κεσκινίδης έχει καταλάβει οτι σιγά σιγά έχασε τη δυναμική του,τη δημοφιλία του, οι ψήφοι δεν μαζεύονται κερνόντας σφηνάκια τα 20χρονα στη καφετέρια, ούτε αράζοντας στην είσοδο της καφετέριας παρακαλόντας για μια καλημέρα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

  Το καράβι της ΑΚΕΠ βουλιάζει και μαζί του παίρνει όλους τους "γαλάζιους υπηρέτες" που το στήριξαν. Γιάννη, ο πέσοντας δεν ανασταίνεται,ο Μπάμπαλος σας εξαφάνισε απτο χάρτη με το καλημέρα, στα δημοτικά συμβουλια δεν μπορείτε ούτε "ΚΙΧ"να του πειτε γιατι σας κατακεραυνώνει και μετα κάθεστε σαν "κυρίες στο πάρκο"!

  Γιάννη με το να μπαίνετε μαζί με τη Μπαλαρή στο http://irakleionews.blogspot.gr/ και να γράφεις προπαγάνδες το μόνο που καταφέρνεις είναι να τελειώσεις το πολιτικό σου προφίλ μια ώρα γρηγορότερα, όχι οτι σε εκτιμάει κ κανένας πλέον ιδιαίτερα!!
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. λετε για ταμειακο υπολοιπο ρε κοπριτες με απληρωτο κοσμο ?????? δηλαδή τα χρωστουμενα των εργαζωμενων εγιναν ταμειακο υπολοιπο ?????? αλλα ΣΑΜΑΡΑ δασκαλο εχετε ,τι άλλο να περιμενει από εσας ο ηρακλειώτης...ΑΧΡΗΣΤΟΙ ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος
  14 Νοεμβρίου 2014 - 6:30 μ.μ

  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΘΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΣΟΥΝ ΣΚΡΑΠΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (τα κατάλαβες αυτά που έγραψα μέχρι τώρα ;;; ή θες να στα επαναλάβω;;;;)

  ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
  ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ

  ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ (ΠΟΥ ΣΑΝ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΗΡΕ 200.000 ΕΦΑΠΑΞ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ.

  ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

  ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ως προς ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

  Υγ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΘΑ ΣΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ.

  ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ:
  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
  ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ
  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ.

  ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ.

  ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΧΕΙ, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ :

  « ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΕΛΕΤΑ» και θα πεθάνεις της πείνας

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΙΛΑΜΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΚΕΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΤΗΜΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠ ΑΚΡΗ Σ ΑΚΡΗ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή