ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ... ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ...

Και δεύτερη φάση απολύσεων εκτυλίχθηκε στον «Επικοινωνία» 94.0 fm την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 από τη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή του Νίκου Μπάμπαλου στο Ηράκλειο Αττικής.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ακόμη ένα στάδιο απολύσεων στο Μέσο και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της διοίκησης του Δήμου, τοποθετούν αυτή την πράξη μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου έτους. Κατά άλλες πηγές λέγεται ότι οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη ραδιοφωνία δεν θα σταματήσουν στο τρίτο στάδιο, αλλά θα γίνει ακόμη ένα ως το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2015.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες. Όμως από τις δύο πρώτες φάσεις προκύπτουν αβίαστα κάποια συμπεράσματα τα οποία θα τα συνόψιζα ως εξής: Πρωτίστως δεν ισχύει ότι απολύονται μόνο μη Ηρακλειώτες (όπως διέδιδαν κάποιοι «δορυφόροι» της διοίκησης) μετά τις 5 πρώτες απολύσεις. Επίσης δεν ισχύει ότι απολύονται μόνο όσοι δεν έχουν οικογένεια και παιδιά και είναι νέοι ηλικιακά, όπως διατείνονταν η πρόεδρος της επιχείρησης Μαίρη Αρώνη μετά τις πρώτες απολύσεις.

Σε μια πιο προσεκτική προσέγγιση των απολύσεων, είναι ξεκάθαρο ότι (ως τώρα) αποχαιρέτησαν τη συχνότητα όλοι όσοι είχαν συνδεθεί στενά επαγγελματικά και κοινωνικά με τον πρώην Δήμαρχο (2010-14) Παντελή Βλασσόπουλο. Καθόλου περίεργο αυτό αφού είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη δημόσια διοίκηση και είναι προσφιλής τακτική, όλων όσων νοσταλγούν τις πρακτικές της Ελλάδας του 1981 του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν ασχολούμαι με πεθαμένους αλλά είναι πασιφανές ότι οι άνθρωποι που στήριζαν και στηρίζουν το Νίκο Μπάμπαλο από τις πρώτες ημέρες ζωής της «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» είναι (στην πλειοψηφία τους) οπαδοί της γνωστής θεωρίας «Πονάει Δόντι – Κόβει Κεφάλι». Αλλά μέχρι στιγμής με πίστη στο δόγμα του παλαιοκομματικού ΠΑ.ΣΟ.Κ η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κόβει το λάθος κεφάλι.

Θα το ξαναγράψω για να το εμπεδώσουν κάποιοι που τώρα διατείνονται ότι δεν είναι ανάλγητοι και παριστάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους. Η νέα διοίκηση εξαιτίας του αδιεξόδου που υφαίνονταν συστηματικά (άλλοτε ηθελημένα και άλλες φορές όχι) στο Μέσο από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και μετά δεν είχε πολλές επιλογές να σταθμίσει.

Αποφασίζει απολύσεις. Μια φίλη μου πρόσφατα μου είπε το εξής: « Η διοίκηση του Μπάμπαλου κάνει μέσα σε τρεις μήνες στη ραδιοφωνία ότι δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι τα τελευταία 20 χρόνια». Δεκτό αυτό σε πρώτη φάση. Ωστόσο για την επόμενη ημέρα του Μέσου θα μιλήσω και θα γράψω εκτενώς όταν έρθει η ώρα.

Ποια ώρα; Αυτή κατά την οποία θα έχουν απομείνει στον 94.0 επτά εργαζόμενοι (περιλαμβανομένων και των τριών τεχνικών) που κρατάνε το Μέσο στον «αέρα» των F.M

Σήμερα στη συχνότητα βρίσκονται 14 από τους 31 εργαζόμενους που αυτή απασχολούσε πριν ξεκινήσουν οι απολύσεις. Τώρα έχουμε απολυθεί 8 και άλλοι 8 (εκ των οποίων 4 ΑμεΑ) έχουν μεταφερθεί στον οικείο Ο.Τ.Α και ο 1 πρόλαβε να συνάψει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Από τους 14 εναπομείναντες εκτός των τριών τεχνικών και των δύο δημοσιογράφων (γένους θηλυκού) πού είναι σε ενδιαφέρουσα και «προστατεύονται» εκ του νόμου, πρέπει να παραμείνουν ως 7 άτομα. Διαθέσιμοι για απολύσεις δηλαδή είναι οι 9 από τους 14 αυτή την ώρα.

Από αυτούς τους 9 ας υπολογίσει η Δημοτική Αρχή τα εξής: Πόσοι και ποιοι από όσους έχουν οικειοποιηθεί την πρωινή ενημερωτική ζώνη εδώ και μια εικοσαετία έχουν αποδώσει αυτά που πρέπει; Πόσοι και ποιοι από όσους εικάζουν ότι είναι δημοσιογράφοι έχουν συμπληρώσει όλα αυτά τα χρόνια 20 ώρες πραγματικού ρεπορτάζ; Πόσοι και ποιοι από αυτούς που «υπηρετούν» επαγγελματικά τους Ηρακλειώτες φορολογούμενους γνωρίζουν που γίνεται η λαϊκή στην Παναγίτσα; Πόσοι και ποιοι από αυτούς που έχουν ξοδέψει ώρες στο αληθινό ρεπορτάζ γνωρίζουν που είναι η Οδός Τζουμαγιάς;

ΥΓ: Κάποιοι από την αντιπολίτευση και τη συμπολίτευση σπέρνουν φήμες ότι η Μαίρη Αρώνη είναι «περιορισμένης» ευθύνης σε νοητικό επίπεδο. Τη συγκεκριμένη κυρία την ξέρω πολύ πριν ασχοληθεί με την πολιτική και πολύ πριν αναλάβει καθήκοντα στη ραδιοφωνία και έχουμε συνάψει σε επίπεδο συλλόγων πολύ ικανοποιητική συνεργασία. Σας διαβεβαιώνω ότι η Μαίρη Αρώνη είναι πολύ «καπάτσα» και ως γυναίκα και ως άνθρωπος.

ΥΓ1: Μαίρη Αρώνη αφού η διοίκηση της οποίας είσαι από τα ιδρυτικά μέλη αποφάσισε απολύσεις, συνεχίστε το δύσκολο δρόμο αλλά «Κάντε το Σωστά.. Λάθη δε χωρούν». Να σου το πω και αλλιώς. Μαίρη …. PUSH THEBUTTON

ΥΓ2: Το Ηράκλειο Αττικής είναι σαν το μικρό «Γαλατικό» χωρίο του ASTERIX. Αλλά Δήμαρχε να θυμάσαι ότι δεν είναι Φέουδο κανενός. Ανήκει στους ανθρώπους του και μόνο σε αυτούς. Και δυστυχώς ή ευτυχώς για σένα, εκείνοι έχουν τη μαγική συνταγή για το ζωμό που τους δίνει υπερφυσικές δυνάμεις. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε εσένα, τους συνεργάτες και την οικογένεια σου.