ΑΚΕΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: TΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΟΧΗ

Όταν έγινε γνωστό ότι η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου περιελάμβανε το θέμα των δημοτικών τελών για το 2015, αμέσως ήρθαν στο μυαλό μας, οι αντίστοιχες συνεδριάσεις των δύο προηγούμενων ετών.

Θυμηθήκαμε τον κ. Μπάμπαλο, ως αντιπολίτευση τότε, να χαρακτηρίζει ασήμαντη τη μείωση της τάξης του 8%, που πρότεινε η τότε Διοίκηση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ‘’πολιτική κοροϊδία’’. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι με τη μείωση εκείνη τα δημοτικά τέλη έπεσαν στα επίπεδα του 2003, κατορθώνοντας έτσι να ελαφρύνουμε τους δημότες μας αλλά και να δημιουργήσουμε ταμιακό υπόλοιπο € 1.000.000 το οποίο και παραδώσαμε στη νέα Δημοτική Αρχή. Έτσι που να είναι σε θέση να υλοποιεί τα έργα που βλέπουμε σήμερα και που είχε ψηφίσει η προηγούμενη Διοίκηση.

Επειδή έχουμε δεσμευτεί απέναντι σας ότι θα τοποθετούμαστε με πραγματικά και βάσιμα στοιχεία παραθέτουμε αυτούσιες τις τοποθετήσεις του κ. Μπάμπαλου, όταν ήταν στην αντιπολίτευση:

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για τα Δημοτικά Τέλη του 2013Νίκος Μπάμπαλος: ¨Θα περίμενα κύριε Δήμαρχε ή μια γενναία μείωση ή θα περίμενα μια γενναία στήριξη τεκμηριωμένη πολιτική γιατί δεν μειώνονται. Δεν θα περίμενα 3% διότι αυτό το θεωρώ τουλάχιστον πολιτική κοροϊδία¨.

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2013Νίκος Μπάμπαλος: Σε σχέση με το ΦΗΧ. Κοιτάξτε Είναι φόρος. Και εδώ θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στο χαράτσι ο Δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να πάει κοντά στο κύμα. Και θα πρέπει η μείωση για τον ΦΗΧ να είναι ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δημοτική Αρχή με πρώτο, τον πρώτο πολίτη αυτού του δήμου, τον κύριο Δήμαρχο, τον κύριο Βλασσοπούλου, είναι κοντά του. Και θα πρέπει κύριε Δήμαρχε να είναι σε τέτοιο σημείο που να στείλει πολλαπλά μηνύματα. Δεν θα μπω στη λογική τόσο τοις 100. Σας λέω όμως ότι θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα.

Όχι στο χαράτσι της πολιτείας αλλά Όχι και στα χαράτσια που μέχρι σήμερα επιβάλαμε για να κάνουμε άλλου είδους πολιτικές.

Μπορεί σε πρώτη φάση να μην μπορεί να καταργηθεί. Αλλά υπάρχει δυνατότητα να μειωθεί τόσο πολύ που να στέλνει ένα μήνυμα.

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για τα Δημοτικά Τέλη του 2014
Σε σχέση με την μείωση των δημοτικών τελών δεν θα μπω στη λογική του 15% 20% 25% 30%. Όχι. Σας λέω όμως ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μεγαλύτερη μείωση για να μπορέσουν τα νοικοκυριά να καταλάβουν ότι η Δημοτική Αρχή είναι ευαίσθητη και ότι δεν μπορεί από τη μία να καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για χαράτσια και από την άλλη εμείς να έχουμε 1,19 το χαράτσι στο φόρο. Και εκεί θα κάνω μια πρόταση δραματική μείωση.

Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2014Σας λέω λοιπόν ότι για το ΦΗΧ θα πρέπει να κάνετε μια δραματική μείωση. Και σας δίνει τη δυνατότητα ο νόμος να πάρετε αποφάσεις για δραστική μείωση του ΦΗΧ.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω περιμέναμε μια γενναία μείωση στα Δημοτικά Τέλη και στο Φ.Η.Χ. Ματαίως! Ουδεμία μείωση! Προχώρησαν μόνο σε ολική ή μερική απαλλαγή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες επεκτείνοντας την απόφαση που είχε ληφθεί το 2013 και αφορά περίπου 900 ανθρώπους από το σύνολο των 100.000 πολιτών του Δήμου μας, καθώς και μια κατηγορία πολιτών που υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Για τους υπόλοιπους κρίθηκε για φέτος, από το Δήμαρχο, ότι βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τα έτη 2013 και 2014. Κατά τα άλλα ξεχάστηκε η πολιτική κοροϊδία, τα ηχηρά μηνύματα, οι δραστικές μειώσεις, η ευαίσθητη Δημοτική Αρχή και τα υπόλοιπα μεγαλόστομα του Μπάμπαλου της αντιπολίτευσης.

κύριε Μπάμπαλε
παραπλανήσατε εσκεμμένα συνεργάτες σας και Δημότες. Μέχρι και σήμερα ηχούν στα αυτιά μας φράσεις σας όπως "καλές οι προθέσεις σας κύριε Βλασσόπουλε αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα από μόνες τους". Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για σας. Αμφισβητούμε τις θέσεις σας και αμφιβάλουμε για τις προθέσεις σας.

Πολύ σύντομα η πραγματικότητα επιβεβαίωσε αυτό που η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών είχε καταγγείλει στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την προηγούμενη δημοτική καθώς και προεκλογική περίοδο. Ο μόνος στόχος του κύριου Μπάμπαλου ήταν να γίνει Δήμαρχος, όχι για να κάνει το Ηράκλειο ανθρώπινη πόλη αλλά μάλλον για να εκπληρώσει μία προσωπική του επιθυμία. Και στην πορεία αυτή αφενός επέδειξε άρνηση σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της τότε Διοίκησης και υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους. Για να έλθουμε στο σήμερα όπου υλοποιεί και καμαρώνει για έργα που καταψήφισε, ενώ αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε.

κύριε Δήμαρχε
δε θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια και να σας υπενθυμίζουμε όσα ο ίδιος έχετε, ανά καιρούς, δηλώσει στην προσπάθειά σας να αποσπάσετε την ψήφο των συμπολιτών μας. Και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε παρόλο που εσείς απέναντι στην αλήθεια, που αναδεικνύουμε με φωτογραφίες και πρακτικά, αντιπαραθέτετε ψέματα και γενικόλογες τοποθετήσεις. Συγχωρείστε μας αν δεν αντέχετε να ακούτε τον εαυτό σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Ε.Π.